@KM_Ender,
post #5
Amigi nie tkną, nie dadzą rady
To chyba zależy od tego co kto uważa za Amigę. Skoro takie projekty jak Pistorm ze swoim systemem można robić i sprzedawać, to coś w rodzaju nowej Amigi sygnowanej logiem Commodore jest prawdopodobne.
On tam wyraźnie pod koniec filmu tłumaczy, że każdy będzie mógł ubiegać się ze swoim projektem o dostęp do logo Commodore. Wspomniał o jakimś projekcie (mi nieznanym) nowej wersji Commodore C16? Którą można by w przyszłości oznaczyć logiem Commodore. To ideowiec, marzyciel, więc chodzi mu dokładnie o coś odwrotnego do tego co robiono z marką "Amiga" przez ostatnie lata gdzie każdy chciał się na zwłokach nachapać a w efekcie czego było czuć co raz większą, zalatującą stęchlizną i padliną.
Nie wiem czy coś mu z tego wyjdzie, ale wygląda na uczciwego marzyciela. Jeżeli nie zabraknie mu wytrwałości i pieniędzy, to możemy przed śmiercią jeszcze trochę poleczyć swoje bóle fantomowe i traumy związane z upadkiem Commodore i Amigi.
Pamiętam jak naiwny lata temu, naiwny, wierzący w Natami napisałem do Richarda Bransona, właściciela Virgin, żeby zainteresował się projektem, wykupił prawa do Commodore, Amigi i zrobił na starość dobry uczynek dla romantycznej, podstarzałej i sfrustrowanej społeczności Commodore. Bogaci nie bez powodu się bogacą, może gość od Retro Recipes łączy dwie skrajne cechy, romantyzm z pragmatycznym podejściem biznesowym. Kto wie.