@wali7, post #59
@1989, post #61
@AmiChris, post #17
@wali7, post #62
@Ender, post #60
że programując pod Morphos-em nie napotkam problemów nie do przejścia
@wali7, post #62
tyle że tre platformy będą musiały być amigopodobne
@1989, post #65
@1989, post #66
@wali7, post #67
Już na szybsze Amigi sporo było gier bardziej, lub mniej współpracujących z systemem.
@AmiChris, post #68
@1989, post #69
@AmiChris, post #68
@Aniol, post #71
Alez on nic nie pokaże.To typowy zatruwacz.
@wali7, post #72
To jedyna dobra gra napisana w Basicu.
@1989, post #73
@AmiChris, post #76
Omg, ty gosciowi kazesz klepac w basicu, a sam piszesz w C/asm
interko to jednak calkowicie cos innego niz program uzytkowy czy gra.
@1989, post #61
Powaznych aplikacji to dzisiaj nikt nie pisze w C - (...)- no patrz, a ja piszę i nawet z tego żyję. Weź się człowieku zdecyduj, jesteś hobbystą co niczego w życiu nie napisał (pytałem o to poprzednim razem) czy ekspertem od współczesnej produkcji oprogramowania?
Obecnie gier nie pisze sie w C (...)- jak wyżej. Nie masz o tym pojęcia, najwyżej coś Ci się wydaje.
Przy dobrej implementacji BASICa na systemie, to gra bedzie dzialac o wiele lepiej i szybciej- a to jest Twoje chciejstwo. Na szczęście za mało poważnych osób ma czas i ochotę na jakieś obiektowo-strukturalne popłuczyny po Basicu w 2011, żeby miało szanse się ziścić. To co Ty byś chciał widzieć w Basicu istnieje, kosztuje sporo pieniędzy (chociaż do celów niezarobkowych bywa tanie lub darmowe), ale na szczęście nie ma nic wspólnego z Basiciem. Acha, i nie ma tego na MorphOSie, Amidze, ani na Platformie Amiga(tm).
kulawych blibliotek np: SDL- najlepsze zostawiłem sobie na koniec. Skoro już udowodniliśmy, że na programowaniu, a zwłaszcza w C się nie znasz, to proszę, uzasadnij mi, dlaczego SDL (może być 1.2, nie wiem czy 1.3 jest na ami-platformy) to kulawa biblioteka. Możesz powoływać się na Minniata i jego teorie na temat SDL, będzie ciekawiej. :P
@kjb, post #78
@Hareton, post #79
no patrz, a ja piszę i nawet z tego żyję
ekspertem od współczesnej produkcji oprogramowania
Skoro już udowodniliśmy, że na programowaniu, a zwłaszcza w C się nie znasz
a to jest Twoje chciejstwo. Na szczęście za mało poważnych osób ma czas i ochotę na jakieś obiektowo-strukturalne popłuczyny po Basicu w 2011
@Hareton, post #79
dlaczego SDL (może być 1.2, nie wiem czy 1.3 jest na ami-platformy) to kulawa biblioteka
@1989, post #81
@1989, post #82
@1989, post #82
@Sventevith, post #83
BASIC służył do napisania edytora grafiki cała gra była napisana w ASM.
Co do za bzdury piszesz. W czym jest napisany MOS ?
@Hareton, post #84
SDL nie powinno działać na Amidze bez karty graficznej.
niska jakość gier pod SDL pisanych przez amatorów
@1989, post #81
aplikacji w C, czy w mocno doladowanym C++, bo C ma bardzo ograniczone zastosowania i zupelnie nie przypomina to pisania w takim C++, a dzieki temu C++ nadaje sie do pisania aplikacji...- (...)[atak śmiechu, postanowiłem nie przelewać go na ekran] - oczywiście że ANSI C. Ale wiesz co? Nie będę Ci pisał, co jak, dlaczego, w jakich proporcjach i w którym miejscu. Rozmawiamy tutaj o hobbystycznej grze (być może 3d) na MorphOSa.
tutaj hobbysta.- "Niestety, nie mogę ci pomóc. Jestem teraz kotem." (czy jak to tam szło)
i BASIC na Amidze ma swoje tradycje, poczynajac od AmigaBASIC...- zaiste, chlubne tradycje: źródło frustracji skazanych na niego ludzi (mówimy o epoce przed-internetowej) i naczelny generator crap-ware na aminecie.
BASIC cieszy sie duza popularnoscia, szczegolnie wsrod hobbystow i amatorow bez tzw. szkoly...- zarzuć, proszę jakimś linkiem potwierdzającym tą teorię. A co do "tzw. szkoły" - znowu coś Ci się wydaje. To jest co najwyżej kwestia lenistwa, ignorancji i złych doradców.
@Masta Krishna, post #85
To jest bardzo fajna biblioteka tylko implementacje rysowania 2D nie są za fajne
030/AGA gry w 800x600
@Hareton, post #88
zaiste, chlubne tradycje
zarzuć, proszę jakimś linkiem potwierdzającym tą teorię
To jest co najwyżej kwestia lenistwa, ignorancji i złych doradców.