kategoria: C++
[#61] Re: [C] Silnik 3D

@waldiamiga, post #59

To chyba nie jest kwestia CPU, bo na pistormie odpalam w PAL i też mam równe 9fps
[#62] Re: [C] Silnik 3D

@TomcioPaluszek, post #61

na pistormie odpalam w PAL i też mam równe 9fps

Ale ja (bo to o mnie chodziło) nie odpalam w PAL, tylko na karcie graficznej (Radeon 9250 w Mediatorze).
W rozdzielczości 640x480 mam w idlu kilkanaście (IIRC ~18) fps, a jak strzelam lub się przesuwam - spadki są do 3-4 klatek na sekundę.
W wyższych rozdzielczościach w ogóle się nie da grać (ciemność widzę).
3
[#63] Re: [C] Silnik 3D

@Merde, post #62

Ok. Zdaje sobie sprawe ze PAL to jakby 3x wolniej ale c2p jakie mam, to pewnie szczyt bizancjum. Zero oszczednosci optymalizacji i refleksji nad tematem. Dodam ze to od poczatku bylo pod RTG a PAL dorobilem kilka dni temu. Tak ze tego... Co do ciemnosci to wlasnie w ostatnim buildzie zauwazylem ze na wolnych maszynach z rtg w wysokiej rozdzielczosci nie dziala wlasciwie rozjasnianie od czarnego stad ciemnosc. Ale na szybkich configach tak sie nie robi. Dojde o co kaman. Teoretycznie da sie odpalic na 040/ecs. Ale skoro na 060/60 jest 5fps to szalu raczej nie bedzie. Owszem sa pola do optymalizacji jeszcze ale mysle ze 060/100 rtg dla 640x480 to bedzie sensowne minimum.
[#64] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #63

Daj jeśli można pod wos to się też sprawdzi. Ja mam 060/66 jutro sprawdzę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem