kategoria: C++
[#121] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #118

Dostępny nowy build z dodanym dzwiekiem przez AHI. Nie jest idealnie jak u mateusza ale dzwiek w trakcie rozgrywki, stworzony przez scenowca robi gęsią skórke . Mam nadzieję że się nie zniechęci i dowiezie dźwięk do końca projektu. Tymczasem... Troche poprawek i wydajnosc w fps dosłownie nieznacznie spadła. Oprócz streamowanego dźwięku w tle, są też sfx w trakcie gry. Proponuje zwrócić uwagę czy na unit0 w AHI nie jest tylko 1 kanał bo wtedy brzmi jak spod kołdry. Do pobrania z Axion na itch

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2026 15:18:39 przez arturB
4
[#122] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #121

Testowałem na Pistormie i nawet w rozdzielczości 1280x720 jest ponad 40fps. szeroki uśmiech
3
[#123] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #121

Jak obiecałem, że przed Wielkanocą tak na itch-u wylądował update z Axion. Wreszcie działa AI przeciwnika. Niezbyt jeszcze szokuje mądrością ale przynajmniej coś się dzieje. Frustrująco-męczący kawałek projektu się zaczął. Dobrej zabawy. I Wesołych Jajek.
8
[#124] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #123

Ze tak zapytam.
Zeby to testowac na Amidze jak wczesniej, trzeba bylo sciagnac na jakis inny sprzet i dopiero przezucic a Amige.
A czy mozna to samo udostepnic na jakims immym serwerze, a zeby bylo mozna pobrac np. IBrowse.
Bylo by to troszke prostrze.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem