kategoria: C++
[#91] Re: [C] Silnik 3D

@Rafael/ARMO, post #88

Dzieki za info. Zgloszone juz raz na piStormie i raz zrobilem to na MacBooku ale nie zidentyfikowalem jeszcze. Mam pewne domysly. W update sprobuje to usunac.
2
[#92] Re: [C] Silnik 3D

@Rafael/ARMO, post #88

Bug zlikwidowany. Na ten moment potrzebuję pomocy w przetestowaniu na 040 z rtg lub bez, oraz chetna osobe z szybkim 030 z rtg lub bez. Zrobie kompilacje pod 030 do przetestowania. Na priv kto by mogl pomoc. Osobiscie nie mam klasyka poza 060 z rtg
2
[#93] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #55

Demo z itch.io uruchomiłem u siebie pod MorphOS (PowerBook G4 1,67GHz) i wygląda na to, że działa całkiem zgrabnie. Na ekranie 1440x960 gdy nic się nie rusza to pokazuje 60 FPS. Gdy obiekt się przesuwa to pokazuje 30 FPS.
2
[#94] Re: [C] Silnik 3D

@MDW, post #93

Tak. Na amigach Ng i Varpigach chodzi az milo. Wyzwaniem sa klasyki. BTW update na itch bedzie dopiero w piatek. Byc moze rowniez na 030 ale to zalezy czy sobie poradze z tym.
2
[#95] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #94

Mam kumpla z dwoma A1200 i Blizzardami 1230/50 i 1240/40. W obu kartach chyba 32MB Fastu.
Może podrzucę mu to co mi przesłałeś?
Drugi kumpel, Mokry właśnie mi zasygnalizował że nie ma specjalnie czasu bo składa A3000T i A4000T.
U niego było by na czym testować, ze 20 Amig w różnych konfigach.
[#96] Re: [C] Silnik 3D

@waldiamiga, post #95

Jak najbardziej. Narazie przetestowane na 040 z rtg. Okazuje sie ze na warp 1240 40mhz dziala w 640x480. Szalu nie ma ale daje rade. Nie mam wiedzy co z nie-rtg. Wsadzilem do ikony stacksize ale nie wiem czy to wlasciwa praktyka
[#97] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #96

Mozesz uzyc SwapStack, tutaj przyklad w C:

link

Mozesz tez caly watek przeczytac.
1
[#98] Re: [C] Silnik 3D

@arturB, post #96

Na itch nowy build. Dodanych kilka funkcjonalnosci.
W następnym dopiero wstepne AI bedzie podlaczone.
virtualassets.itch.io/axion
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem