Ja chętnie zobaczyłbym, a nawet wziąłbym udział w stworzeniu, wyczesanego RPG z dopracowaną fabułą na AGA z fastem. Po za tym dopieszczonego, horyzontalnego shootera. Portowanie staroci z blaszaka, tylko po to żeby sprawdzić czy 060 lub PPC je udźwignie mija się według mnie z celem.
Uwazam inaczej. Nie wiem czemu ale wole zagrać pod emulatorem UAE w Heroes 2 niż na PC :P
Poza tym portujesz już hity. Nie musisz dbać o grafikę, muzyke, dźwiek, fabułe itp. To wszystko już jest. Praca jest tylko dla programisty, to wszystko.
Portowanie staroci z blaszaka, tylko po to żeby sprawdzić czy 060 lub PPC je udźwignie mija się według mnie z celem.
Portowanie jakichś staroci jest na pewno lepsze niż nowości - bo tamte były pisane pod słabszy sprzęt. Ale oczywiście kibicuję naszej rodzimej (amigowej) produkcji, natywnym grom i programom na Amigę.
można teraz portować nowości na X1000 czy X500 , tylko jakoś chętnych nie widzę ? Zdrugiej strony jakby dopałki do A500 były rozwijane tak jak do blaszaka czy klonów Amigi to nie byłoby z nowościami problemu
Nie przeszkadza Ci, że twórcy Amigi, Jayowi Minerowi nie odpowiadał kierunek w jakim podążył Commodore po modelu A1000 ? O ile wiem, A500/A2000 nie cieszyły się uznaniem "ojca"Amigi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.