[#61] Re: Quake 2 PPC

@Dorian3d, post #60

image.jpg

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2014 23:03:26 przez sebbb
[#62] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #61

Ciekawe i kosztowała przesyłka, jesli box tak dobrze zabezpieczony grubym łańcuchem oraz kłótką ? :D
[#63] Re: Quake 2 PPC

@Norbert, post #62

Dzisiaj wstawię jeszcze raz wczoraj było dziś już nie widać mimo że wstawiłem do folderu publicznego
[#64] Re: Quake 2 PPC

@Norbert, post #62

A najlepsze, że pudełko zapomnieli zamknąć pomysł

sebbb, są inne, lepsze strony gdzie można wgrać na serwer plikipomysł

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2014 15:13:01 przez parallax
[#65] Re: Quake 2 PPC

@Dorian3d, post #60

https://www.dropbox.com/s/mmnovfbjcks2kwh/image.jpg
[#66] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #65

Link nie działapomysł
[#67] Re: Quake 2 PPC

@parallax, post #66

[#68] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #65

Możesz podać wielkość plików .WAD w katalogu ID1 ?
[#69] Re: Quake 2 PPC

@waldiamiga, post #68

Jeszcze nie instalowałem, ale jak tylko znajdę czas to podam. Pudełko zajefajne, gra wiadomo miód
[#70] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #65

BOX FAJNY Dawaj na allegro hyh
[#71] Re: Quake 2 PPC

@Lokaty, post #58

Różnica pomiędzy podanymi przez ciebie rozdzielczościami jest przeolbrzymia

nie na cepie np. 120MHz czy 210MHz tylko takim 10x wydajniejszym

, a ta pierwsza JEST szybsza od 640x480

w najlepszym przypadku o całe 2% co jest ilością mniejszą niż różnice pomiędzy 320x240 a 640x480 na amidze w Quake1 który jest dla Voodoo3 żadnym wyzwaniem.

Domniemam, że ostateczny i największy wpływ ma implementacja OGL'a (co Kiero wyjaśnił pod moim postem).

ok, rysuje 2x ale to dalej obciążenie bardziej cepa niż grafiki aby rozdzielczość miała aż taki wpływ na wydajność... Gdyby to było Voodoo1 to jeszcze bym rozumiał ale na Voodoo3?

No bez jaj panowie... przecież rozdzielczość nie wpływa na transfer danych z i do karty bo klatka jest rysowana i wyświetlana lokalnie. No chyba że jakiś geniusz piszący sterownik napisał go tak że te klatki jednak lecą przez szynę... Jeśli tak to tylko gratulować sterowników i braku bounty przez tyle lat aby coś z tym fantem zrobić...
[#72] Re: Quake 2 PPC

@Dorian3d, post #70

Może kiedyś wystawię razem z iMac 20" teraz poluję na Settlers
[#73] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #16

tylko gdzie kupić wersję na Amigę?

Na allegro ;)
http://allegro.pl/i4420731889.html
[#74] Re: Quake 2 PPC

@lekarz_med, post #73

Strasznie nędzne wydani w porównani z wersją na Maca i cena kosmiczna za moją dałem 100zł
[#75] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #74

Uważam, że wydanie świetne, łącznie z plakatem.
A cena adekwatna do częstości występowania takiego egzemplarza gry.
[#76] Re: Quake 2 PPC

@lekarz_med, post #75

Ja uważam że nie jest adekwatna. Ale mam czas więc poczekam i zobaczę komu rację przyznają kupujący.

Pozdrawiam
[#77] Re: Quake 2 PPC

@lekarz_med, post #73

Pewnie przeszedłeś całą i sprzedajesz, nie

Cena nie jest jakaś wygórowana, nie jest to okazja ale też tanio nie jest. Pewnie że jeśli byś wystawił za 70 złotych to już może by się sprzedała, a tak to tutaj nowy nabywca musi się nieco zastanowić czy te 150 złotych, które są tym minimum to nie za dużo. Bo raczej nie kupi tego napalony dzieciak, bo napalony dzieciak nie ma Motoroli 060, więc oferta jest raczej skierowana do bardziej rozważnych i świadomych konsumentów. A ci z kolei nie lubią szastać, chyba że pod wpływem emocji.
[#78] Re: Quake 2 PPC

@amizet, post #77

Tu macie taniej :)
[#79] Re: Quake 2 PPC

@ITU, post #1

W końcu udało mi się dzisiaj odpalić Quake2 PPC, w 800x600 na Voodoo4 gra jest całkiem płynna. W sumie przysiedziałem gdzieś z godzinę biegając po korytarzach itp.

Odpaliłem również Heretica 2 PPC, ale tutaj już nie jest tak płynnie, chociaż nie rozglądałem się, że żadnymi łatkami, a w Q2 zainstalowałem jakąś wersję poprawioną. Ale generalnie tragedii nie ma i też można pograć, tylko sterowanie jest jakieś takie "inne", a nie miałem czasu, żeby je przekonfigurować. No i nie wiedzieć czemu podczas gry jest cisza, a w Q2 dźwięki słychać głośno i wyraźnie.
[#80] Re: Quake 2 PPC

@amizet, post #77

50zł bym dał żeby mieć zagrać wolę na Macu
[#81] Re: Quake 2 PPC

@ITU, post #79

tylko sterowanie jest jakieś takie "inne", a nie miałem czasu, żeby je przekonfigurować.

Nio to czas najwyższy się za to wziąć. Gra jest naprawdę w porzo, i dobrze sie stało że ten pecetowy szpil dotarł na Amigę. Sam osobiście go drugi raz (pierwszy był na PSX) skończyłem na Efice z niezarejestrowanym MorphOSem. Ten save co pół godziny i restart....
[#82] Re: Quake 2 PPC

@amizet, post #77

Wiadomo, że samą grę tylko aby zagrać można mieć za darmo w 30 sekund z internetu.
Więc oferta jest skierowana do osób chcących mieć zachowany w niezłym stanie, kompletny oryginał Quake by ClickBoom na Amigę.
Jak ze wszystkimi moimi aukcjami sprzętu/softu nie muszę za wszelką cenę sprzedać.
Nie sprzeda się to dalej poleży w szafie - dużo miejsca nie zajmuje.
Ewentualnie pójdzie za granicę ale zawsze najpierw próbuję sprzedać w kraju aby dobry sprzęt/soft został tutaj a nie rozsyłać po świecie. Potem jak ktoś będzie chciał coś takiego nabyć będzie płacił w euro + sporo więcej za wysyłkę.

A co do gier z ClickBoom to kupowałem wszystkie jak tylko się ukazywały.
Quake przeszedłem jeszcze na A1200 z 040/40 (AGA) bo taki konfig miałem jak wyszła ta gra i ją kupiłem. Motywacją do nabycia dużej Amigi i karty graficznej było wyjście gry NightLong.
Na drugiej płycie gry NightLong była jako gratis dołączona pełna wersja gry Quake.
Jednocześnie w pełni działająca wersja zoptymalizowana dla 68060 był za darmo do ściągnięcia ze strony ClickBoom (trzeba było mieć tylko katalog ID1 np. z pecetowej wersji gry).
Wówczas były już dostępne darmowe porty z akceleracją 3D.

PS: Mam jeszcze oryginał Myst w angielskiej wersji do sprzedania gdyby ktoś był zainteresowany.
[#83] Re: Quake 2 PPC

@lekarz_med, post #82

"Nie sprzeda się to dalej poleży..."
"Ewentualnie pójdzie za granicę..."

Panie HANDLARZ, dej pan juz spokoj z tym nagabywaniem frajerow.
[#84] Re: Quake 2 PPC

@selur, post #83

Jakie nagabywanie?
Przecież napisałem, że jak się nie sprzeda to poleży albo pójdzie za granicą.
Nie handluję niczym więc pomyłka.
Widzę, że selera znów zazdrość zżera, że może ktoś kupi a jego nie stać.

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2014 23:35:58 przez lekarz_med
[#85] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Quake 2 PPC
[#86] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Quake 2 PPC
[#87] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Quake 2 PPC
[#88] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Quake 2 PPC
[#89] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Quake 2 PPC
[#90] Re: Quake 2 PPC

@Diabeł, post #85

Kolega Diabeł otrzymuje tydzień urlopu od komentowania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem