[#91] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #80

zagrać wolę na Macu

To pisz o tym na forum MACowym
2
[#92] Re: Quake 2 PPC

@XoR, post #71

@XoR

Naprawdę trudno jest mi się odnieść do twojego posta ponieważ nie pisałem nigdy softu pod amigowe 3D, a tym bardziej, że raczej słabo się na tym znam. Nie chcę stawiać tezy, że rzeczywiście sterownik jest zrypany ponieważ trudno stwierdzić ile sprzęt tu "zamieszania" robi.
Oczywiście na PC te gry fruwają, na Amigach niestety nie... .
Może się znajdzie ktoś kto podejmie temat i rozwieje nasze wątpliwości... kto wie?
[#93] Re: Quake 2 PPC

@Lokaty, post #92

Moze troszke nie w temacie, ale po co zakladac nowy -jak ktos chce zakupic pelne pecetowe wersje roznych hitow to jest fajne weekendowe promo na steamie - link
[#94] Re: Quake 2 PPC

@waldiamiga, post #68

jedna Quake powinien śmigać na Amidze z 68060

zalecany konfig Maca:
System requirements
Open Transport is designed to work on Mac OS-compatible computers with a Motorola 68030 or 68040 family microprocessor, or a PowerPC 601, 603(e), or 604 microprocessor.
[#95] Re: Quake 2 PPC

@waldiamiga, post #68

nie ma takiego katalogu (ID1)
[#96] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #95

nie ma takiego katalogu (ID1)

Widoczne wersja dla Maca jest inaczej zrobiona niż wersja PC/Amiga.
[#97] Re: Quake 2 PPC

@waldiamiga, post #96

Będę próbował zainstalować na A1200 na Macu nie da rady mam OS X a Quake jest pod 7xxx
[#98] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #94

Open Transport is designed to work on Mac OS-compatible computers with a Motorola 68030 or 68040 family microprocessor, or a PowerPC 601, 603(e), or 604 microprocessor.

No proszę! Jednak jak się odpowiednio zoptymalizuje to Quake powinien śmigać na Amidze aż miło!
[#99] Re: Quake 2 PPC

@Hexmage960, post #98

Open Transport to stos tcp/ip, ktory jest potrzebny do uruchomienia Quake.
Wiec wymieniona 030 czy 040 dotyczy tego programu, nie gry
Quake na maka jest tylko na PPC
[#100] Re: Quake 2 PPC

@sebbb, post #94

Dokładnie jak pisze [b]Norbert[/b] - Quake na MACku tylko pod PPC

Na Amidze pod o 060 Quake GL całkiem ładnie śmiga, nawet na 040 jest grywalny (Voodoo Mediator), ale tu już jest trochę wolno.
[#101] Re: Quake 2 PPC

@ITU, post #1

Próbuję uruchomić Quake'a II od Hyperionu w wersji na PPC na Amidze 4000 z Prometheus'em PCI i Apocalypse PPC (Sonnet Library). Do tego mam Voodoo 3 z działającym Warp 3D pod PPC. Gry 3d pod WarpOS, jak Wipeout 2097 czy BlizQuake mi działają.
Mam jednak problem z uruchomieniem Quake'a II. Uruchamiam go przez GUI i wybieram "Graphics Driver" MiniGL. Uruchamiam grę i się odpala, jednak podczas startu ładuje game68k.dll, czyli włącza się wersja pod Motorolę 68k.
Ja chciałbym uruchomić wersję na PPC, w katalogu baseq2 jest gameppc.dll i moim zdaniem ta biblioteka powinna zostać załadowana.
Nie znalazłem nigdzie opcji, żeby wybrać czy uruchomić wersje na PPC czy 68k.
Wie ktoś czy jest jakiś parametr za to odpowiedzialny? A może to jest wykrywane automatycznie? Udało się komuś uruchomić Quake 2 z Sonnet Library?
[#102] Re: Quake 2 PPC

@jargo, post #101

Może to Ci się przyda.

Może mój temat również coś Ci pomoże, mimo iż dotyczy WinUAE i 68K.

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2024 04:49:59 przez Ponki1986
[#103] Re: Quake 2 PPC

@jargo, post #101

Kiedyś miałem podobny problem na Blizzardzie PPC, tylko pomogła mi instalacja Q2 od nowa.
Teraz sprawdziłem i odpala mi się z PPC
1
[#104] Re: Quake 2 PPC

@mwb113, post #103

Kiedyś miałem podobny problem na Blizzardzie PPC, tylko pomogła mi instalacja Q2 od nowa.
Teraz sprawdziłem i odpala mi się z PPC

Myślę, że to dobry trop, ja kiedyś miałem problem z FreeSpace też od Hyperionu i o dziwo przeinstalowanie pomogło (zupełnie jak na PC )

A jak nie pomoże to trzeba skorzystać z już zainstalowanego Q2 od kogoś innego (jak coś to mogę pomóc i udostępnić już zainstalowaną wersję)ok, racja
1
[#105] Re: Quake 2 PPC

@BULI, post #104

Mogę to też komuś udostępnić. Spakowany
2
[#106] Re: Quake 2 PPC

@mwb113, post #105

To ja chętnie przyjmę🙂
2
[#107] Re: Quake 2 PPC

@jaster, post #106

Wyslane do wszystkich
Dajcie znać czy działa.
Milej zabawy
2
[#108] Re: Quake 2 PPC

@mwb113, post #105

Do skasowania....

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2024 14:39:54 przez waldiamiga
[#109] Re: Quake 2 PPC

@mwb113, post #107

Chodzi jak złotoszeroki uśmiech
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem