Grałem w to ścierwo. Niezły to był wałek z tym konkursem, kumpel nabył oryginał, bo sie napalił na tego kompa. Ultra trudna beznadziejna strzelanka w dół! Lepsza od Swiv, ja p******e, na 8 bitach to by bylo niegrywalne, a co dopiero na Ami. Takiego chamstwa jak w przypadku wydania tej gry to nie widziałem nigdy...
Wątpię, ale zapytam przy okazji. Tutaj nie ma nic do ratowania dla potomnych, wartość tego ciulstwa to minus 10000, wręcz brzydziłbym się odzyskiwać ten wałek. Cwaniak chciał przyrobić, czy zarobił to nie wiem, ile tego zeszło, nas wydymał, a raczej kumpla. Niesmak pozostał do dzisiaj.
Napisałem do kumpla smsa czy ma jeszcze tego zakalca. Czyli mówisz, że warto zachować dla potomnych, wzbogacimy tym czymś grotekę Amigową? Nasze dziatki będą zachwycać się YF22? Historycy będą pokazywać jak to w amigowym środowisku zakwitło robienie ludzi w bambuko, a biedne dzieci skuszone wspaniałą nagrodą przeznaczyły całe kieszonkowe ta ten wspaniały tytuł lepszy od Swiva... Przekonałeś mnie! Zobaczymy co Michał odpisze. Ciekawe czy czasem na forum się nie udziela autor tego przehitu! Plus taki, że dowiedziałem się po latach jak tto dziadostwo się nazywało .
Teraz dopiero dowiedziałem się jaki konkurs miałeś na myśli:
Swoją drogą niezły pomysł stworzyć arcytrudną grę nie do przejścia i ogłosić taki konkurs :) małolaty mówisz szalały? Ja tego niestety nie pamiętam i gry nie miałem.
Ale ze mnie idiota, teraz zauważyłem że autor postu w pierwszym poście dodał tą grafikę ;)
Ostatnia aktualizacja: 25.07.2024 18:08:03 przez Biegu86
Kumpel się odezwał, mówi, że na pewno tę grę ma, ale gdzie to już jest pytanie za 100 punktów. Jeżeli ją znajdzie to zgramy i udostępnimy, ale czytam posty wcześniejsze i widzę, że Dorian3D tutaj posiada to arcydzieło, nawet gameplay zacny pokazał . Może się z Wami szybciej podzieli niż my znajdziemy. Pozdro.
Super wiadomości :) Nie wdając się w szczegóły tych filmików, gdyby kolega chciał się podzielić już dawno by to zrobił, bo wiele osób go prosiło. W Was jedyna nadzieja.
Pisałem do kumpla ze 4 zapytania o tę grę, poodpisywał uprzejmie, że poszuka, ale najwyraźniej ma wywalone na to, lub nie może znaleźć. A może skasował ten hit w starych czasach.... Szkoda. Powiem tak, nie narzucam się więcej bo to nie ma sensu. Jak znajdzie to się odezwie lub nie
Po ustawieniu CPU Speed na odpowiednio niską wartość (około -60 do -80% wydaje się optymalnie) i przy użyciu ok 25 save-states na emulatorze, udało mi się dotrzeć do końca gry (???)
Wrzucam ostatnie kilka sekund:
Cytując Dewey'a z Malcolm in the middle: "I expect nothing, and I'm still let down."
A może coś jest nie tak z adf'em? Błąd danych? Niewłaściwa konfiguracja? Odpalałem na emulowanej A600.
Z drugiej strony pewnie autorzy uznali że dalej i tak nikt nie dotrze, zresztą słusznie. Detekcja kolizji wydaje się trochę losowa, sterowanie okropne, losowy spawn wrogów czasem wprost na graczu, pełno ślepych uliczek. "Hasła" na dole ekranu to mieszanka nonsensu, kodów do gier, tekstów motywacyjnych, żartów o wkładaniu burgera do stacji dyskietek i na deser zapowiedź kolejnej gry manhattan na samym końcu.
Ta gra się w ogóle nie zestarzała. Dzisiaj często wzorują się na tej produkcji. A ten co wygrał A1200 hdd z monitorem, to podejrzewam wymienił na nowy egzemplarz gry żeby mieć w zapasie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.