[#1] Szukam Gier
Wendetta 2175 - pamiętam że była chyba na 24 dyskietkach ,sam miałem ją na płycie CD jako Auto boot ,wystarczyło przeciągnąć na Hdd i działało z twardego jak i z CD ,wiecie może skąd teraz zdobyć takie płyty ,ewentualnie może ktoś mógłby takową odsprzedać ,ja miałem w sumie 4 takie autobootowalne CD na A1200 w 1999/2000 r- tak ,Amigę1200 na wypasie(030mhz he,he) przerabiałem po Playstation ale z Dreamcastem się nie gryzła :).

On Escape -taka bardzo ładna platformowo/przygodowa gra ,coś między Another World a Flashback .

Zdrajca - miałem oryginał na Cd - bez komentarza -super giera z osiedlowym klimatem .

Zdzichu kosmiczny łowca - ...czy jakoś tak , to była taka prerenderowana strzelanina na "szynach" ,były tam chyba teksty z polskich filmów .

Little Devil - z rzutu izometrycznego z piękną ręcznie rysowana grafiką , przygodówko/platformówka z diabełkiem w roli głównej .

Little Big Adventure - wyszło to na Agę tzn ,da sie na A1200 zagrać w tę grę .

Testament - dobrze chodząca Doomopodobna strzelanka z niezłą grafiką i dźwiękami
(klimatyczna )z tego co kojarze to chyba czeska .

Miałem także MORTAL KOMBAT 2 i nie był to ten sam mortal co na A500 ,był lepszy dźwięk i kolor bez widocznych tych przejść tonalnych w dodatku z animowanymi tłami -teraz ludzie których spotykam próbują mi wmówić że czegoś takiego nie było .... ja wiem że było gdyż porównywałem z wersja na Mega Drive i różnica była jedna -przy wyborze postaci te nie były widoczne w całości na AGA,poza tym na A1200 -lepszy dźwięk , tak samo Animowane tła itp ale kolory jakby lepsze(mniej widoczne przejścias tonalne-więcej kolorów na Aga) co nie mogło mieć miejsca przy wersji ogólnie znanej tzn 500cetkowej .Może to był jakiś rip z CD32 ???

Szukam także takiej platformówki, gry w której sterowało się chłopaszkiem wyposażonym w strzelbę zamiast jednej ręki,ów bohater na platformy wspinał się w charakterystyczny sposób -podciągał się jedną ręką a jak się podciągnął widać było że podpiera się ta strzelbą (widać że nie łatwo bez ręki) ... nie jest to żaden Turican ani Bionic Commando -jestem graczem od 86 roku i znam większość gier , w tę grę grałem na pożyczonej A600 w 94/95 r.gra bodajże na 2/3 dyskietkach ,grafika była ładna w powietrzu wisiały takie platformy no i się strzelało , z przeciwników chyba wypadały monety ,dynamiczna fajna gra ...
[#2] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

Ja myślę, że jakby była wersja MKII, o której piszesz, to jeden z autorów konwersji coś by o niej wiedział.
https://www.ppa.pl/gry/rozmowa-z-richardem-costello-programista-gier-mortal-kombat-primal-rage-terminator-2-golden-axe-gauntlet-2.html
[#3] Re: Szukam Gier

@R222, post #2

może był jakiś piracki port z pc ...
[#4] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #3

Oj nie sądzę, żeby tak było. A był port MKII na Mac'a? Może grałeś na emu Mac'a po prostu, nic innego mi nie przychodzi do głowy.
[#5] Re: Szukam Gier

@R222, post #4

Mortal Kombat na Maca
[#6] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

Witam :)
Ta prerenderowana gierka to : "Zdzisław bohater galaktyki 3D".
Proszę :)
link
[#7] Re: Szukam Gier

@waldiamiga, post #5

Nie wiem, nie znam kompletnie tej platformy, dlatego dałem pytajnik
[#8] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

[#9] Re: Szukam Gier

@Papier79, post #6

Dzięki , to jest to .
rozumiem że jakiejś legalnej strony z której można pobrać tą grę jak i Wendette to niema ,więc jedynie chyba torenty ....

ten ze strony nie działa
[#10] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #9

Zdzisław bohater.
Pociągnij archiwa od z0.lha do z8.lha

A tu Zdrajca

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2017 18:03:54 przez Sir_Lucas
[#11] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #9

Ups... Nie miałem jak sprawdzić działania, na piecu z pracy pisałem. Ale kolega już widzę dał inne źródełko :)
[#12] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

A tu znajdziesz MK2 wersja Amiga :) http://thecompany.pl/gra
[#13] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

Szukam także takiej platformówki, gry w której sterowało się chłopaszkiem wyposażonym w strzelbę zamiast jednej ręki,ów bohater na platformy wspinał się w charakterystyczny sposób -podciągał się jedną ręką a jak się podciągnął widać było że podpiera się ta strzelbą (widać że nie łatwo bez ręki) ... nie jest to żaden Turican ani Bionic Commando -jestem graczem od 86 roku i znam większość gier , w tę grę grałem na pożyczonej A600 w 94/95 r.gra bodajże na 2/3 dyskietkach ,grafika była ładna w powietrzu wisiały takie platformy no i się strzelało , z przeciwników chyba wypadały monety ,dynamiczna fajna gra ...

Ruff'n'Tumble???
[#14] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

dodatku z animowanymi tłami -teraz ludzie których spotykam próbują mi wmówić że czegoś takiego nie było ....

było ale na PC
[#15] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #3

To prawda że MK2 była we wersjach na AGA hires 256kol i OSC lores 32kol. Ta pierwsza miała też więcej sampli które odzywały się co chwila w trakcie walki, a ta biedniejsza miała znacznie skromniejszą ich ilość.

Agowa zajmowała 4 dyski a OCS tylko 2 i z tego powodu ci co nie mieli twardziela woleli OCSową, nawet jak mieli A1200, bo się mniej przekładało dyskami.

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2017 22:24:43 przez ZbyniuR
[#16] Re: Szukam Gier

@ZbyniuR, post #15

Nie było wersji AGA, przeczytaj wywiad z autorem Amigowego portu, który zalinkowałem... Dodatkowe sample może i były ale uruchamiały się na 2MB Chip, nawet na A600 z dodatkową pamięcią pod klapką i wtedy nie doczytywały się też FATALITY z dyskietki. Jakby była wersja 256 kolorów to ludzie nie przesiadaliby się na grzyby po zobaczeniu fotek z PC w Secret Service (dwóch takich znajomych na pewno tak zrobiło).
[#17] Re: Szukam Gier

@Sir_Lucas, post #13

nie , to znam dobrze ,miałem Amigę znam większość gier.
[#18] Re: Szukam Gier

@R222, post #16

...no tak , widocznie pamięć płata figle , w każdym razie były sample na Amidze i chodziło z Hdd.
[#19] Re: Szukam Gier

@Sir_Lucas, post #10

WIELKIE DZIĘKI i digitalizowanego DESERT APACHE ,kurcze jak byłem dzieckiem to było to ,jak Airwolf z Polonii 1 .

Są gdzieś w obiegu te bootowalne CD?

Wendetta 2175 - tylko demo , można znaleźć pełną wersję ?

Ps.
Nie wiem jak z prawami gier Amigowych ,w każdym razie staram się używać oryginałów o ile jest to możliwe PS3,PS4,VITA,Mega Drive i częściowo Wii a jak czegoś nie ma bądź żądają nierealnych pieniędzy to wiadomo ... pewno większość praw już wygasła ,ale chciałem zapytać jak to jest z Amigą gdyż na Atari problemów nie ma ,mamy jeden taki tytuł który kosztował sporo zachodu i pewne osoby poniosły spore koszta by ów tytuł ujrzał światło dzienne ale to wyjątek potwierdzający regułę ...

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2017 07:44:14 przez IRATA4
[#20] Re: Szukam Gier

@ZbyniuR, post #15

Co ty za głupoty wypisujesz? Wersja ECS/OCS była na 3 dyskach, a pirat na 4. Minimalne wymaganie to 1 MB pamięci i wówczas grafika była nieco okrojona (brak niektórych animacji), zubożone sample (brak mowy, niektórych okrzyków), długie doczytywanie danych (wachlowanie dyskietkami). Jeżeli posiadałeś więcej pamięci to wówczas pojawiały się dodatkowe animacje, sample (mowa), skracał się czas doczytywania i ograniczało wachlowanie dyskietkami (gra dużo rzeczy wpychała do pamięci na samym starcie).

Nie istniała wersja AGA.
[#21] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #19

Wendetta 2175 - tylko demo , można znaleźć pełną wersję ?

Pełną wersję jako obraz ISO można pobrać ze strony AmigaFuture, z tym że wymagane jest zalogowanie.
Jest też tam full wersja OnEscape w ISO.
[#22] Re: Szukam Gier

@mailman, post #20

Była też dziwna piracka wersja HD na 5 (!) dyskietkach spakowanych QB.

Jest ona dostępna na Grandisie w tym pakiecie.

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2017 10:26:21 przez Solo Kazuki
[#23] Re: Szukam Gier

@Solo Kazuki, post #22

Może na piątym dysku jest installer. Kilka pozycji wyżej w tym spisie jest coś takiego.

Tak czy owak - nie ma wersji AGA z jakąś dodatkową grafiką☺

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2017 12:33:32 przez mailman
[#24] Re: Szukam Gier

@mailman, post #23

Jaki instaler, jak to jest archiwum dyskowe QuarterBack? Żadnego instalera tam nie ma, ta wersja już jest HD (z dysków nie zagrasz) i zajmuje 5 SPAKOWANYCH QB dyskietek.

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2017 14:11:19 przez Solo Kazuki
[#25] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #18

Ja bym na twoim miejscu sprawdził jeszcze wspomnianą już przeze mnie wersję. Gwoli wyjaśnienia co i jak przekleję fragment o tej wersji na 5 dyskietkach.

MORTAL1.DMS MORTAL KOMBAT II HD VERS 1/5
MORTAL2.DMS MORTAL KOMBAT II HD VERS 2/5
MORTAL3.DMS MORTAL KOMBAT II HD VERS 3/5
MORTAL4.DMS MORTAL KOMBAT II HD VERS 4/5
MORTAL5.DMS MORTAL KOMBAT II HD VERS 5/5
( THIS IS QUATER BACK SET DISK 5 MAY SHOW ERRORS WHEN YOU)
( UNPACK THIS IS THE 3 MEG VERSION YOU ALSO NEED THE FILE)
( HDGAME.LIBS IN THE LHA DIRECTORY.......................)
[#26] Re: Szukam Gier

@HOŁDYS, post #14

Było jeszcze na Sega 32X ,chyba najbliżej oryginału -biorąc pod uwagę fakt na ekrany stosowane w ówczesnych maszynach arcade .
[#27] Re: Szukam Gier

@Solo Kazuki, post #24

Solo przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Odniosłem się do tego:

PSG-MK21.DMS MORTAL KOMBAT II 1/4
PSG-MK22.DMS MORTAL KOMBAT II 2/4
PSG-MK23.DMS MORTAL KOMBAT II 3/4
PSG-MK24.DMS MORTAL KOMBAT II 4/4

PSG-MKFX.DMS MORTAL KOMBAT II FIX 1/1
ACS-MK2H.LHA MORTAL KOMBAT II INSTALLER 1/1
PSG-MKBF.LHA MORTAL KOMBAT II FIX 2 1/1
SL-MK2HD.DMS MORTAL KOMBAT 2 INSTALLER 1/1

Może ktoś te "5" zamienił na to, o czym piszesz. A może łdodał wielgaśny plik readme z opisem ciosów i grafiką?
[#28] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #19

Airwolf .... Sie pamięta szeroki uśmiech
[#29] Re: Szukam Gier

@mailman, post #27

Solo przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Odniosłem się do tego:

Doskonale wiem, o którą wersje ci chodziło. Pomijając niepotrzebny "dubel" (gdyby tak było), to po raz 3 napiszę, że to wersja spakowana Quarter Back. Bez QB tej wersji nie ruszysz, należy ją rozpakować.

Może ktoś te "5" zamienił na to, o czym piszesz. A może łdodał wielgaśny plik readme z opisem ciosów i grafiką?

Zauważ że jeden instaler to archiwum. Obstawiam że drugi z obrazu dyskietki też nie zajmuje za dużo. Nie wydaje ci się dziwne spakować 4 dyskietki i kilka plików na 5 dyskietek?

Co do plików readme/grafik, takie coś wydawało się osobno (np jako docs disk lub po prostu archiwum)... widzisz coś takiego na spisie? Dodali by do gry, a nie dodali by osobno? ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2017 07:18:41 przez Solo Kazuki
[#30] Re: Szukam Gier

@Solo Kazuki, post #29

Wypakuj to i sprawdź. Moim zdaniem roztrząsamy jakiś wynalazek kolejnego domorosłego "hakiera" tamtych lat ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem