[#31] Re: Szukam Gier

@mailman, post #30

Trzeba tak będzie zrobić.

O tej "lepszej" wersji słyszałem już wielokrotnie, ale nigdy jej sam nie widziałem. Autor wątku mi o tym przypomniał i "tak z głupia franc" zacząłem szukać. I znalazłem takie "cudo".

Obecnie ściągam (niestety trzeba cały pakiet spakowany 7z) i idzie powoli. A ja się sam zastanawiam co to za cudo będzie to "THE 3 MEG VERSION". Trochę mi "śmierdzi" sprawa z tym że "mogą być błędy" na dysku 5.
[#32] Re: Szukam Gier

@Solo Kazuki, post #31

Sprawdziłem to "cudo". Rozpakowuje się poprawnie. AGA to nie jest. 3 MEG version raczej odnosi się do rozmiaru danych. Spakowanie przez QB powoduje prawdopodobnie dodanie jakiś dodatkowych danych recovery, dane są i tak już spakowane RNC, więc stąd większa ilość danych.
[#33] Re: Szukam Gier

@cholok, post #32

No właśnie też skończyłem się do tego dobierać. Rozpakowanie możliwe przy pomocy QB5.12 (na wcześniejszych nie szło). Jest to wersja HD gry jedynej jaką znamy, z plikami w katalogu DATA. Jak napisał Cholok - 5 dysków pewnie wzięło się stąd, że QB raczej nie jest archiwizerem, ale narzędziem do tworzenia kopii zapasowych.
[#34] Re: Szukam Gier

@mailman, post #33

A ja dopiero się miałem za nią brać, bo już wczoraj nie dotrwałem do ściągnięcia. Ale z tego co czytam ta "THE 3 MEG VERSION" znaczy "PLAIN STANDARD VERSION". Aż chce się rzec stare dobre "reklama dźwignią handlu".

Co do tej sprawy z 5 dyskami QB. Jaki to miało sens vs zwykłe archiwum. Ale fakt, "THE 3 MEG VERSION" musi być na większej ilości dyskietek.
[#35] Re: Szukam Gier

@Solo Kazuki, post #34

5 dysków QB sluzylo po przenoszenia gry na inny hdd.
Było to wygodniejsze niż tworzenie archiwum i dzielenie go na dyskietki.
[#36] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #1

....swego czasu widziałem na Yt demo gry "Golem"taka prerenderowana przygodówka ,zachowanie postaci przypominało to z "Resident Evil" tyle że tutaj tła i kamery były animacją odpowiednio uruchamianą ,wyszła ta gra bądź jakieś demko ?
[#37] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #36

Gra nie została dokończona/wydana, ale były 2 dema.
Jedno typu SLIDESHOW, drugie już grywalne demo.
To grywalne demo było na którejś płycie ACSu (chyba).
Tutaj masz VIDEO z grywalnego dema.

Kiedyś znalazłem archiwum z tym grywalnym demem, ale niestety było uszkodzone
Ktoś ma to u siebie na dysku i poratuje?
[#38] Re: Szukam Gier

@BULI, post #37

[#39] Re: Szukam Gier

@Norbert, post #38

Czyli jednak na ACSsie

Dzięki OK
[#40] Re: Szukam Gier

@waldiamiga, post #21

nie dostałem potwierdzenia .

mógłby ktoś podesłać kilka gier na emaila ???

szukam :
Sen
Alfabet Śmierci -AGA
Super Stardust -AGA
Testament -AGA
Breathless -AGA
Another World
fajnie jakby były to wersje możliwe w prosty sposób do zainstalowania ,najlepiej Adf/y ,albo jakaś alternatywa ...
[#41] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #40

Wbij sobie w google "amiga tosec 2012" i znajdziesz 32 gb miodności.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2017 20:21:25 przez R222
[#42] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #40

mam grę Wendetta ,wersja 20 dyskowa ,miałem lekki problem z zainstalowaniem a teraz po zakończonej instalacji nie widać ikony ,dopiero jak zaznacze by pokazało wszystkie pliki to widać Wendetta run i dalej lipa ... jak to naprawić , da radę coś z tym zrobić ???
[#43] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #42

Plik który uruchomiłeś to samorozpakowujace się archiwum LHA.
Albo jest ono uszkodzone, albo brakuje jakiegoś pliku.
Szukaj innego pliku uruchamiajacego grę.

A co to za problemy miałeś?
Może one spowodowały gra źle się zainstalowała

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2017 20:46:43 przez Norbert
[#44] Re: Szukam Gier

@Norbert, post #43

Tak jak napisałem ,tam namieszane coś z instalatorem , trudno zmienić z domyślnego HD1:GRY/wendetta na to co mam czyli DH1:stuff/
[#45] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #44

Zainstaluj Sobie to
[#46] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #42

Wyżej podałem Ci sznurek do spakowanej Lha 16 megowej wersji Wendetty z Amiga Future, wystarczy wypakować i odpalić, sprawdziłem przed chwilą - działa, tylko musisz odpalać bez Startup-Sequence (gra wymaga full pamięci Chip i bodajże trochę Fastu)
Podobnie z OnEscape - jest legalnie do pobrania na Amiga Future.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2017 21:23:22 przez waldiamiga
[#47] Re: Szukam Gier

@waldiamiga, post #46

Oj, będzie nowy wątek
[#48] Re: Szukam Gier

@SuperBuster, post #47

Oj, będzie nowy wątek

Typu jak odpalić szpila bez SS? Ja odpadam, nie znam się, nie mam czasu, zarobiony jestem :D
[#49] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #40

IRATA4 gry wysłane na email miłego grania
[#50] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #3

... grałem właśnie w MK2 i muszę powiedzieć że jakąś okrojoną wersje chyba posiadam (22MB) ,jestem pewien że w wersji którą kiedyś miałem była lepsza grafika postaci ,animacja postaci .Czytałem wasze argumenty i wypowiedź autora ale wiem w co grałem i pamiętam jak wyśmialiśmy wraz z kumplem wersje na A500 ,a później porównywaliśmy z wersją na Segę która to posiadała animowane tła ,za to dźwięk i IQ było do bani jednakże pod kątem two players to biła Amigową na głowę .
Odpaliłem MK1 a tutaj jeszcze gorzej , na każdej planszy ta sama muzyczka ,a doskonale pamiętam przynajmniej dwie inne i to z 500cetkowej wersji ! albo mam demencje przedwczesną ;)od zioła

Super Stardust -też wcale nie taki super , pamiętam animowane tła które były w wersji którą kiedyś posiadałem ,a tutaj nic z tych rzeczy ...,pamiętam jak podczas początkowych napisów przelatywał ładnie zrobiony myśliwiec którego takze próżno szukać .

Posiadacie może w swoich zbiorach poprawne wersje tych gier ???
Wendette odpaliłem i jest taka jaka być powinna ,dokładnie tak ja zapamiętałem .

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2017 01:14:46 przez IRATA4
[#51] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #50

Demencja. Ten myśliwiec cały czas przelatuje tylko, że w pierwszym Starduście.
[#52] Re: Szukam Gier

@nogorg, post #51

więc "Super Stardust" to druga część ?!
to w takim razie w jedynce na ECS/a zrobili animowane planety a na AGE więcej kolorów plus rozdziałka kosztem animacji ... mam racje ?

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2017 01:30:01 przez IRATA4
[#53] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #52

W Super Stardust też masz animacje tylko nie są tak wyraźne jak w Stardust.
[#54] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #52

Super Stardust to nie jest raczej druga część, ale udoskonalona bardziej odpicowana wersja Stardust tylko na AGA I CD32.
[#55] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #50

Z tymi Mortal Kombat to na pewno mylisz platformy, na których gry widziałeś.
[#56] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #50

I tak oto runął w gruzy mit.
[#57] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #50

od zioła

Jak ćpasz, tak masz.OK
[#58] Re: Szukam Gier

@IRATA4, post #52

więc "Super Stardust" to druga część ?!

Odpal gry albo jutuby i przeczytaj co leci w scrollach na początku. Autorzy tak sobie po prostu niekonwencjonalnie nazwali kolejne części. Stardust bez numerka, Super Stardust i Super Stardust HD. Tak bywa. Np. X2 to sequel Project X'a.
[#59] Re: Szukam Gier

@mailman, post #55

chcesz powiedzieć że na Amidzę w MK1 podczas walk jest tylko jedna i ciągle ta sama muzyczka ?
[#60] Re: Szukam Gier

@Andrzej Drozd, post #57

nie ćpie gdysz się nie zaciongam ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem