[#1171] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1168

Bardzo fajnie wygląda. Zabawne, że najlepiej się prezentujące, według mnie, Amigowe gry z ostatnich lat są w Spectrumowej estetyce, Tony, a teraz Cecconoid.
No ale moja pierwsza miłość to ZX Spectrum więc jestem nieobiektywny pewnie.
[#1172] Re: Nowe gry

@pch, post #1170

Liczy sie termin wydania gry, ze juz mozesz gre kupic.
Bo tak, to zarowno Ceccenoid jak i Tony, byly od ilus tam miesiecy w zasadzie ukonczone.
[#1173] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1172

To samo z Electromanem. Gra dawno jest ukończona i czeka na wydanie pudełkowe, a znowu była obsuwa przez Tonego z Atari który nabrał priorytetu.
[#1174] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Skinny Marley - kolejny klon Sokobana.
[#1175] Re: Nowe gry

@mailman, post #1174

Jest też i gameplay:
[#1176] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1175

Ja rozumiem, że ktoś mógł zrobić grę ku pamięci swojego ukochanego czworonoga, ale ten dźwięk kroku pieska (niczym Bell z Amosa), gdyby został zastąpiony lżejszym dla ucha dźwiękiem, jak np. krok mrówki z Boulder Dash...
2
[#1177] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

[#1178] Re: Nowe gry

@mailman, post #1177

Jutro premiera Gorky 17 dla AOS 3.
Wymagania systemowe
- PiStorm (Pi3/Pi4/PiCm4) lub Vampire V4 lub UAE
- co najmniej 180 MB pamięci RAM po załadowaniu WB
- zainstalowany CybergraphX lub Picasso 96, brak obsługi AGA, wymaga trybu 16-bitowego Chunky 640x480
- Zainstalowane AHI
- ok. 1 GB wolnego miejsca na dysku twardym lub pamięci karty SD.

W pakiecie z wersją 68k, klienci otrzymają też wersję dla AmigaOS 4.
3
[#1179] Re: Nowe gry

@MUFA-amigaone-pl, post #1178

Porzadna gra, zawsze twierdzilem, ze 128MB to jest za malo jak na Amige w XXI wieku.
I takie totalne minimum to 256MB RAM, a optimum 512MB RAM.
Ale mnie zakrzyczeli :)
[#1180] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1179

Ale znajdą się tacy, co stwierdzą że ta gra powinna działać na Amidze 500 ze slow ramem
[#1181] Re: Nowe gry

@tukinem, post #1180

I maksymalnie dwie dyskietki żeby nie było częstego wachlowania.
[#1182] Re: Nowe gry

Świetna wiadomość, że tak poważne gry wychodzą komercyjnie na Workbencha 3.x OKOKOK
Wielka szkoda, że nie ma obsługi PPC (WarpOS), bo tu mocy na pewno by starczyło i skorzystali by posiadacze Blizzardów PPC, Sonnetów 7200, Apocalipse, Rapture i Ragnaroków z mostkami Mediator/Prometeusz/FireBird ok, racja

No i nie przeczę, że z chęcią wydał bym swoje pieniądze na soft wspierający sprzęt którego najchętniej używam

Ostatnia aktualizacja: 28.06.2024 10:26:52 przez BULI
1
[#1183] Re: Nowe gry

Wczoraj zapomniałem podać linka do sklepu gdzie grę można zamówić. Oto on.
2
[#1184] Re: Nowe gry

Ta wersja 68k ma teoretyczną szansę działać pod MorphOS. Mam nadzieję, że ktoś będzie tak dobry i to sprawdzi. Gdybym wiedział, że działa to może nawet kiedyś bym kupił... Nie żeby grać, bo i tak nie potrafię. Tylko dla wsparcia kogoś kto coś robi. Niech sobie leży w katalogu obok "Tower 57", który jest świetny, a w którego grałem ok. 7 minut.
[#1185] Re: Nowe gry

W pakiecie z wersją 68k, klienci otrzymają też wersję dla AmigaOS 4.

System requirements AmigaOS 4 (PPC) version:
Amiga with 500MHz PowerPC processor

Takie karty PPC do Amigi, to chyba tylko w prototypach były...

Chyba że to tylko błąd na stronie, a chodziło o AmigaONE with 500MHz, lub Sam 440 with 500MHz, albo Sam 460 with 500MHz szeroki uśmiech
[#1186] Re: Nowe gry

@MDW, post #1184

W sumie dla Ciebie to idealne byłyby gry mające swój tryb demo, jak choćby North&South. Nie musisz grać, tylko oglądasz jak.. demo

Co do Gorky'ego osobiście w ten tytuł nigdy nie grałem, ale słyszałem o nim. Fajnie, że komuś się chce takie porty robić.

Ostatnia aktualizacja: 28.06.2024 13:08:40 przez diobou
1
[#1187] Re: Nowe gry

Jutro premiera Gorky 17 dla AOS 3.

Będzie też polska dystrybucja :)
1
[#1188] Re: Nowe gry

@diobou, post #1186

W sumie dla Ciebie to idealne byłyby gry mające swój tryb demo, jak choćby North&South. Nie musisz grać, tylko oglądasz jak.. demo

Ja mam konsolę, która sama gra we wszystkie gry na wszystkie rodzaje komputerów i konsol. Nazywa się YouTube. Ludzie nagrywają całe przejścia gier, więc mogę je przechodzić bez tego irytującego grania, powtarzania, główkowania, męczenia rąk. Mogę sobie przeskakiwać, pauzować, powtarzać. Mam w tym czasie wolne ręce więc mogę jeść, pisać, coś grzebać w programie graficznym. No i wszystkie gry są za darmo.
5
[#1189] Re: Nowe gry

@BULI, post #1182

Dobrze napisane, że "na Workbencha"

PiStorm (Pi3/Pi4/PiCm4) lub Vampire V4 lub UAE
1
[#1190] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

TUTAJ można zakupić ze sklepu K&A Ami H.E.R.O. w wersji fizycznej. Dzisiaj trafiła dopiero na stronę sklepu.
3
[#1191] Re: Nowe gry

@BULI, post #1182

Wielka szkoda, że nie ma obsługi PPC (WarpOS), bo tu mocy na pewno by starczyło i skorzystali by

No cóż ja na to nie mam żadnego wpływu,a tym bardziej nie jestem upoważniony by cokolwiek obiecywać. Natomiast napiszę tak. WOS nie jest tematem całkowicie zapomnianym i w Hyperionie są rozważania czy to rozwiązanie także wspierać. W którą stronę te rozważania się przechylą, pokaże czas.
1
[#1192] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Shift - nowa gra od Haplo.
[#1193] Re: Nowe gry

@mailman, post #1174

Skinny Marley będzie również wydany w wersji fizycznej. link
[#1194] Re: Nowe gry

@Jacques, post #1189

Niby świadomie to napisałem (zamiast AOS 3.x), ale chyba nie do końca zostało to dobrze odebrane
[#1195] Re: Nowe gry

@mailman, post #1192

Shift - nieco rozgrywki:
1
[#1196] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Ninja Carnage - nowa gra:
1
[#1197] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1195

Niezła beznadzieja.
1
[#1198] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1196

A już myślałem, że jakaś chodzona nawalanka, a tu kolejny badziew obrazkowy łatwy do zrobienia. Ale komuś się zapewne spodoba.
2
[#1199] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1195

kozak muzyka, kozak mechanika!
1
[#1200] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

The Grid - klon gry Tron, który docelowo ma zapewniać możliwość rozgrywki dla 10 graczy jednocześnie przy wykorzystaniu specjalnego urządzenia, nad którym pracuje firma Alinea Computer.

Obecna wersja jest grywalna dla dwóch osób i wymaga 1 MB pamięci Chip.

Sukcesywnie mają pojawiać się nowe wersje gry zawierające usprawnienia, dodatki do rozgrywki oraz optymalizacje (aby działała z 512 kB Chip).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem