[#1321] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1303

[#1322] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1318

Latajaca dynia

link
[#1323] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1322

:/
[#1324] Re: Nowe gry

@selur, post #1323

Ostatnio mamy wysyp gier niby na amigę a jednak na atari.
3
[#1325] Re: Nowe gry

@Biegu86, post #1324

bo ludzie uwierzyli w ten mit, ze Amiga to nastepca Atari-8bit wiec maszeruja z haslem "back to the roots" ale to nie o ten marsz nam chodzilo...
1
[#1326] Re: Nowe gry

@Biegu86, post #1324

Prawie wszystkie te ostatnie gry są na konkurs. Niestety tak się kończą konkursy, gdzie nie ma jasnych zasad. Mam tylko nadzieję, że jury odrzuci wszystkie gnioty i gry niedokończone nie będą traktowane na równi z ukończonymi.
3
[#1327] Re: Nowe gry

@mailman, post #1326

gry niedokończone nie będą traktowane na równi z ukończonymi

Raczej będą. Dozwolone są zarówno gry ukończone jak i wersje demo czy niepełne. Same kategorie gier są tylko dwie: gra dla Amigi klasycznej i gra dla Amigi nowej generacji. Nawet nie ma wzmianki o tym, że gra powinna być pisana w czasie konkursu, jak to miało miejsce przy konkursie na najlepszy port. Mógłbym nawet tam wstawić ten mój crap Pinball Dreams 2 i by spełniał zasady.
[#1328] Re: Nowe gry

@tukinem, post #1327

Wystaw ten Pinball Dreams 2. Skoro będzie też Battle Squadron 2 i Agony 2 hihi.
[#1329] Re: Nowe gry

@tukinem, post #1327

To dla Amig nowej generacji to zwyciezca bedzie chyba ta gra:

link

Bo chyba jedyna zgloszona.
[#1330] Re: Nowe gry

@tukinem, post #1327

Nie chodziło mi o to, co jest dozwolone, ale mimo wszystko, aby było większe uznanie dla gry ukończonej niż na jakiś prototyp czy jeden poziom demo. Poprzednie konkursy pokazały że niektóre dema nigdy nie zostały ukończone. W zeszłym roku na drugim miejscu był Rastan, który został już praktycznie porzucony, a dopiero na trzecim prawie ukończony RogueCraft.

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2024 13:44:36 przez mailman
1
[#1331] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1329

Star Dust Wars -Directory's Cut

link

641MB do sciagniecia.

link

Edycja.
No i zrodla dla Selura.

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2024 16:20:00 przez Don_Adan
[#1332] Re: Zapowiedzi nowych gier
Kolejny gniot żerujący na marce.
1
[#1333] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1331

Trochę rozgrywki ze Star Dust Wars - DC:
3
[#1334] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1333

4:01 ten wybuch był od pocisku? Czy to zawsze wybuchnie?
[#1335] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1333

A prawa autorskie nie zostały złamane?
1
[#1336] Re: Nowe gry

@koczis, post #1335

Jesteś strażnikiem praw autorskich ? Po co ci to wiedzieć ? Prawa autorskie to wymysł bogatych i tak idiotyczny jak zielony ład.
7
[#1337] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1331

Oprócz tego, że jest to zgrabny anim player w AMOSIE to sama gra jest słaba. Na razie nie ogarnąłem jak unikać pocisków - jak dla mnie to trafiają one we mnie zupełnie losowo. Nie rozumiem też dlaczego po dojechaniu do górnej krawędzi statek przeskakuje mi na dół, ale w drugą stronę to już nie działa. Dwa poziomy przeszedłem bez dotykania fire, tylko ciągle trzymając kierunek ukos góra/prawo.
[#1338] Re: Nowe gry

@mailman, post #1330

Nie chodziło mi o to, co jest dozwolone, ale mimo wszystko, aby było większe uznanie dla gry ukończonej niż na jakiś prototyp czy jeden poziom demo. Poprzednie konkursy pokazały że niektóre dema nigdy nie zostały ukończone. W zeszłym roku na drugim miejscu był Rastan, który został już praktycznie porzucony, a dopiero na trzecim prawie ukończony RogueCraft.

Masz rację. Ja Ami Robbo 2 skończyłem już dawno, a w międzyczasie napisałem inną grę (o tym w przyszłym roku), a teraz zacząłem kolejną, którą mam zamiar dłubać przez cały rok
2
[#1339] Re: Nowe gry

@kempy, post #1337

To chyba tester YT dalej dolecial. Jakos unikal pociskow w wiekszosci.
[#1340] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1331

no jako filmik w Amosie to robi wrazenie, jako gra to takie 2/10 czyli jednak sie nie nadaje do grania. Nie ma sensu zagladac do zrodel, filmy wole ogladac na jutubie w lepszej jakosci
[#1341] Re: Nowe gry

@kempy, post #1337

To byl bug, poprawiony:

link

Zdaje sie ze lepiej sie w ta gre gra uzywajac myszki.
Ogolnie wiekszosc jest raczej zadowolona.
Pewnie swoje pytania/uwagi mozesz w tym watku na EAB zamiescic.
[#1342] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

2
[#1343] Re: Nowe gry

@mailman, post #1342

Dno i metr mułu.
[#1344] Re: Nowe gry

@mailman, post #1342

no takiego hiciora, to nawet selur se nie wymarzyl
[#1345] Re: Nowe gry

@mailman, post #1342

Miesiąc bana dla mailmana szeroki uśmiech
[#1346] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Ukazała się pełna wersja Dungeonette:
4
[#1347] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

1
[#1348] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Revenge of the Grinch:
1
[#1349] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1348

Dzisiejszy rok obfituje w badziewia rodem z atari. Może rok 2025 będzie rokiem Amigi?
2
[#1350] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1348

ja rozumiem kolejna czesc jakiejs dobrej gry np. Cannon fodder 1/Cannon fodder 2 itp. itd..
ale klepanie masowki tej samej oklepanej gry, tylko ze zmieniona szata graficzna, to juz jest lekka przesada.

Myslalem, ze jako ktos, kto stworzyl dotad najlepsze efekty w Amosie w koncu pozamiata konkurencje i stworzy najlepsza amosowa gre... a tymczasem, to jedynie moze zamiatac ulice jako cieć wykonujacy ta sama robote w kolo macieju.
Mnie sie juz nawet znudzilo ciagle ogladanie tego samego...

ciekawe ile osob w to namietnie pogrywa...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem