@snifferman,
post #1354
Ty to jesteś wielki kolekcjoner, więc nie dziwię się, że miałeś kilkaset dyskietek

miałem na myśli takich graczy, którzy mieli ograniczoną ilość gier. Zdąrzyli każdą sobie ograć i powybierać te ulubione. Dzisiaj nie mamy czasu na granie, za to co tydzień średnio wychodzi jakiś work in progress. 1/3 z tego dojdzie do finału, dlatego ja już teraz nie zapowiadam swoich gier, jeśli nie wiem, czy je dokończę. No oprócz Sołtysa, który czeka w poczekalni na muzykę.
Gdyby programowanie gier na Amigę nie było takie trudne, to bym zupełnie inne gry pisał. Platformówki nigdy mnie nie kręciły, ale są proste do napisania. Niestety ale lotusowej gry nie jestem w stanie napisać, a to był mój ulubiony gatunek gier.
@DonAdan: oczywiście, że warto usprawniać silniki gier jeśli się da, a zazwyczaj się da. Tylko, że moim zdaniem lepiej zaktualizować taką grę, niż zostawić jej gorszą wersję, a wypuszczać kolejną grę zupełnie inną. Z AmiHERO zrobiłem wersję 1.0 na silniku z dual playfieldem i wersję 1.1 w 5 bitplanach. Czy dobrze? Może. Za to inną swoją grę zaktualizuję jak tylko będę mieć już wszystko gotowe, a napisałem ją praktycznie od początku. Przynajmniej zastąpię tego crapa, który siedzi na moim profilu itch