[#1381] Re: Nowe gry

@mailman, post #1380

To 'kwadratowanie' grafiki przypomina mi styl Koyota ale on pewnie tez kiedys zainspirowal sie jakims kwadratoglowym grafikiem. Grafika slaba ale za to muzyczka relaksuje, mozna se jej posluchac dluzszy czas

No i jak ktos juz zauwazyl koles ma dziwna "fryzure" .. mnie ta akurat sie kojarzy, ze skorzana torba na glowie ale innym nawet z futrzanym dildem

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2025 05:51:34 przez selur
[#1382] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1364

Super Star Wars AGA (beta)

link
1
[#1383] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1382

Tutaj trochę rozgrywki... SSW AGA (beta):
[#1384] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1383

Swietlny miecz powinien odbijac strzaly, o ile pamietam Star Wars.
Nie da sie odbic strzalu mieczem ? Bo tak to Luke obrywa.
1
[#1385] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1383

Mhh, czy walka mieczem nie może odbywać się przez ruch ręki, a nie tylko skok? Bo to trochę męczące. (No chyba, że tak ma być🤔)
[#1386] Re: Nowe gry

@AdamZeku, post #1385

1
[#1387] Re: Nowe gry

@AdamZeku, post #1385

gra o fikołkach w uniwersum Star Wars - prawdziwi fani SW zetna autora gry mieczem swietlnym
[#1388] Re: Nowe gry

@selur, post #1387

Autor musi poprawić gameplay. Najpierw powinna być szkoła dżedaj czy jak to tam się pisze, później rozczłonkowywanie wrogów. Latające, ręce, głowy korpusy i flaki. Podobnie jak w Gloomie, albo w uproszczonej wersji, jak w Lemingach, czy Another World. Odbijanie lecących pocisków to podstawa, no i jeb.ięcie mieczem powinno kończyć zawodnika, a nie on dalej fika.
[#1389] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1384

Tak, mialem racje.
Strzaly sie odbijaja, ale trzeba wtedy stac w bez ruchu, a nie robic fikolki.
Amigowa wersja powstala na bazie wersji na Sega Megadrive, ktora tez jest w SE.
A ta powstala w 20 dni.
No i na screenach widac tez etap latania/walki X-Wingiem.
Tylko trzeba do tego etapu dojsc.
1
[#1390] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

The Slot-tastic AMIGA Pirate's Slot Machine

https://fourseasons.itch.io/the-slot-tastic-amiga-pirates-slot-machine-for-commodore-amiga
1
[#1391] Re: Nowe gry

@Don_Adan, post #1371

Zapraszam na gameplay z gry Star Dust Wars.
Nadmienię tylko, że jest dość ciekawy i zabawny komentarz; zero scenariusza, zero reżyserki. Czysty live szeroki uśmiech

2
[#1392] Re: Nowe gry

@don_rafito, post #1391

Kurcze, wygląda na naprawdę dobrą grę w "technologii FMV" ok, racjaAż chce się zagrać OK
1
[#1393] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Tank in a Dungeon

https://rozen.itch.io/tank-in-a-dungeon-amiga
[#1394] Re: Nowe gry

@mailman, post #1393

Genialna gra. 1:35
2
[#1395] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Happy Bat - klon Flappy Bird napisany w RedPill

https://zener.itch.io/happy-bat
[#1396] Re: Nowe gry

@mailman, post #1395

A tutaj trochę rozgrywki z Happy Bat:
1
[#1397] Re: Nowe gry

@amikoksu, post #1394

zamiast czolg w lochach powinno byc 'ami gamedev jest w lochach'
[#1398] Re: Nowe gry

@selur, post #1397

G-WARS - nowa gra do pobrania z Aminetu
2
[#1399] Re: Nowe gry

@koczis, post #1398

"... for Amiga 68K"

ta sraty pierdaty... teraz kazda gra na PC, bedzie podpisana Game for Amiga*
( *emulated 1GHZ Processor 4GB RAM)

p.s.
nie wiem jak inni, ale ja mam juz dosc !!... półprawd, mijania sie z prawdą, nieprawidłowości i niedopatrzeń i niedmówień w swiatku amigowym tez...
4
[#1400] Re: Nowe gry

@selur, post #1399

teraz kazda gra na PC, bedzie podpisana Game for Amiga*

Marzenia ściętej głowy.
[#1401] Re: Nowe gry

@selur, post #1399

no co Ty...
- po pierwsze - prawdziwa Amiga to Amiga przerobiona na zasilacz do psistorma...
- po drugie - nie możesz pisać prawdy bo Cię nie będę lubić... wiem coś o tym...
a chyba nie chcesz żeby nas wywali z forum amigiowego za pisanie o Amidze... Tu trzeba chwalić psistorma... bo to jedyna słuszna droga...
1
[#1402] Re: Nowe gry

@selur, post #1399

Chyba piszesz o wymaganiach systemu na jakim odpalisz emulator Amigi.
Na dużo wolniejszym procku i ilości pamięci, emulacja Amigi będzie odpowiednia.

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2025 16:42:07 przez Norbert
1
[#1403] Re: Nowe gry

@mailman, post #1

Tracker Hero
[#1404] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1403

O co w tym chodzi?
[#1405] Re: Nowe gry

@amikoksu, post #1404

pewnie trzeba trzaskac w buttony... fascynujace cafe
[#1406] Re: Nowe gry

@amikoksu, post #1404

Jak to we wszelkich grach typu Guitar Hero (tutaj Tracker Hero) - naciskasz w odpowiednim momencie klawisze (F1-F4) reagując na pojawiające się kolorowe pola w odpowiedniej kolejności.
[#1407] Re: Nowe gry

@selur, post #1405

A jednak jest rynek na rytmiczne gry muzyczne: ogromniasta seria Guitar Hero, Samba de Amigo, Donkey Kong Jungle Beat, Rez, Vib Ribbon, Parappa the Raper, Space Channel oraz SP Part II itd, itp.
W temacie, akurat podoba mi się, podstawa to dobry soundtrack a paluchy same stukają w przyciski :)
[#1408] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1406

Aha. Nie znam tych gier. Ale to raczej nie dla mnie.
[#1409] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1403

Całkiem spoko, ale status Beta dobrze odpowiada rzeczywistości. U mnie są czasem małe graficzne glitche. Niektóre moduły krzyczą o chip-ram mimo że odpalam grę bez s-s z 1900kb wolnego. Część modułów rozjeżdża się względem rozkładu przycisków - a to raczej niedopuszczalne w grze rytmicznej. Czasem przy wpisywaniu hi-score nie można skasować pierwszego znaku. To tak na pierwszy rzut oka po pół godziny spędzonej na klepaniu tych efów.
[#1410] Re: Nowe gry

@zzielinski, post #1403

Taka drobna uwaga. Tracker Hero to żadna nowość. Ta gra w dokładnie tej samej wersji dostępna jest na Aminecie od 13 lat. Autor wrzucił to na itch.io, aby zarobić kasę (bo obecnie za każdego crapa kilka dolców wpada :D)
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem