[#91] Re: screeny przemielone A.I.

@snajper, post #90

...nawet scena zakładania kasku* to jest jak nic zerżnięte z Turricana II. Oczywiście o tym się nie mówi, bo połowa odbiorców o tym nie wie, a druga połowa to tzw. gracze, którym to w niczym nie wadzi, skoro mają z tego fajną grę.

* określenie użyte celowo, bo Turrican nie biega w kasku, tylko w zbroi wykonanej przy użyciu najnowocześniejszych technologii. Dla poniżenia doomgeja można posługiwać się dowolnymi środkami stylistycznymi.

Ostatnia aktualizacja: 21.06.2020 09:26:54 przez snajper
[#92] Re: screeny przemielone A.I.

@snajper, post #91

Jako, że nigdy do końca nie byłem zadowolony z końcowego efektu (wyblakłe kolory, szumy w audio, artefakty) to popełniłem nową wersję :

[#93] Re: screeny przemielone A.I.

@Artur Jarosik, post #92

No nie wiem, dla mnie ta wersja w niektorych miejscach jest bardzo rozmyta.
Ale ja nie mam dobrych oczu juz.
[#94] Re: screeny przemielone A.I.

@Artur Jarosik, post #92

Brakuje porównania. Przed, po. Tej animacji jeszcze nie widziałem. Dość długa w porównaniu do animacji E.S. w formiacie anim.
[#95] Re: screeny przemielone A.I.

@koczis, post #94

Ta animacja ukazała się tylko na kasecie VHS, oryginalne nagranie z kasety jest tu Na tym materiale się bazowałem.

Tutaj przeskalowana animacja z formatu anim dla porównania

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2024 21:56:37 przez Artur Jarosik

Oryginał

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2024 22:00:11 przez Artur Jarosik
1
[#96] Re: screeny przemielone A.I.

@Artur Jarosik, post #95

Dzięki, oryginał super.
[#97] Re: screeny przemielone A.I.

@Artur Jarosik, post #95

Dzięki za porównanie. Oryginał dużo stracił po AI upscalingu. Mój TV dokładnie robi tak samo z każdym materiałem poniżej 4K i nawet z laptopa mam takie kwiatki AI ( jakieś bryło-plamy o różnej jaskrawości ). Z dalszej odległości od TV około 3 metrów efekt ten się zaciera i wygląda to dobrze.

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2024 22:33:41 przez koczis
[#98] Re: screeny przemielone A.I.

@koczis, post #97

No tutaj ai jest i będzie bezradne na odwzorowanie rzeczywistości. Szczególnie przy zdjęciach. Ale przy dodawaniu coś od siebie, to już tak. No ale to się mija z celem jak dla mnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem