@ihnata,
post #73
Napisałem tylko, że bez znajomości j.polskiego za dużo nie zwojujesz tylko raz, ponieważ ze trzy razy pisałem, że ten klawisz nie działa we wszystkich grach na procesorze 68000, a Ty ciągle wracałeś do tego Super Froga, tak jakbyś nie rozumiał co napisałem. Przepraszam, jeśli ciebie uraziłem, ale drażni mnie tłumaczenie tego samego w kółko osobom, które uparcie nie chcą przyjąć podstawowych rzeczy do wiadomości, twoje wiadomości były dla mnie pozbawione sensu, stąd zaczęło mnie to drażnić, bo nie wiedziałem, że ma na to wpływ Twoja obecna choroba. Dziękuję, że rozjaśniłeś sytuacje, co do kroków, które poczyniłeś.
Kolega Recedent próbuje własnych sił i ja też próbowałem to sprawdzić, ale może się okazać, że jest jakieś niedopracowanie w wersji WHDLOAD, które uszkadza stan gry, wtedy będzie trzeba to zgłosić na bugtracker'rze.
Widocznie chodziło ci o inny rodzaj "cyfrowości" jeśli chodzi o joystick, kierunki i przycisk fire1 w Amidze są wejściami cyfrowymi, bo przyjmują tylko dwa stany, wejście od prawego przycisku myszki jest analogowe, ale sam przycisk ma tylko dwa stany, bo to microswitch, jest jeszcze trzeci pin, ale ten akurat jest portem dwukierunkowym, bo jest używany w padach od CD32 do rozszerzenia ilości przycisków.
Przycisk wyjścia nie będzie działał ze względu na procesor, ważniejsze jest jednak to, dlaczego stan gry zostaje uszkodzony, bo jeśli następuje faktycznie zapis na dysk, to klawisz wyjścia nie jest aż taki krytyczny, chyba, że ma w tym przypadku znaczenie, co można sprawdzić, ustawiając w WinUAE lepszy procesor.
Zdrowia!