[#61] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Artur Jarosik, post #59

Sprawdzilem ver. 1.7.3

Wersja bez SDL dziala szybciej "no_sdl", duzo lepiej dziala zaznaczanie jednostek a nizeli w ver. zwyklej "Vanillara"

W misjach jak sie chce zrobic zapis stanu gry:
Da sie zrobic zapis ale bardzo dlugo wychodzi do ekranu gry.
Juz myslalem ze sie gra zawiesila, ale dopiero puscilo jak bylo niepowodzenie misji. dziwne.

Na ver. No_SDL mialem nawet do 14fps czasmi, przewaznie 11/12.
Jak gra sie rozwinie to pewnie spadnie do 9fps.

Testuje na rozdzielczosci 640x400-Radeon 060/60Mhz
1
[#62] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Artur Jarosik, post #59

Dzięki. W Low Res nawet przyjemnie się gra, choć przydał by się celowniczek i inne orginalne wskazania mychy.

Wykryty błąd:

W misji 11 czy jak kto woli 10b, bo tak jest na YT: link
Jest odliczanie czasu 3 minuty, gdzie na filmie jak widać powinno być 54 minuty. W 3 minuty misja jest misją ostatnią, czyli samobójczą. Jest niemożliwa do ukończenia.
1
[wyróżniony] [#63] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@koczis, post #62

A nie jest czasem tak, ze ten czas jest liczony na podstawie poprzedniej misji czyli 10a?
Po prostu zle ja zagrales, to masz malo czasu.
1
[#64] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Don_Adan, post #63

A to ciekawe, ponieważ też jak grałem, w remastered, to nie mogłem ukończyć tej misji z powodu braku czasu. Możliwe, że jest jak mówi Don.
1
[#65] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Don_Adan, post #63

Na to nie wpadłem. Sprawdzę.
1
[#66] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Don_Adan, post #63

Dzięki. Masz rację, udało mi się zmienić czas na 31 minut grając szybciej poprzednią misję. Ten czas powinien wystarczyć na ukończenie misji 10b.
2
[#67] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@koczis, post #66

Chyba zrodla do wszystkich czesci CnC sa dostepne od wczoraj na licencji GNU V3.

link

I o ile dobrze zrozumialem to Amigowy port juz moze sie nazywac Command and Conquer Red Alert, a nie Vanilla Conquer Red Alert.
[#68] Re: Vanilla Conquer Red Alert 1.5 - Kody klawiatury potrzebne.

@Don_Adan, post #67

Też o tym czytałem, od wczoraj są dostępne
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem