kategoria: Szukam gry
[#31] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #30

Nie powiem ze tez mnie mocno zaintrygowala ta gra, nawet chatagpt molestowalem dosc mocnoi nic. Pytanie czy gra jest warta tych poszukiwan bo sie jeszcze okaze ze to niezly crap. Jedna rzecx mi nie pasuje to ze gre latwo bylo ukonczyc a na Amige takowych nie bylo ;)
[#32] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #28

PINKIE

Tu jest między etapami jest "drewniany mostek". Może to to?
[#33] Re: Szukam nazwy gry

@mastaszek, post #32

Żarówka była?
[#34] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #5

To był gdzieś 2000 rok. Miałem wtedy 10 lat i Amige 1200 bez twardego dysku którą dostał starszy brat na komunie.

A pamiętasz może, czy ta gra była na A1200 (AGA), czy też na Amigę 500? To by sporo pomogło.
[#35] Re: Szukam nazwy gry

@tukinem, post #34

Działała na amidze 1200. To nadal żadna z gier które proponujecie.
[#36] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #35

A co z wyszukiwarką na abime.net?
[#37] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #35

Pamiętasz co było napisane na dyskietce? Crackintro było? Grafika tytułowa?
[#38] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #37

Niestety wszystko co pamiętam już napisałem. Chyba faktycznie jest to bardzo niepopularna gra.

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2025 16:34:03 przez Krzymirka
[#39] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #38

Ja mam tylko dwa skojarzenia. Zbieranie lampek w grze Zorro na 8bitowcach, oraz gaszenie światełek batem w Castlevanii na NES. Nie wiem czy na A500 też to było.
A żarówki to były w X-Copy. ;)
2
[#40] Re: Szukam nazwy gry

@ZorrO, post #39

W Logical też jest żarówka na stronie tytułowej, nawet widać "sprężynki"
[#41] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #38

Możliwe, że pozostała jedynie hipnoza.
1
[#42] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #41

Oglądałem wczoraj na ytube film all games amiga który trwał ponad 7 godzin i średnio co 15 sekund przełączała sie kolejna gra i nic, nie znalazłem tam tej gry... Masakra jakaś.
[#43] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #42

Mogła to być gra niekomercyjna. Takich gier powstało też wiele i są mniej popularne. Poszukaj gry z kategorii public domain, shareware, freeware.
https://www.lemonamiga.com/games/list.php?list_license=Public%20Domain/Freeware.
1
[#44] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #42

7 godzin to za mało aby pokazać naprawdę wszystkie gry na amigę, nawet po 15 sekund. Na te filmiki youtubowe to bym nie patrzył, szukaj na Amiga Hall of Light.
[wyróżniony] [#45] Re: Szukam nazwy gry

@Madman, post #44

W tym wątku podawałem już link do strony HOL ze wstępnym wyszukiwaniem.
Nie wiem, może masz większą siłę przebicia ;)
[#46] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #43

Mogła to być gra niekomercyjna. Takich gier powstało też wiele i są mniej popularne. Poszukaj gry z kategorii public domain, shareware, freeware.
https://www.lemonamiga.com/games/list.php?list_license=Public%20Domain/Freeware.

I jeszcze tutaj https://amiga.abime.net/games/list/?licence-id=2.
I tutaj https://amiga.abime.net/games/list/?licence-id=5.
1
[#47] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #45

Tak, wiem, wspominałem o tej stronie w poście #24 choć linka nie podałem zakładając, że każdy potrafi sobie wygooglać Co do tej gry... skoro nie ma jej w najbardziej hiper super duper znanych gier na amigę to znaczy, że nie była bardzo znana, takie też się trafiały w tamtych czasach (no, może nie w roku 2000 oczywiście). Na pewno trzeba zwrócić uwagę na jeden fakt - nie wszystkie gry amigowe są w wersjach whdload a wielu tych youtuberów takie właśnie pokazuje w swoich hiper przeglądach a przecież ilość gier whdload nie równa się ilości gier jakie wyszły na amigi, pewnie wszystkich jest ponad 20tys. a w whdloa tylko kilka. O wydaniach public domain nie wspominając.

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2025 12:21:31 przez Madman
[#48] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #46

Jeszcze możesz tutaj obadać.
https://amiga.abime.net/games/list/?licence-id=10.
[#49] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #1

Enemy: Tempest of Violence (1997)?
[#50] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Szukam nazwy gry
[#51] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #1

A czy to czsem nie byla gra pt: Bubba'n'Stix?
[#52] Re: Szukam nazwy gry

@Phibrizzo, post #51

Nie.
[#53] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #52

Dodatkowa wskazówka. Wczoraj w pracy przypomniałem sobie jak leciał rmf. Na koncu gry jak ten chłopek idzie falowanym drewnianym mostem leci muzyka. Bardzo podobna do podkładu Lady Pank - Wciąż bardziej obcy. Po kilkunastu minutach słysząc utwór i gitarę zatrybiłem. Pewna informacja.
[#54] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #53

A może ta gra nie istnieje i po prostu dobrze się bawisz kosztem uczestników wątku?...
3
[#55] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #53

[#56] Re: Szukam nazwy gry

@Krashan, post #54

Oszalałeś? Czy Cie coś boli?
[#57] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #53

Podałem wcześniej linki do mniej znanych gier. Nie chce się poszukać? Zrzuty ekranu są przy każdej grze.
2
[#58] Re: Szukam nazwy gry

@Dorian3d, post #55

Nie to nie to. Z mojego opisu nie wynika żeby ta gra była choćby podobna... Zrobię szkic w domu wieczorem jak wrócę jak to wyglądało...

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2025 10:37:23 przez Krzymirka
[#59] Re: Szukam nazwy gry

@Krashan, post #54

Ja obstawiam trollowanie, z prostego względu - nie reagowanie na linki do HOL.
3
[#60] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #57

Szukałem... Nie moge znaleźć... Gdybym nie szukał to nie rejestrował bym konta specjalnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem