kategoria: Szukam gry
[#61] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #60

Czyli szukałeś tej gry na https://amiga.abime.net i https://www.lemonamiga.com w kategorii shareware, public domain, freeware zanim tu się zarejestrowałeś?
2
[#62] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #58

To pewnie jakaś niszowa gra albo to było demo gry.
[#63] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #59

też tak obstawiam. Nie reagowanie i butne odpowiedzi.
nie karmić trolla!
2
[#64] Re: Szukam nazwy gry

@Mirq, post #63

Nie takie tu cyrki były.
[#65] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #60

Szukałem... Nie moge znaleźć... Gdybym nie szukał to nie rejestrował bym konta specjalnie.

W jaki sposób szukałeś? Gdzie? Podaliśmy ci linki do Aniga Hall of Light gdzie wystarczy wybrać z listy platformówki a potem przeglądać wszystko jeśli nie chce ci się precyzować podkategorii gry. No jeśli nikt nie kojarzy takiej gry to albo ty się mylisz i źle ją opisałeś albo opisałeś dwie gry (gameplay z jednej, ekran wczytywania z drugiej) albo nie przeglądnąłeś wszystkich gier na HoL. Żebyś chociaż napisał co dokładnie się zbierało aby tą żarówkę zapalić albo jak wyglądała postać (to był człowiek, robot, zwierzak, stworek, etc.?). Nie oczekuj, że ktoś za ciebie przeglądnie wszystkie gry na HoL.
3
[#66] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #5

A starszy (o 2 lub 3 lata) brat lub ktoś inny z rodziny nie pamięta nic na temat tej gry ?
[#67] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #53

Może to był ten moduł?

2
[#68] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #59

Moze tak byc, ale dosc czesto takie watki zakladaja AI, zeby sie szkolic, albo sprawdzac reakcje uzytkownikow.
Wymyslaja nieistniejace gry, lub tworza z kliku gier jedna.
Zwykle to sie konczy na pierwszym wpisie takiego AI.
Normalnie bym tutaj nie odpisywal, ale teraz byl wiecej niz jeden wpis, dlatego podalem Black Lamp.
Wiec pewnie postep AI lub trolla.
Ale tak czytajac jeszcze raz to ja sobie nie przypominam gry na Amige, ktora by miala outro na osobnej dyskietce, bo to sa dodatkowe koszty.
Intro tak, Psygnosis tak robil.
Ale outro na osobnej dyskietce to nie kojarze takiej gry na Amige.
Ale moze byla jakas.
1
[#69] Re: Szukam nazwy gry

@Don_Adan, post #68

Chyba znalazł bo nic nie gada gra pewnie :)
1
[#70] Re: Szukam nazwy gry

@Dorian3d, post #69

Albo komuś się nudziło.
[#71] Re: Szukam nazwy gry

@Don_Adan, post #68

Ale tak czytajac jeszcze raz to ja sobie nie przypominam gry na Amige, ktora by miala outro na osobnej dyskietce, bo to sa dodatkowe koszty.

Ale z wpisu wynika, że albo się grę przeszło, albo trzeba było zmienić dyskietkę, więc nie o outro chodziło:

Pamiętam jeszcze gdy przeszło sie gre lub trzeba było wrzucić następną dyskietkę

A w ogóle może to nie była gra z Amigi (o ile była), tylko np. C64
[#72] Re: Szukam nazwy gry

@Jacques, post #71

Tak na telegazecie były gry pilotem się grało.
[#73] Re: Szukam nazwy gry

@Don_Adan, post #68

Dokładnie, np. gra Syndicate miała intro wypasione, a na końcu gry tylko ekran z napisami.
[#74] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #73

Jak nie zapomne to dzisiaj wstawie szkic. Widze że większość z was ma nierówno pod sufitem. Jak macie jakis problem ze soba to usuncie temat i już dzieciaczki. Niektorzy maja rodzine prace dom i nie maja czasu odpisywac wam na byle idiotyczny wpis.
2
[#75] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #73

Jak nie zapomne to dzisiaj wstawie szkic. Widze że większość z was ma nierówno pod sufitem. Jak macie jakis problem ze soba to usuncie temat i już dzieciaczki. Niektorzy maja rodzine prace dom i nie maja czasu odpisywac wam na byle idiotyczny wpis.
[#76] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #75

Wyobraź sobie, że wielu z nas też ma rodziny i swoje prywatne sprawy życiowe a jednak, jak widać w wątku, poświęcili swój pieprzony czas na to żeby ci pomóc i jakoś tą grę namierzyć a ty teraz piszesz, że mamy nierówno pod sufitem i łaskawie chcesz dopiero teraz wstawiać jakiś szkic...?
4
[#77] Re: Szukam nazwy gry

@Madman, post #76

No wiesz, jeśli ktoś sugeruje że post zainicjował troll lub AI, to faktycznie może być coś na rzeczy z tym, że komuś sufit mógł spaść na głowę
[#78] Re: Szukam nazwy gry

@Motyl, post #77

Dzięki za słowa zrozumienia.
[#79] Re: Szukam nazwy gry

@Motyl, post #77

A czym ten wpis sie rozni od np.tego wpisu?

link

Szukam gry z dziecinstwa, i nic o niej nie wiem.
Ale niech inni szukaja.
Ile dyskietek miala gra?
W jakim jezyku byla?
Logo producenta itp.
Takie watki sie pojawily i na PPA i na EAB.
Czasami z ciekawymi informacjami, typu "szukam gry na Amige 2000".
Z zarowkami to byl "Pomyslowy Dobromir", ale gry na Amige raczej nie bylo.
1
[#80] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #75

daj szkic
2
[#81] Re: Szukam nazwy gry

@Don_Adan, post #79

Żarówki zapalało się w późniejszych levelach gry Qwak ale to się raczej nie liczy ;)
[#82] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #75

Niektorzy maja rodzine prace dom i nie maja czasu odpisywac wam na byle idiotyczny wpis.

No ok, ale posty z linkami do HOL'a nie są "byle idiotycznym wpisem", wręcz mogłyby rozwiązać problem, a mimo tego pozostały bez odpowiedzi.
[#83] Re: Szukam nazwy gry

@karolb, post #82

tak szuka że zapomiał o szkicu
[#84] Re: Szukam nazwy gry

@Dorian3d, post #83

Bo ma rodzinę i dzieci i nie jest dzieciaczkiem a nikt mu nie pogratulował bo jest ze wsi.
[#85] Re: Szukam nazwy gry

@Stoopi, post #84

Przejrzałem HOL i nie ma takiej gry. Nie oznacza, że nie została stworzona amatorsko w drugiej połowie lat 90-tych, lub później. Może nawet w Amosie. HOL to nie jest wyrocznia, bo istnieje masa gier, których tam po prostu nie ma.

Sam jestem ciekaw, co to za gra i trzymam kciuki za odnalezienie jej.
[#86] Re: Szukam nazwy gry

@tukinem, post #85

Przejrzałem HOL i nie ma takiej gry.

A uruchamiałeś te gry? Bo po samych obrazkach możesz nie poznać jeśli w tę grę nie grałeś.
[#87] Re: Szukam nazwy gry

@amikoksu, post #86

Wiesz... Mam ponad 20 tys ADFów, więc nie potrzebuję HOLu do przejrzenia kupy gier z Amigi. Gdybym miał jakąś wskazówkę jeszcze, np. czy tytuł gry składał się z jednego słowa, czy z kilku? Wtedy mógłbym sobie uruchamiać i sprawdzać, chociaż to jak szukanie igły w stogu siana.

Albo gdybyśmy wiedzieli więcej coś o głównej postaci, bo "ludek" to trochę za mało. Czy grafika była bardziej kreskówkowa, jak w Flink, Superfrog, Zool, a może bardziej realistyczna jak Another World? Czy główna postać to był człowiek? Czy mógł strzelać? Czy przeciwnicy to były jakieś trolle, czy inni ludzie?

No i czy gra była na jednej dyskietce? A może na HDD?
[#88] Re: Szukam nazwy gry

@Stoopi, post #84

zrobić foto tefonem hmm ile to trwa ?
1
[#89] Re: Szukam nazwy gry

@Dorian3d, post #88

Koncowa animacja gry wygladala tak że ten most/ścieżka z desek byla w ruchu a chłopek przebierał nogami wydaje mi się że miał czarne włosy, dluższe, rozczepane coś ala typ z kevina porażony prądem przy umywalce. Na sto procent byly jakieś napisy. I wydaje mi sie że tlo u góry nad mostem było fioletowe

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2025 12:48:09 przez Krzymirka

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2025 13:05:14 przez Krzymirka
[#90] Re: Szukam nazwy gry

@Krzymirka, post #89

Dopiero teraz przeczytałem co pisaliscie wcześniej. Tragedia albo komedia. OK

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2025 12:56:58 przez Krzymirka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem