[#61]
Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform
@Seba68030,
post #1
Ja chętnie widziałbym (bo zagrał to pewnie tylko przez chwilę) jakąś naprawdę oryginalną produkcję. Coś dziwnego, nietypowego, odjechanego, coś co po uruchomieniu maksymalnie zaskakuje. Amiga (jakakolwiek) jest fajną platformą właśnie do takich eksperymentów, bo nie trzeba się przejmować zdaniem inwestorów, nie ma terminów, produkcja nie musi się zwrócić (ani nawet wręcz czegokolwiek zarobić), nie walczy się o liczbę sprzedanych sztuk, można mieć w nosie marketing, poprawność polityczną.

Chciałbym jeszcze kiedyś zobaczyć coś co wręcz szokuje pomysłem i przy tym jest ładnie wykonane. Tak żebym nie mógł powiedzieć "to jest jak [tutaj nazwa istniejacej gry]". Strona techniczna nie ma znaczenia - może być 2D, może być 3D, równie dobrze może być to dwukolorowy lowres jak i 24-bitowe 4K.
Ale skoro musi być coś istniejącego to ja zawsze chciałem "Alone in the dark" na Amigę. Myślę, że amigowa wersja nie wyszła tylko dlatego, że... nie wyszła, a nie że nie dałoby się. A jeszcze chętniej zobaczyłbym tego typu grę (bitmapy z pomieszczeniami pod różnymi kątami i wektorowe ruchome obiekty), ale oryginalną.
Ostatnia aktualizacja: 22.12.2025 17:45:05 przez MDW