[#91] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@marggines, post #75

Mam problem bo w mase tych gier z pc msdos czy psx chcialem grac na amidze ale w latach 90/00. Teraz to ja chce na amidze grac w gry z amigi ;) większość gier z pc z lat 90/00 zwlaszcza 3d strasznie się zestarzalo i patrząc na nie teraz nie wiem czym się czlowiek zachwycał ;) podobnie z wydanymi settlers2 teraz - ja to ogrywalem na SS i fusionie wiec mi tej gry nigdy na amidze nie brakowało. Za to z chęcią bym zobaczyl wznowienie pudełkowe foundation gold i innych amigowych hitów z przełomu wieków.

Osobiście nie mam nic przeciwko portom i całkiem przyjemnie gra mi się np. The Settlers 2 czy Quake 2. Natomiast przychylam się do opinii, że super by było zobaczyć ładnie wydane wznowienia amigowych hitów na mocniejsze konfiguracje takich, jak choćby wspomniane Foundation Gold, Napalm, Exodus i wiele innych - idealnie także w wersjach działających natywnie pod AmigaOS4 Spośród gier, które w minionym roku ogrywałem pod AOS4 to właśnie amigowy UBEK dostarczył mi najwięcej frajdy OK
1
[#92] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Seba68030, post #1

Z portów to nie pogniewałbym się na dostępność pod AmigaOS4 RPGów takich, jak:
  • Menzoberranzan
  • Might & Magic VI - IX
  • Neverwinter Nights

Chętnie pograłbym także w Commandos: Behind Enemy Lines.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2026 17:52:32 przez Djk83
2
[#93] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Djk83, post #92

Final Fantasy VI, Chrono Trigger, Worms Armageddon, Guilty Gear X.
1
[#94] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Seba68030, post #1

Uprising: Join or die
[#95] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@arturB, post #94

mozes zagrac tymczasem w Roll or die
3
[#96] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Seba68030, post #1

A ja bym zagral w jakies gry od firmy Five-BM Games, np: Lost Lands albo Legendary Tales.
To sa "proste" klikanki typu pick'n'drop.
[#97] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@amikoksu, post #42

Wolał bym Street Fighter Alpha 3, jak już.

Ale bardziej prawdopodobne, i też bym chciał, żeby powstała porządna wersja Super Street Fighter II Turbo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem