[#91] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@marggines, post #75

Mam problem bo w mase tych gier z pc msdos czy psx chcialem grac na amidze ale w latach 90/00. Teraz to ja chce na amidze grac w gry z amigi ;) większość gier z pc z lat 90/00 zwlaszcza 3d strasznie się zestarzalo i patrząc na nie teraz nie wiem czym się czlowiek zachwycał ;) podobnie z wydanymi settlers2 teraz - ja to ogrywalem na SS i fusionie wiec mi tej gry nigdy na amidze nie brakowało. Za to z chęcią bym zobaczyl wznowienie pudełkowe foundation gold i innych amigowych hitów z przełomu wieków.

Osobiście nie mam nic przeciwko portom i całkiem przyjemnie gra mi się np. The Settlers 2 czy Quake 2. Natomiast przychylam się do opinii, że super by było zobaczyć ładnie wydane wznowienia amigowych hitów na mocniejsze konfiguracje takich, jak choćby wspomniane Foundation Gold, Napalm, Exodus i wiele innych - idealnie także w wersjach działających natywnie pod AmigaOS4 Spośród gier, które w minionym roku ogrywałem pod AOS4 to właśnie amigowy UBEK dostarczył mi najwięcej frajdy OK
1
[#92] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Seba68030, post #1

Z portów to nie pogniewałbym się na dostępność pod AmigaOS4 RPGów takich, jak:
  • Menzoberranzan
  • Might & Magic VI - IX
  • Neverwinter Nights

Chętnie pograłbym także w Commandos: Behind Enemy Lines.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2026 17:52:32 przez Djk83
2
[#93] Re: Gry w które byście chcieli zagrać na Amidze z różnych platform

@Djk83, post #92

Final Fantasy VI, Chrono Trigger, Worms Armageddon, Guilty Gear X.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem