@mailman,
post #63
No dobry pomysł, dzięki temu będę mógł słuchać tej muzyki w tle bez przerywania. Bo czasem chciałem "dosłuchać" do tego momentu, gdzie muza się rozkręca tak atmosferycznie i specjalnie nie wchodziłem do sklepu, bo po wyjściu leciała od nowa :).
Wieża mi nie działa już więc może da się uruchomić WHDLoad plus muzyka z cd zaloopowana np: w PlayCD, obaczymy ;).
No moja taktyka podobna:
1) kupuję windę i kopię jednym ludkiem w dół
2) na samym dnie instaluję windę, więc mogę wyjechać na powierzchnię, po obu stronach windy tworzę co pewien czas kolejne piętra
3) ustawiam na tych piętrach teleporty w miejscach, które kopię zostawiając gdzieniegdzie jakieś "schody", żeby dojście do teleportów nie zmniejszało mi witalności
4) po sprzedaży w sklepie zjeżdzam windą na jakiś poziom
Mam też zabawny sposób na szkielety i inne duchy, wynajduję jakąś jamę, etc. tak żeby był tam wlot, który można zamknąć tamą-drzwiami (cokolwiek to jest). Potem zwabiam ducha na przynętę, w jamie ustawiam tamę tak żeby ją zamknąć zaraz przed nosem ducha. Nie może się przedostać przez tamę, za którą stoi ludek-przynęta. A z drugiej strony jamy ustawiam drugą tamę, tak więc duch zostaje zablokowany z dwóch stron. Z tego co pamiętam nie muszę zamykać tych tam, bo duch nawet przez otwartą nie przejdzie.
To była metoda na głupiego jasia :).
Jednak ta gra ma w sobie jakiś urok mimo kilku chybionych rozwiązań.