@BagoZonde,
post #42
No właśnie MDW, kiedy można liczyć na pierwsze demo Kontaktu ;P, w ACSie zapowiadało się bardzo soczyście, musiałem przecierać kredowy papier ze śliny
Też chciałbym to wiedzieć. :) Dowiedziałem się o tym artykule gdy koło kiosku otworzyłem ACS, czyli tak samo jak inni. Byłem strasznie zaskoczony, że ZaBoRa o tym napisał znając postęp prac. Po prostu... kur... :)
Co do Tajemnicy Usticu (...) urzekła mnie oldschoolowa pikselowa grafa
Nic dziwnego. Grafikę robili najlepsi "pixelarze", czyli Madd i Mustafa. W pewnym momencie ludzie ci po prostu wiedzieli wszystko o pixlowaniu. Trudno sobie wyobrazić jak dużo filozofii w tym stawianiu pixeli. Jak czasem przysłuchiwałem się jak na różnych scenowych party mój brat (Caro) godzinami rozmawiał z Maddem i Mustafą o designie, technikach pixlowania. :) Rety, jaki klimat. Przywozili te swoje obrazki i potem była ceremonia pokazywania sobie tego co się zrobiło z wzajemnym wychwalaniem cudzej i deprymowaniem własnej pracy. :) Pamietam te "Niiiieee, weź przestań, ja nie wystawiam. Mój na przeciwko twojego jest niczym.". Albo "kurrrr... Mustafa zabił, po prostu zabił swoim obrazkiem. Pierwsze miejsce murowane.". No i oczywiście obowiązkowe "Ale na następne party to zrobię obrazek, już mam pomysł.". :)
Miało to klimat. Szkoda, że trzeba było dorosnąć i zająć się gównianym życiem. Tamto było fajjjjne...