[#55]
Re: Dobrze przeportowane gry z "automatów"
@michalmarek77,
post #54
Tak, ona nie straciła nic z grywalności. Mój komentarz o projekcji nostalgicznej owszem, daje wyraz iż w mojej pamięci grafika prezentowała się lepiej, ale nie ma to wpływu na samą grywalność i ocenę gry. Z resztą ta projekcja nie zawsze ma miejsce. Jest kilka tytułów tak z automatów jak i Amigi, które miały fajną grafikę, tak je pamiętałem i tak też odbieram dzisiaj. Więc ta kolorująca projekcja nostalgii to nie jest reguła, aczkolwiek funkcjonuje jako zjawisko.
Z miłą chęcią znowu bym w to zagrał. Swoją drogą być może ta grafika inaczej została zapamiętana, bo jednak na automacie z pionowym kineskopem i odpowiednio ustawionym natężeniem kolorów odbiór jest chyba jednak inny niż na sterylnym LCD i Youtubie :)
Grałem w to przy Stadionie Narodowym na błoniach. Co roku rozkładało się tam Wesołe Miasteczko, między innymi z budą z automatami.
Ehhh... znowu człowiek tęskni za starą okolicą w starym wydaniu i za młodymi kośćmi z tą samą energią :)
Sorry za offtop, bo temat inny. Wypadałoby przenieść ten fragment do wątku z poszukiwaniami tytułów gier.
Ostatnia aktualizacja: 17.10.2015 11:18:46 przez Duracel