[#31] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@tychu, post #26

* oczywiście nie zapomniałem o modelach na jakie mamy tworzyć A500, A600, gola A1200;

Minimum to A1200+4 MB ramu i gra/demo/mag koniecznie powinny pracowac z HD/CD.
Obowiazkowo oprocz AGA, takze obsluga kart graficznych pod CGX (to mozna akurat testowac na WinUAE). No i koniecznie wszystko w systemie, aby odpalic to nie tylko na OS3+, ale takze pod OS4 i MOS.
Oczywiscie mozna zrobic jakies rownolegle wersje pod A500/A600, ale moim zdaniem przejda bez echa.
Co do dzwieku, to koniecznie AHI (!). :)

Ostatnia modyfikacja:
[#32] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Andrzej Drozd, post #31

Przesadzasz, ja dzisiaj zaplacilem za komplet A500 (czerwony power) z monitem:)

[#33] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Fazior, post #30

Na Amidze to pojdzie?
Bo z tego co tam zobaczylem to jest to chyba pod Windows.
Aaaa... to windowsowy emulator Atari.
No tak, ale ja bym chcial natywne na Amige, a nie odpalac Atarowa wersja pod emulatorem Atarynki. Zreszta emulator Spectruma chodzilby chyba lepiej.

Ostatnia modyfikacja:
[#34] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Jaszczur, post #33

Dalem linka w ramach ciekawostki, ze ktos to na staruche ataryne stosunkowo niedawno splodzil

[#35] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Fazior, post #32

Ja tez mam (nieuzywana) A500, ale jak juz, to szybciej byloby cokolwiek odpalic na WinUAE, ewentualnie na Ami z GFX lub drugiej z AGA.
Do starych gier mam WHDLoad, a starego softu z 1.3 nie uzywam. Dema na A500 mnie nie kreca, tylko takie minimum na AGA/o30/40/60/ i duzo ramu. Np. Ocean Machine - TBL.
Jezeli chodzi o A500, to wszystko wychodzi mi na NIE. Nawet wiecej gier pod WHDLoad mi dziala niz na tej nie uzywanej A500. :)
[#36] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Andrzej Drozd, post #35

Łel, uszkodzilem 1200, mam Atari STe to wymyslilem sobie ze obok bedzie stac a500 i bede odpalal te same tytuly na obu kompach i porownywal sobie sprzety:) - takie nowe hobby:)

[#37] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Fazior, post #34

Rozumiem, myslalem, ze zrobili tez wersje na Ami.
Atarowcy sie dosc mocno staraja. Chyba dlatego, ze i tak nie ma co myslec o nowym Atari, wiec robia co moga.
Choc moze sie myle i cos sie dzieje w sprawie sprzetu Atarynkowego?
[#38] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Jaszczur, post #37

Cos gaworzyli o zabawce typu minimig. Mialo by to byc ST zbudowane w takiej samej konwencji. O, tu jest http://66.196.80.202/babelfish/translate_url_content?lp=de_en&trurl=http%3A%2F%2Fwww.experiment-s.de%2Findex.php%3Fid%3D78&fr=avbbf-xxen&.intl=us

Ostatnia modyfikacja:
[#39] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Fazior, post #36

Aha. To zmienia calosc.
Jednak sprzetowy klasyk (jakikolwiek) zawsze jest lepszy od UAE :)
Kup za 80 plyte glowna w Efeunzine i zloz druga Ami. :)
[#40] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Andrzej Drozd, post #39

Heh plyty to ja mam sprawne i mam ich pare, ale boje sie ze ubilem ppc znowu.

[#41] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Fazior, post #36

Ano masz rację nie doczytałem

Ostatnia modyfikacja:
[#42] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Goramo, post #41

A przeczytaj no sobie raz jeszcze komentarz na ktory odpowiadasz:)

[#43] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@selur, post #1

W chwili obecnej nadal kompletujemy skład do tworzenia gry, najbardziej milewidziani:

- programiści AMOS, Assambler
- graficy (Pixel Art); level, monster, visage builder

Jeśli chodzi o rekrutacje nic się nie zmieniło, Selur rozpatruje potencjalne zgłoszenia.

[#44] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@tychu, post #43

Pozwole sobie odswiezyc temat :D Projekt padl czy dalej trwa rekrutacja ? A moze jestescie juz na etapie ukonczeniu gry ? ;)

[#45] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Hellena, post #44

Szczerze zapał był...
Coś tam się zrobiło, choć swoich wytworów Selurowi nie przesłałem. Ja z miłą chęcią tez bym się dowiedział co dalej ;)

[#46] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@bigbadcompany, post #45

Witam

Ano projekt upadl na pysk ze wzgledu na brak prywatnego miejsca www spotkan wszystkich chetnych.

Oczywiscie jesli znajdzie sie ktos chetny na udostepnienie w pelni funkcjonalnego, prywatnego forum z mozliwoscia zamieszczania plikow, to mozna sprobowac reanimowac ta szlachetna idee...
[#47] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@selur, post #46

E no taki problem ? nie wierze :D Ja moge polecic bardzo dobre darmowe forum z mozliwoscia umieszczania plikow , tyle ze za free mozna uploadowac 50 MB , ale mysle ze jest to wystarczajaca ilosc jak na Wasz projekt :)
Oto adres:

http://invisionfree.com/

Edit:
O kurcze widze ze sie pozmienialo , kiedys bylo 50 MB ,a widze ze teraz jest tylko 16 , ja akurat mam 32 Mb pewnie to nagroda za degradacje z 50 :P albo dodatek za kilku letni juz staz forum.Wiec musicie sie zastanowic czy Wam tyle wystarczy :)

Ostatnia modyfikacja: 02.11.2009 10:58:14
[#48] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Hellena, post #47

Przez 2 miesiace szukalem osoby, ktora by sie zajela konfiguracja i zarzadzaniem takiego forum bo ja sie na www nie znam. Zazwyczaj odpowiedzi byly nastepujace: nie mam czasu, nie chce mi sie , a czy to warto, moze pozniej ... itd. itp. W koncu zal narosl do takich rozmiarow, ze scisnal mi dupe i od tej chwili dalem sobie spokoj (zal mi swojej dupy) ;)

Ale jesli ktos inny podejmie sie zorganizowania takiego miejsca spotkan, to pewnie cale zastepy chetnych pojawia sie z nikad. Jeszcze zostala mi odrobina wiary w to, ze mozna cos zdzialac wspolnymi silami ale nie mam juz sily na odgrywanie roli pasterza, ktory probuje zebrac do kupy stado rozwscieczonych owiec
[#49] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@selur, post #48

Jezeli chodzi o konfiguracje takiego forum , to jest to prosta sprawa ot masz panel admina i dzialasz , jak cos chetnie pomoge.Oczywiscie bez zadnych wodotryskow bo wtedy troche czasu by zeszlo , ale tutaj przeciez bedzie chodzilo o funkcjonalnosc ;)
Przykladowe forum , naszego (aktualnie na emeryturze ;P) klanu w grze Lineage2.

http://z13.invisionfree.com/fotr/index.php?act=site

[#50] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@selur, post #46

Kupijesz domenę i hosting, wrzucasz darmowe forum, chociażby- phpBB-2.0.21-PL i robisz na nim wszystko co chcesz. No może prawie wszystko :) W niecałych stu złotych się zmieścisz z tym wszystkim i to na dobrym serwerze. W sumie bez kupna domeny też da radę.

[#51] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@parallax, post #50

Brak serwera to żaden problem i na pewno nie będzie mi nikt wciskał kitu, że to może być powodem, iż dany projekt ruszyć nie może. Bo na dobrą sprawę - co to o samym projekcie dobrego świadczyć może? Przepraszam za agresywny wręcz ton. Służę poradą: jak ktoś się nie zna na rzeczy to wystarczy sobie konto pocztowe na GMAILu założyć (koszt: 2 minuty czasu) i tam uploadować wszystko i stamtąd pobierać - hasło wspólne dla "zaufanych" bądź też pobieranie danych z konta pocztowego "zaufanego" na prywatne konta pocztowe. Myślę, że rozwiązań tak naprawdę jest ze sto. Sam serwer 2GB bez domeny kosztować może nawet rocznie około 40 złotych + VAT (tak przynajmniej na jednym serwerze płaciłem pare tygodni temu przy zakładaniu strony www) a masz w tym i PHP i MySQL. I tylko okazja, żeby się "nowych" technologii uczyć (PHP mam choćby na myśli) - są naprawdę proste - co najwyżej na początku trochę zaboli :}. A z uploadem - łączysz się via FTP dzięki np: rcFTPd na AmigaOS bądź Total Commanderowi pod Windowsem i na tym kończy się cała filozofia up/down. Zaczyna się zaś filozofia oparta na stwierdzeniu: Zróbmy projekt!

Szczerze trzymam kciuki!

[#52] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@selur, post #1

A dlaczego uczepiliście się na siłę tego AMOS-a? A może, Jeżeli już nie chcecie się uczyć C/C++, a wolicie iść na łatwiznę, to może warto by zobaczyć np. Pure Basica. Wersja na Amigę jest darmowa, ma status "open source" i z tychże źródeł wynika, że jest bardziej zgodny z Amigowym systemem (odwołuje się do standardowych libów przez ASM).
Myślę że z tych wszystkich BASIC-o podobnych języków programowania, Pure Basic jest dobrą opcją, a można nawet go rozbudować do własnych celów. :)
[#53] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@BagoZonde, post #51

Dobrze gadasz.
Jeżeli gra będzie "amigowa", to wystarczy poprosić "wierchuszkę" ;) PPA i jakieś darmowe konto w domenie PPA na pewno się znajdzie, tak jak to było w przypadku np. "Change It" i wielu innych stron - zajrzyjcie na głównej stronie do boxa "Hostujemy"...
Ale o czym ja gadam - to wszystko od samego początku to tylko bicie piany a nie produkcja gry - wątek ciągnie się od 1,5 roku i jak na razie na pieprzeniu się kończy... I wygląda na to, że to już wszystko, na co stać "autorów".

[#54] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@APC74, post #53

Przywołując tytuł piosenki pewnego wspaniałego zespołu:

SAD BUT TRUE

...

[#55] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@parallax, post #50

Hosting na ppa 50 zł na cały rok i wszystko jest pięknie :)

[#56] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Mir3k, post #55

Jest możliwość zrobienia tej muzyki i jakichś dźwięków w mp3 wav ?
Jeżeli tam to mogę coś wyrzeźbić. OK

[#57] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Mzyku, post #56

Ja tez jak cos sluze muzyka. :)

[#58] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@amiga_fan, post #57

Ja też jak coś to dla odmiany pomogę w asemblerze 68k.

[#59] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@APC74, post #53

Dużo ludzi nie mam czasu na spełnianie tych marzeń, Sam zawsze chciałem coś napisać, ale jakoś niedawno dopiero kupiłem sobie książkę ANSI C ale jeszcze jej nie zacząłem nawet bo nie ma kiedy. Zawsze pozostaje nadzieja, że kiedyś się uda :) Może jakby ktoś podał konkretny pomysł i np silnik, to na pewno znalazłby się ktoś do projektowania poziomów grafiki i muzyki.

BTW. Ma ktoś Amiga Developer CD na sprzedaż?

Ostatnia modyfikacja: 21.02.2010 23:44:05
[#60] Re: Fanatycy poszukiwani do tworzenia !

@Mzyku, post #56

Jest ? ? ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem