[#80]
Re: GRY KTÓRE ZMIENIŁY ŚWIAT(GIER)
@tomrollauer,
post #1
Ja do dzis uwazam, ze za serie civilization powinien byc nobel. Jedyna gra ktora na to zasluguje. Multipokoleniowa, jakze ambitna i rozwijajaca rozgrywka.
Przelomowy byl tez dla mnie silent service na atari 65xe ;) Taka gra na takim malym komputerze w tamtych czasach tak fajnie zrobiona,.... CZAD. Pierwsza gra do ktorej mialem i potrzebna byla papierowa insrukcja obslugi, a ile to siewtedy mialo lat? Ze 12?
Pozniej masa super gier i przelomow ktore nie byly dla mnie przelomowe np fpsy ktore totalnie zmoczylem.
Pozniej diablo II i world of warcraft. Dwa przelomowe pod wzgledem wykonania dziela. O ile cywilizacja nobel za pomysl, i roboczogodziny spedzone nad ambitna rozgrywka przez cale pokolenia, o tyle blizzard z tymi dwiema grami nobel za jakosc i podejscie. To firma, ktora czego sie nie dotknie jest zarypiste, miodne i wypieszczone pod potrzeby graczy. Diablo, Warcraft, Starcraft, World of Warcraft (dzis to odgrzewany kotlet wiec nie ma co oceniac dodatkow, ale ta gra ma juz 5 lat, wciaz 10 mln graczy online, a cala seria lat 15 i wciaz jest najmiodniejsza z mmorpegow, z ktorych zaden nowy nie potrafi wybic sie ponad przecietnosc i zaoferowac czegos co odbije graczy wowowi. Mimo wielu prob.) ;)
Ostatnia modyfikacja: 30.11.2009 04:34:59