[#61] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@Solo Kazuki, post #1

> Takim przykładem jest choćby gra "Ninja Warriors" i kawałek "Daddy Mulk".

Ogólnie polecam wszystkim zainteresowanym kuknąć intro dodane do konwersji gry na Segę CD. Cheesy jak cholera, ale wykonanie live wspomnianego kawałka to niewątpliwie ciekawe doświadczenie.
A żeby nie było totalnego offtopu - muzyka w Bionic Commando i R-Type na C=64 podoba mi się o wiele bardziej niż w oryginałach na automaty. Niby to samo, ale jednak nie to samo. Słychać to zwłaszcza w R-Type, w którym utwory otrzymały podkład perkusyjny, przez co stały się bardziej agresywne i IMHO o wiele lepiej nadają się do tego typu gry.

[#62] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@cpt. Misumaru Tenchi, post #61

Darowałbyś sobie ten opis :P

[#63] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@Solo Kazuki, post #62

To wolny kraj, panie. Mogę wpisać co mi się żywnie podoba. Zacznij się przyzwyczajać, bo mam zamiar trochę się tutaj poudzielać.

[#64] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@cpt. Misumaru Tenchi, post #63

Brzmi jak groźba...

Dobrze że jestem ubezpieczony splat

[#65] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@Solo Kazuki, post #64

How much is the fish...? Bardzo chętnie podyskutuję z tobą na temat dyskografii Scootera, ale to chyba nie najlepsze miejsce. Kończmy offtop zanim nas mod dopadnie.

[#66] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@cpt. Misumaru Tenchi, post #65

Jeszcze wydaje mi się, że Dragon Ninja przetrwała konwersje. A na C64 to po prostu masakra im wyszła.

[#67] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@Solo Kazuki, post #64

a to mega znawco jak ci sie podoba :))

Last Ninja 2 Commodore64

http://www.youtube.com/watch?v=kb2fJQlSkCc

[#68] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@HOŁDYS, post #67

Występ na żywo? Nihil novi, zważając że regularnie wchodzę na KWED i AmigaRemix...

[#69] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@Solo Kazuki, post #68

ale nie odpowiedziales :) czy sie podoba :D ?

[#70] Re: Muzyka z gier, która przetrwała konwersje

@HOŁDYS, post #69

Jak pisałem - nihil novi. Jedna z wielu przeróbek tego motywu z Last Ninja 2 jakie słyszałem. Niezła, ale słyszałem lepsze...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem