[#1688]
Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
@tukinem,
post #1687
Wczoraj przyszedł do mnie interfejs USB TOM, przez który podłączyłem sobie
o taki arcade stick USB. Działa świetnie, od razu wykrywa i emuluje pad CD32. Z tej okazji kilka gier supportujących dodatkowe przyciski:
Super Street Fighter 2 Turbo AGA: No fajnie wygląda dopóki się nie rusza, ale potem okazyje się, że ma chyba z 1/4 klatek animacji jakie powinien mieć, ruch nie jest płynny, jakieś dziwne bugi w stylu postacie wychodzące za ekran... no słabo się gra.
Street Fighter 2 The New Challengers AGA: Gameplayowo przepaść w stosunku do powyższego, ale małe postacie (za to animacja bardzo płynna) i jakoś tak mniej kolorowo. Ale za to grać się da.
Marvin's Marvellous Adventure AGA: Według mnie jedna z ładniejszych gier platformowych na AGA, dodatkowo wysoce grywalna, polecam.
Rally Championship AGA: Pełne wsparcie pada CD32, nawet ładnie wyglądająca gra, ale dla mnie jeden zasadniczy minus, nie znalazłem opcji automatycznej skrzyni biegów, a przy ręcznej skrzyni biegów z 5 biegami plus wsteczny efekt był taki że po kilku zakrętach zrezygnowałem bo było więcej irytacji niż miodności.