[#1681] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Bociek78, post #1680

Jurassic Park AGA
[#1682] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@wiewiorpl, post #1681

Ja niedawno skończyłem Speris Legacy. Teraz gram w Valhalla - Before the War, ale tak średnio mi to idzie.
[#1683] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Jield, post #1682

Cyber Forca przeszedłem jak co parę lat, ot taka tradycja, trochę mam ból że ta gierka nie ma tak dobrej mechaniki jak flashback i parę zagadek przegiętych bo mam do niej sentyment
[#1684] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Vegetables v2 :)
[#1685] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Pootas1985, post #1683

Godzinka ze Slam Tiltem. Ten pinball nigdy mi się nie znudzi.
[#1686] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@szczupi26, post #1685

Po jakichś 25 latach zagrałem w Aladdina. Świetna platformówka, gram od kilku dni.
[#1687] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #1686

A ja dzisiaj w Zool2 ECS :)
[#1688] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@tukinem, post #1687

Wczoraj przyszedł do mnie interfejs USB TOM, przez który podłączyłem sobie o taki arcade stick USB. Działa świetnie, od razu wykrywa i emuluje pad CD32. Z tej okazji kilka gier supportujących dodatkowe przyciski:

Super Street Fighter 2 Turbo AGA: No fajnie wygląda dopóki się nie rusza, ale potem okazyje się, że ma chyba z 1/4 klatek animacji jakie powinien mieć, ruch nie jest płynny, jakieś dziwne bugi w stylu postacie wychodzące za ekran... no słabo się gra.

Street Fighter 2 The New Challengers AGA: Gameplayowo przepaść w stosunku do powyższego, ale małe postacie (za to animacja bardzo płynna) i jakoś tak mniej kolorowo. Ale za to grać się da.

Marvin's Marvellous Adventure AGA: Według mnie jedna z ładniejszych gier platformowych na AGA, dodatkowo wysoce grywalna, polecam.

Rally Championship AGA: Pełne wsparcie pada CD32, nawet ładnie wyglądająca gra, ale dla mnie jeden zasadniczy minus, nie znalazłem opcji automatycznej skrzyni biegów, a przy ręcznej skrzyni biegów z 5 biegami plus wsteczny efekt był taki że po kilku zakrętach zrezygnowałem bo było więcej irytacji niż miodności.
[#1689] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@twardy, post #1688

Rally Championship AGA: Pełne wsparcie pada CD32, nawet ładnie wyglądająca gra, ale dla mnie jeden zasadniczy minus, nie znalazłem opcji automatycznej skrzyni biegów, a przy ręcznej skrzyni biegów z 5 biegami plus wsteczny efekt był taki że po kilku zakrętach zrezygnowałem bo było więcej irytacji niż miodności.

Jest w głównym menu, tam gdzie wpisujesz swoje imię. Imię wpisuje się z alfabetu i pod tym alfabetem jest Options.
[#1690] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #1689

Kurde, przeczyłem to. Teraz to ma sens !

Teraz testuje Roadkill AGA z tym joyem, świetna gra, w latach 90 miałem oryginał na CD32, zagrywaliśmy się z kumplami z liceum ;)
[#1691] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@twardy, post #1690

Po raz któryś traps and treasures genialna gra
[#1692] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Skaut Kwatermaster. Słabe.
[#1693] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1692

Ja pamiętam, że dość dobrze się bawiłem. Czasem zagadki z czapy, ale w sumie trochu sentymentu mam.

Wczoraj skończyłem Domana "na dwóch".
[#1694] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@twardy, post #1690

RoadKill jest genialny!!
[#1695] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Kwiatki, post #1694

"SKY HIGH STUNTMAN" - trudna jak diabli, miodna jak cholera!
[#1696] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1692

Czemu słabe? Ja akurat mam sentyment bo dostałem od mamy tą grę w wersji PC na urodziny. Pamiętam cenę 50zł... przeszedłem prawie całą. Drugi był sołtys ale to już nie Amiga.
[#1697] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@tukinem, post #1696

Misja Harolda lepsza.
[#1698] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Jield, post #1693

Ja też dobrze wspominam Skauta.
[#1699] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #1698

Penthouse Hot Numbers Deluxe AGA
Daaaawno w to grałem, chyba za młodego. Miałem wtedy coś około 16-tki na karku.
Człowiek się starzeje a kobiety z giery nie, jak to jest. Ona wciąż młode.
[#1700] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mwb113, post #1699

w Teenagent, fajna i jestem we wiosce :)
[#1701] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@JacK_Swidnik, post #1700

a Sordan godzine temu w Zgreda :P https://www.youtube.com/watch?v=NgzCfO8z7RU&feature=emb_logo

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2020 23:54:29 przez juen
[#1702] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Pepe Śrubokręcik. Spodziewałem
się wiecej po tym tytule.
[#1703] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Doman - Grzechy Ardana.
Całkiem dobre.
Żeby nie postować w kółko;
plan na dzisiaj:
Łowca: Ostatnie starcie.
Szykuje się super zabawa,
mam nadzieję.

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2020 12:47:21 przez mmarcin2741
[#1704] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1702

Pepe Śrubokręcik. Spodziewałem
się wiecej po tym tytule.

Wkręcasz
[#1705] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@michal_zukowski, post #1704

CD32:
-Pinball Fantasies
-Pinball Illusions
-Pinball Prelude
-Banshee
-Aztec Challenge DEMO
[#1706] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@nostrum666, post #1705

Super Dune II (VGA )

[#1707] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Drugi dzień Ubeka męczę, gra średniaczek, głównie przeszkadza fatalna oprawa graficzna jak dla mnie dużo lepiej wyglądał deathmask czy za żelazną bramą albo w potrzasku(a wszystkie te gry działały na zwykłej 500 z 1mega), natomiast widać że gra miała potencjał, z tego co czytałem robił ją jeden człowiek, myślę że gdyby miał jeszcze kilku takich zdolniachów jak on sam przy sobie a przynajmniej kogoś od grafiki i gierka wyszła z rok wcześniej to byłaby bardziej znana
[#1708] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Pootas1985, post #1707

Sierra Soccer z 1994 roku! Klawa piłeczka :)
[#1709] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #1708

Przypomniałem sobie kolejny tytuł ze szczenięcych lat. Global Gladiators (sponsorowane przez McDonaldsa) fajna platformówka tylko kamera w grze lata za bohaterem jakby adhd miała ....... Po paru minutach błędnik pokazuje mi środkowy palec
[#1710] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #1708

Dla mnie osobiście numer 2 zaraz po Sensible;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem