[#1741] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@waldiamiga, post #1738

A jakie były błędy w niej ?
[#1742] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mike100, post #1739

Mój 12 latek kilka dni temu pyta "Tata, a co będzie jak kiedyś ludzie opuszczą Ziemię?". No jak to co odpowiadam, posiłkując się na YT historiami gier s-f w rodzaju znanego z Amigi i PC "Frontiera". Rok 3000 któryś, ludzie już dawno mieszkają w całej galaktyce, miasta na planetach, stacje kosmiczne itd. Gały duże... jak dożyjesz synu roku około 2100 to sam zobaczysz... ze swoim młodszym bratem lat 4 może już dawno będziecie mieszkali poza Ziemią 🙂
[#1743] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #1742

Lol. A w latach 80 wszyscy myśleli, że w roku 2000 to ho ho - ludzie będą na wczasy na Księżyc latać. Po 40 latach okazało się, że jednak nie bardzo. Nikt za to nie spodziewał się szybkiego rozwoju sieci internet.
Myślę, że jednego możemy być pewni w kwestii przyszłości - będzie inna niż nam się wydaje.
[#1744] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #1742

"ze swoim młodszym bratem lat 4 może już dawno będziecie mieszkali poza Ziemią"

ta sraty taty pierdaty...

beda zyli nie poza ale pod Ziemia jak w seksmisji tyle, ze skazenie na powierzchni bedzie prawdziwe a nie udawane.
3
[#1745] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@selur, post #1744

Grałem wczoraj w SWOS.

Wisła Kraków vs Hutnik Kraków - derby Krakowa since 1994
1
[#1746] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #1745

Oczywiście Wisła wygrała, bo innej opcji nie widzę.
[#1747] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@waldiamiga, post #1746

Zrobiłem z młodzieżą turniej w Pinball Fantasies, a później Mega lo Mania
[#1748] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mikecios, post #1740

AB Tower Assault ;)

Popieram! No i AB2!
[#1749] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1750] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1751] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1752] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1753] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1754] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1755] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mike100, post #1754

Grałem wczoraj w "Brian The Lion" i jestem pod wrażeniem ile można było wycisnąć z OCS...
1
[#1756] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #1755

ile można było

Nie "ile można było", a "ile można" ;)
[#1757] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Jaguar XJ220

Teraz doceniam, że to dobra gra...

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2021 23:39:13 przez Hubez
1
[#1758] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #1757

Jaguar XJ220
Teraz doceniam, że to dobra gra...

Bardzo fajna zawsze lubiłem wszelkie gierki "lotusopodobne", ostatnimi czasy nawet trafiłem na współczesną grę w takich klimatach - Horizon Chase Turbo link
1
[#1759] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1760] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?
[#1761] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Enchanted Land by The Care Bears
[#1762] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

The King Of Chicago.
Gra przedstawiana jako interaktywny film i tak rzeczywiście jest. Kiedy nic nie robimy akcja toczy się sama. Celem jest zdobycie władzy nad gangsterskim światem w Chicago lat trzydziestych XX wieku.

Wadą gry jest losowość, np. grając raz dana osoba nam sprzyja, grając kolejny raz już nie.
[#1763] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@PopoCop, post #1762

Wczoraj przypomniałem sobie Arnie 2. Fajne commando, jakich jest wciąż za mało.OK

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2021 05:01:07 przez mrcha_67
[#1764] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mrcha_67, post #1763

Rick Dangerous. Świetna gra. Dostarcza sporą dawkę frustracji przeplataną satysfakcją.
[#1765] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mastaszek, post #1764

najlepsza wersja jest na c 64
[#1766] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mrcha_67, post #1763

Shadow Warrior i Blood
Edit: A przedwczoraj w Exhumed.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2021 12:35:03 przez Solo Kazuki
[#1767] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Solo Kazuki, post #1766

Hmm nie znam
[#1768] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Dorian3d, post #1767

Napalm wieczorową porą.
[#1769] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mikecios, post #1768

Exodus
[#1770] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Dorian3d, post #1767

Tak, tak... a nagrania robił twój sobowtór.
Trochę brzmi jak "Nie znam tego Pana..." przy konfrontacji świadków.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem