[#1861] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1860

fajna muze miala jeszcze gra "Jaguar XJ 220".
2
[#1862] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1860

Za starych czasów, moją A500 miałem podłączoną do radia Zodiak które służyło mi za wzmacniacz, doń zaś były podłączone kolumny Tonsil, pamiętam, że po odpaleniu Lotusa 2 i usłyszeniu muzyki, zbierałem szczękę z podłogi Jakoś obecnie nie mogę zdzierżyć dźwięku z mojego LG M1717A mając w pamięci dźwięk z prawdziwych kolumn stereo ;) Lotusa czasem odpalałem tylko po to aby sobie posłuchać muzyki, ta gra, wraz z Baby Jo! była moją pierwszą, kupiłem je wraz z amigą ;)
[#1863] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Madman, post #1862

Shadow Warriors/Ninja Gaiden, Tecmo, fajna konwersja z automatów.
Wersja na Amidze niestety nie dorównuje wersji arcade. Feel
jest inny, ale za to grafika na Amidze oddaje klimat!

[#1864] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1863

Doszło do pomyłki, aż dziwne, że nikt nie zwrócił uwagi. Grałem oczywiście
na Amidze a powyżej wklejony jest gameplay z wersji pecewej,
która - dobra jak na pc - w świecie poważnych maszyn do grania pozo-
stawia wiele do życzenia.

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2022 09:37:01 przez mmarcin2741
[#1865] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Licence to Kill. Fajna, ale prosta gra, która nie wciąga na długie godziny.

[#1866] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Blood. Nigdy nie mailem okazji ograć wersji grzybowej. Teraz nadrabiam (wczorajsza nocka mocno nadszarpnięta )
[#1867] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@szczupi26, post #1866

grałem wczora z wieczora w najlepsza strzelanke na 16 bit. wklejam film z atari ste bo lnajlepsza wersja ...
[#1868] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Greczkin, post #1867

Czaderska ..... pomysł nie znałem, muszę zagrać ok, racja
[#1869] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Greczkin, post #1867

Na 16 bit powiadasz najlepsza? Najlepsza strzelanka na Atari ST to na pewno.
Miałem okazję grać w Lethal Xcess i powiem, że na Amidze
lepszy jest Battle Squadron - ma stałe 50 klatek a nie jak Lethal marne 25.
Swiv tez będzie lepszy.
Jeśli chodzi o 16 bit, to na SegaMD mamy masę lepszych tytułów, np.
Fire Shark, Steel Empire, Twin Cobra i inne.

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2022 21:41:36 przez mmarcin2741
[#1870] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@szczupi26, post #1868

nom robiona przez scenowców. Gra z jajem, kolorowa świetna muza mad maxa, pełno smaczkow tak jak wszystkie gry z Thalionu

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2022 22:29:46 przez Greczkin
[#1871] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Greczkin, post #1870

Lethal Xcess można uznać za najlepszy tytuł, jeśli brac pod uwagę atmosferę gry.
No i swojski klimat tytułu europejskiego, bo japońskie gry potrafią być nieco
dziwaczne, choć grywalność mają topową.
[#1872] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1871

ale to chyba mowa o najlepszym na Atari ST, bo na Amidze ta gra to straszny sredniak...
3
[#1873] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@selur, post #1872

Ja grałem wczoraj w Soccer Kid AGA.

Naprawdę ładna gra - wszystko ładnie wykonane. Gra jest dość trudna, nie mniej jednak poziom trudności jest ciekawie rozwiązany:

Generalnie - wystarczy się powoli poruszać jak odkrywamy teren - zmorą są szybko poruszające się postacie np. na rowerach, skuterach, bądź przeciwnicy którzy rzucają różnymi przedmiotami (np. pizzą we Włoszech). Jak będziemy powoli podążać w prawo, wówczas raczej nie powinni nas zaskoczyć. Jeśli wyskakujemy, pamiętajmy, że praktycznie zawsze lata ptak którego należy unicestwić. Troszkę wkurza powtarzalność i wtórność.

Aby utrudnić rozgrywkę są miejsca gdzie trzeba się wykazać joystickowym refleksem, albo pomyśleć jak uderzyć piłką.

Ogólnie porównując np. do Superfroga (ten sam rok debiutu), to Superfrog jest lepszą grą, jest też trochę łatwiejszy i mniej nudny. Świat jest również znacznie bardziej otwarty.

Natomiast Soccer Kid na pewno biję na głowę Oscar'a i Dennis'a.

Drażni też troszkę możliwość sejwowania dopiero gdy wyruszamy do następnego kraju (brak możliwości save po zaliczeniu miasta w państwie).

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2022 00:53:39 przez Hubez
[#1874] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@selur, post #1872

Obskoczyłem na szybko, 25 fps-ów (nie mogłem się doliczyć, gubiłem się po dwudziestu ) wcale nie przeszkadza, gra naprawdę fajnie wygląda, dźwięczy i dzieli się przyjemnym gejmplejem, dzisiaj przysiądę ponownie, tym razem ze wspomagaczem piwo
Podsumowując, zaprawdę powiadam Wam: nie samymi hiciorami człowiek żyje ......
[#1875] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@szczupi26, post #1874

A ja katowałem sobie 'dragon tiles' link fajny Mahjong, gierka przyjemna ale dosc trudna, polecam

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2022 08:43:49 przez mike100
[#1876] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hubez, post #1873

@Hubez, przynajmniej miałeś jakieś wyzwanie grając w to, nie to co obecnie wydawane gry, za to właśnie kocham stare komputery ;)
[#1877] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Madman, post #1876

Trafiłeś w samo sedno, u mnie gra się tylko na Amidze OK
2
[#1878] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Madman, post #1876

Przecież dzisiaj jest masa trudnych gier. Wystarczy trochę wyjść poza to co reklamują w TV
1
[#1879] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Madman, post #1876

Eldest Soul, Dark Soul - no Panie dzieju. Można naprawdę sporymi wiązankami rzucać w trakcie gry i to nic nie pomoże.
[#1880] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Aniol, post #1878

Ło Jezu, Wy tak poważnie chłopaki? Teraz byle casual potrafi sobie zobaczyć na yt jak przejść jakiegoś bosa w DS, za starych czasów, nikt internetu nie miał a jedyne co mógł mieć to jakiś opis przejścia gry w gazecie o grach. Do platformówek były co najwyżej mapki. Gdyby obecnie istniały tylko gry o trudności jak w DS, branża ta by nie przetrwała, zwłaszcza konsolowa. Mój post był skrótem myślowym, sądziłem, że każdy wie jak obecnie wygląda większość wydawanych gier na pecety czy konsole ale żeby musieć to tłumaczyć...?
[#1881] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Madman, post #1880

Meat Boy, celeste , cup head, trap adventure. Mówimy o trudnych grach i ich przejściu. zagraj sobie bez poradnika bo o tym piszemy. Nie piszemy o większości gier wydawanych, tylko o trudnych grach. Bo takie są te obecnie wydawane gry.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2022 14:51:23 przez Stoopi
1
[#1882] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@selur, post #1872

seler jak zwykle z prądem żaboli frogów i innych lameriad płynie ..
[#1883] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Greczkin, post #1882

Maria's Chrismas Box. Poker, można pograć.

[#1884] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1883

Cool Spot

[#1885] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mmarcin2741, post #1884

Lethal Weapon! Mell Gibson i Roger M. znowu w akcji ! 1991 rok :) Co za miła, szybka strzelanka. Zlecenie od szefa, wybór pokoju z misją i do dzieła...
1
[#1886] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #1885

Skeleton Krew.

Grałem na padzie z 1 wykrywalnym fire i jak się człowiek przyzwyczai do sterowania i opanuje lockowanie kierunku strzału to nie jest tak źle. Całkiem fajny powrót - kiedyś wydawało mi się o wiele bardziej trudniejsze. Nie mówię, ze jest łatwo ale chyba nie przechodziłem wtedy nawet windy.
[#1887] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@kempy, post #1886

Dlatego że przypomniałeś i dlatego że w końcu naprawiłem napęd w CD32, to z tej okazji też odpaliłem tą grę. Uwielbiam ją odkąd wyszła. Specyficzne sterowanie padem i najlepsza ścieżka audio w wersji dla CD32 ;))) Jak na pierwszy raz nawet daleko zaszedłem.
Miodność 10/10.
[#1888] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Dzisiaj gram w taką ciekawostkę:

bardzo wciąga
1
[#1889] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@tukinem, post #1888

bardzo wciąga

Fajne. Nie znałem. Modki z dedykowanej paczki są nieco ekstremalne ze względu na ich BPM, ale zaczęliśmy z młodymi dogrywać kawałki z gierek i każdy znalazł coś dla siebie.

--

A u mnie był na tapecie RCross. Autor zrobił małą poprawkę i nie trzeba ładować trasy od nowa przy kolejnym podejściu co ogólnie powoduje, że zniknęły trwające czasem po kilkudziesięciąt sekund loadingi.

Hint: na 040 Oxypatcher daje mi jakieś 2 fps więcej. ;)
[#1890] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@kempy, post #1889

a sprawdzilbys z muredox zamiast oxypatcherem?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem