[#68]
Re: Raspberry Pi 400 - nowa Amiga 400 ;)
@WojoS,
post #67
Nigdy nie żałowałem tego, że zdecydowałem się na RPi 400, fajny sprzęt za rozsądną cenę.
Porównywanie wersji Amiberry mogło mieć sens - miało, przynajmniej dla mnie, dla przykładu w nowszych wersjach zdarzało się, że dźwięk rozjeżdzał się z akcją podczas grania - bywało to szczególnie zauważalne w Chaos Engine.
Pod kątem sceny, dem - jednak wygrywały (o ile mnie pamięć nie myli) nowsze wersje emulatora, gdzie oczywiście trzeba było sam emulator konfigurować aby było dobrze i naprawdę niewiele było dem, które sprawiałoby problemy - a obejrzałem ich pokaźną ilość.
Jakiś czas temu miałem możliwość korzystania z 64bitowego systemu (Manjaro) i 64bitowej wersji Amiberry (przy okazji testów AmiKit) - ale z racji na to, że osobiście nie przepadam za Manjaro - zrezygnowałem z tej opcji.
FS-UAE spróbowałem, gdzie interesowała mnie przede wszystkim emulacja karty dźwiękowej - na tym polu nie odniosłem sukcesy - nie wiem, czy to wina jest samego emulatora, czy zabrakło mi wiedzy.
Na chwilę obecną w Amiberry brakuje mi przede wszystkim AHI UAE - mimo upływu czasu niestety temat ten nie jest ruszony - a szkoda.