@waldiamiga,
post #195
"Tak bardzo skancerował Ci MorphOS ręce że nie możesz pisać inaczej niż MOS.
Zauważ że nawet developerzy MorphOSa piszą AmigaOS a nie np.AOS4"
Chyba sobie teraz jaja ze mnie robisz. Od niepamiętnych czasów większość osób związanych ze środowiskiem motyla miała w zwyczaju nie tylko pisać nieprawdę o konkurencyjnym systemie ale również używać skrótowej nazwy dla tego systemu, w przeciwieństwie do nazwy swojego ulubionego systemu, którą to podkreślano z gracją na każdym kroku. Szkoda, że siedząc tyle lat na ppa tego nie zauważyłeś czy może nie chciałeś zauważyć.
Jako dowód przytoczę parę przykładów i nie będę musiał ich daleko szukać. Wszystkie przykłady pochodzą z tego wątku, mam nadzieję, że da to Tobie trochę do myślenia zanim następnym razem uderzysz do mnie z podobnym tekstem.
#1 Rzookol: "z tego co sie orientuje, to obecnie Morphos ma lepsze wsparcie X5000 niz OS4 :)"
#44 Rzookol: "Hyperion prowokowal wielką i smierdzącą kupą opisując powstający notebook dla OS4 więc nie tutaj szukaj smierdzących kup :). A co do Morphosa na X5000 to po prostu... działa"
#62 KJB: "Jeśli komuś marzy się LimePC dla AOS4, to może sobie poukładać"
#85 Wali7: "Znany fakt publicznej zapowiedzi notebooka z OS4, z którego jakoś cichcem się wycofano"
#88 Wali7: "pozycję tak doskonałego produktu, jak OS4"
#91 Pawelini: "ludzi interesuje jedyny i słuszny amisystem AOS4 oraz sprzęt do niego"
#109 Rzookol: "Chyba chodzilo mu o OS4, który podrabia cybergraphics i mui4."
#110 RadziN: "Przykre jest to właśnie, że takie postawy jak Twoja odpychają ludzi od OS4"
#112 Wali7: "AmigaOS 1.x do 3.1 tak, OS4 nie zawdzięczamy nic....."
#118 Recedent: "Jak dla mnie to wersja MorphOSa działająca pod X5000 jest o tyle lepsza od wersji OS4 działającej na tym samym sprzęcie....Z chęcią uznam wyższość wersji OS4 na X5000...
#121 Recedent: "Zawsze jest jeszcze możliwość, że ten screenshot z OS4 jest po prostu podróbką"
#128 Krashan: "Wszystkie OS4 trolle które nieproszone przylazły do działu MorphOS"
#132 Trollo: "W czym OS4 jest lepszy od MorphOS-a i na odwrót - w czym MorphOS jest lepszy od OS4?"
#150 Pampers: "Nie zapisywalem sie do betatestow OS4, nie interesuje mnie to."
#166 Drako: "PS i jak w działaniu wyglądał MorphOS a jak OS4 bo jestem strasznie ciekawy"