[#31] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #8

Sorki, myslalem za PPA jest zarowno dla uzytkownikow AmigaONE, jak i Pegasosa...
[#32] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #8

Czyżby PPA było już tylko z nazwy
[#33] Re: Pegasos vs A1

@ABUKAJ, post #31

Bo jest! Tylko niektórzy mają pewne z tym problemy... Bo dla nich, vortal jest dobry tylko wtedy, gdy jest MEGA-SZOWINISTYCZNY(porównaj: exec.pl), wobec tylko jednej platformy "amigopodobnej"...;/
[#34] Re: Pegasos vs A1

@_arti, post #29

Amimajówka była do 16, tu pewnie będzie podobnie
Z dworca to jakieś 25 min autobusem (152, lub 192), 15 min taksówką. Jeśli naprawdę chcesz jechać taksówką, to zamów dowolne Radiotaxi.
[#35] Re: Pegasos vs A1

@ABUKAJ, post #31

Bo i tak jest. Chyba że ktoś kreuje sztuczne podziały, albo oczekuje że na każdym kroku będą ochy, achy, i zakaz krytyki KTÓREGOKOLWIEK rozwiązania - czy to pegaza/mosa, czy a1/os4. I to bynajmniej nie ślepej krytyki, nie popartej faktami.

[#36] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #8

Co jeszcze musi PPA zrobić żeby w końcu skończyły się te głupie gadki radykałów/fanatyków os4, że to jest niby jakiś bastion pegazowiec?
Może mam się rozebrać do naga i podciąć sobie żyły żeby być równie radykalny? Widze ten uśmieszek na końcu pierwszego zdania jaki napisałeś, ale mi nie jest do śmiechu.
Ktoś dziś na ircu napisał "zrozumiałbym jeśli by chodziło o pieniądze, ale tak..." odnośnie takiej właśnie postawy. Otóż PPA na pewno nie chodzi o pieniądze i promowanie postaw negatywnych. Jednak są osoby, które rozumieją wszystko na odwrót i niestety niewiele na to mogę poradzić, ale będę z tym walczyć.
Jeśli któryś z użytkowników MorphOS-a nie ma doświadczeń związanych z używaniem AmigaOS4 czy AmigąOne to nie jest najbardziej wiarygodnym źródłem i Ty na pewno o tym doskonale wiesz. Więc po co takie odpowiedzi? Po co takie zaczepki? Ja to odbieram osobiście bo mi zależy, trace teraz czas na to by wyjaśnić mój punkt widzenia choć wielu by napisało - szkoda czasu, tu nie ma z kim rozmawiać.
Jeszcze jeden punkt widzenia chce tutaj przybliżyć. Ja tutaj odpisuje w obronie swojego i innych wkładu w to żeby ten serwis się rozwijał, nie chodzi mi o to, że wybrałem sobie kogoś by wyrazić jakąś nieskromność czy innego typu głupotę. Nie chodzi o to, że fanowi OS4 zwróce na coś uwagę a fanowi mosa nie zwrócę. PPA było bardzo ostro krytykowane choćby wtedy gdy zamieściłem newsa o prawdzie o TerraSoft i ich wycofaniu ze sprzedaży płyt Teron. Wtedy to PPA zostało uznane za fanatyków mosa za portal faworyzujący AmigęOne i AmigaOS4. I co? I nic.
Jeśli chciałeś sprowokować mnie do takiej wypowiedzi to Ci się udało. Ale nie traktuj tego proszę jako kontrataku tylko jako odpowiedź w formie wyrażenia opinii.

Chcemy o wszystkich nowych rozwiązaniach informaować jak najbardziej szczegółowo, zrobiliśmy stronę promującą AmigaOS4 i AmigaOne. Pojawiają się newsy, ja odpowiadam na wiele pytań na GG i na ircu odnośnie AmigiOne i gdy trzeba, gdy mam wątpliwości odsyłam do użytkowników tego sprzętu.

[#37] Re: Pegasos vs A1

@grxmrx, post #36

Wszystkim nie dogodzisz. Tak już jest, że - mam wrażenie(jak czytam fora i komentarze na różnych polskich i zagranicznych stronach internetowych) - niektórym wydaje się, że jak serwis W OGÓLE pisze o pegasosie to odrazu jest "bastionem pegaz-owiec"... Niestety, ale środowiskom "okołoamigowym" strasznie "obrodziło" w ortodoksów i/lub fanatyków i/lub radykałów...
A też "bastion pegaz-owiec" ze specjalną podstroną dla OS4 i bez takiej podstrony dla MOS?;) Niektórych tak zaślepia "trzęsienie szabelek", że już chyba w ogóle nie myślą...
[#38] Re: Pegasos vs A1

@wali7, post #34

A o której(w/g planów) się zacznie? Aha, czy wstęp jest płatny(jeśli tak, to ile)?
[#39] Re: Pegasos vs A1

@_arti, post #11

Jesteś po prostu śmieszny z tymi swoimi niebieskimi klapkami na oczach.
Argumenty, które tu wymieniłeś są nieaktualne (niedziałający dzwięk w A1) a inne rzekome błędy to chyba twoja wybujała wyobraźnia+nienawiść do konkurencji.
Pozostałe "argumenty" też nie mają związku z tematem tego wątku.

Ktoś z pegazowiec kiedyś napisał o Execu że odstraszyli go od kupna A1 bo jak się kupuje niszowy komputer trzeba patrzeć jakie jest środowisko użytkowników tego komputera bo siłą rzeczy się w nie wchodzi.
Dokładnie się z nim zgadzam bo mnie skutecznie od ewentualnego kupna Pega odstraszyło właśnie środowisko jego użytkowników, które na siłę oczernia konkurencje wypisując o jakichś rzekomych błędach i stosuje prześmiewczą praktykę wobec wszytkich, którzy nie wybiorą preferowanego przez nich rozwiązania.

Komentarz nr11 jest doskonałym przykładem zachowania takich pegaz-owiec, który nie ma nic wspólnego z rzetelną i merytoryczną dyskusją. Po prostu żenada.
[#40] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #39

Argumenty, które tu wymieniłeś są nieaktualne (niedziałający dzwięk w A1)

Wow! Ja tam pamiętam, jak wszyscy mówili, że ten układ to nawet nie jest podłączony, więc to nie wada A1. Teraz słyszę, że jednak gra! Wspaniale! Możecie wyjąć jedną kartę z PCI!

Pozostałe "argumenty" też nie mają związku z tematem tego wątku.

Oczywiście. Przecież np. DMA i w ogóle drzewo 2.6 w Linuksie to nie jest problem. It's not a bug, it's a feature -- tylko, że tego feature jakoś nikt nie chce tykać. Oczywiście, po co Ci Linuks. Tam tylko MOL, przeglądarki, kilka niezłych środowisk deweloperskich i bibliotek. AmigaOS4 ma prawdziwe ściągane ekrany. To jest dopiero coś, co przyda się studentowi informatyki!

Dokładnie się z nim zgadzam bo mnie skutecznie od ewentualnego kupna Pega odstraszyło właśnie środowisko jego użytkowników

Nie będziemy za tobą płakać! Nie wnosisz nic do środowiska, prócz paplaniny na portalu. Myślę, że Pegasos i Genesi przeżyją bez takiego witalnego wsparcia z Twojej strony.

Po prostu żenada.

Pan teraz pisze o dostępności A1? ;->
[#41] Re: Pegasos vs A1

@Torn, post #37

Trochę dłużej jestem na PPA i byłem świadkiem wielu pyskówek, awantur, niecenzuralnych wypowiedzi itp rozpoczynających się właśnie od niewinnego pytania "co jest lepsze".
Użytkownicy A1 będąc regularnie wyśmiewani przez "wrogie środowisko' po kolei rezygnowali z wypowiadania się na PPA (chyba ostatni był Mufa).
[#42] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #39

amigafan zamiast pisać takie bzdury i negować wypowiedzi użytkowników Pegasos-ów napisz o zaletach A1 tak by można było je porównać.Skoro ktoś założył taki temat to chyba właśnie dlatego że liczył na odpowiedzi z obu stron odnośnie możliwości sprzętowo-programowych obu rozwiązań?Jednak po Twojej wypowiedzi na pewno więcej sie nie dowie o A1.Naprawde nie potrafisz nic więcej niż bezpodstawnie naskakiwać na kogoś i prowokować?

[#43] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #40

Nie będziemy za tobą płakać! Nie wnosisz nic do środowiska, prócz paplaniny na portalu. Myślę, że Pegasos i Genesi przeżyją bez takiego witalnego wsparcia z Twojej strony.

Ta wypowiedź ujawniła że jesteś zwykłym chamem i tyle!
To jest kropla która przepełniła czarę!
Nie mam zamiaru uczestniczyć więcej w rozmowie z takimi ludzmi.
EOT

PS: Do wszystkich którzy myślą o kupieniu Peg - przemyślcie jeszcze raz czy chcecie mieć coś wspólnego z takim środowiskiem, który bezpodstawnie naskauje i prowokuje!!!

PS2: Do grx`a - żaden mój post nie odnosił się do Ciebie. Zwykle piszę "niektóre pegaz-owce' czyli nie krytykuję kogoś za posiadanie Peg a za postawę jaką prezentuje na forum
Ale przyznasz chyba, że posty takie jak nr 11 czy 40 są co najmniej nie na miejscu.

Ostatnia modyfikacja: 28.10.05 21:00
[#44] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #40

Teraz słyszę, że jednak gra! Wspaniale! Możecie wyjąć jedną kartę z PCI!

No niestety w większości nie mogą, bo Eyetech uwierzył "specjalistom" i zaraz po pierwszej serii płyt przestał montować ten układ... Więc tu znowu pole do popisu dla "fixów", na pewno znajdą się fachowcy od wlutowywania tych układów.
[#45] Re: Pegasos vs A1

@piter144, post #42

Napisałem już wcześniej że wszyscy polscy uzytkownicy A1 zrezygnowali z wypowiadania się na PPA więc tu nie uzyskasz na ten temat wypowiedzi z pierwszej ręki.
To niby ja na kogoś naskakuje??? To przeczytaj post nad Twoim to zobaczysz kto na kogo tu naskakuje, szuka zaczepki i prowokuje.

Chyba masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego bo nigdzie na nikogo nie naskoczyłem ani nikogo nie sprowokowałem.
Jedynie wyraziłem się że nie ma tu użytkowników A1 i siłą rzeczy na PPA nie dostanie się informacji bezpośrednio od nich za co zostałem personalnie obrażony i zbluzgany brzez "wielce tolerancyjne środowisko użytkowników Pegaza"

Ostatnia modyfikacja: 28.10.05 21:11
[#46] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #43

Do wszystkich którzy myślą o kupieniu Peg - przemyślcie jeszcze raz czy chcecie mieć coś wspólnego z takim środowiskiem!!!

A teraz usiądź wygodnie i zrelaksuj się. Następnie zastanów się, jaką twarz środowiska zwolenników AmigaOS4 pokazałeś tutaj. Popatrz na swoje komentarze: 8, 39, 41 i 43. Absolutnie brak jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji na temat. Komentarz 8 to krytyka PPA i próba zdyskredytowania opinii wszystkich tu piszących na temat A1, bo to przecież "bastion mosowiec". Komentarz 39 - "niebieskie klapki na oczach", "żenada", "prześmiewcze środowisko oczerniające konkurencję". Komentarz 41 znów na temat PPA i "wrogiego środowiska", 43 to regularna pyskówka.

Co pokazałeś zainteresowanym komputerem AmigaOne jako reprezentant jego zwolenników? Gdzie merytoryczna dyskusja, pokazanie zalet i właściwości tego komputera? Zauważ, że wszystkie Twoje posty w tym wątku to krytyka PPA i "mosowiec". Można z tego wyciągnąć wniosek, że jedyna zaleta AmigaOne polega na tym, że nie jest Pegasosem? Jakie dałeś świadectwo o środowisku zwolenników AmigaOne? Gdybym nie znał innych użytkowników tego komputera, mógłbym sobie pomyśleć (sądząc po Twoich postach), że ta grupa to forumowi pieniacze, którzy potrafią jedynie bredzić o "wrogim środowisku mosowiec" nie potrafiąc jednocześnie choćby w dwóch logicznych zdaniach powiedzieć czegoś o zaletach swojego ulubionego komputera. Przemyśl to sobie.

[#47] Re: Pegasos vs A1

@Grzegorz Kraszewski, post #46

Odpowiedzią na to jest to co napisałem post wyżej czyli to, że w swoich postach wyraziłem jedynie zdanie że nie ma tu użytkowników A1 i siłą rzeczy na PPA nie dostanie się informacji bezpośrednio od nich na temat tego sprzętu a zatem (z całym szacunkiem dla pracy twórców PPA) nie jest to chyba dobre miejsce na takie pytanie skoro jedna strona jest wogóle nieobecna a druga (oczywiście niektórzy co wyraźnie widać po postach) jest niezwykle wrogo i agresywnie nastawiona - i za to stwierdzenie zostałem personalnie zbluzgany i obrażony. Jakie z tego można wyciągnąć wnioski? (To pytanie retorycznie)

Ostatnia modyfikacja: 28.10.05 21:20
[#48] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #43

Ta wypowiedź ujawniła że jesteś zwykłym chamem i tyle!

Opinia jest jak odbyt, każdy ma własną.

To jest kropla która przepełniła czarę!

Najbardziej boli prawda.

Dobrej nocy.

Ostatnia modyfikacja: 28.10.05 21:20
[#49] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #40

opi napisał(a):

> Nie będziemy za tobą płakać! Nie wnosisz nic do środowiska,
> prócz paplaniny na portalu. Myślę, że Pegasos i Genesi przeżyją
> bez takiego witalnego wsparcia z Twojej strony.

Ej! Może bez chamstwa, co? Możemy chyba prowadzić dyskusję na poziomie, bez wycieczek osobistych, bluzgów itp. itd., prawda?
A wypowiedzi Amigafana może nie są "bardzo rzeczowe", ale to jeszcze nie powód, by traktować go jak debila. To samo dotyczy jego "fanatyzmu" A1/AOS4... Jak już musisz się poczuć lepiej, to pomyśl że masz równie dobry system, chodzący na dużo lepszym sprzęcie...;)
A w ogóle, to fanatyzm - niektórych - fanów OS4 to jedno, ale sposób ich traktowania przez MOS'owców też przyczynia się do -moim zdaniem - zbędnego podziału środowiska...

> Pan teraz pisze o dostępności A1? ;->
Noo... Jest się z czego cieszyć, nie? Rzeczywiście, jest powód do smiechu, 1 z 2 firm amigowych stoi na skraju bankrutcwa... ;( (No 1 z 3, jeśli uwzględnić Elbox i jego Sharka)
[#50] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #47

zbluzgany i obrażony

Znaj proporcje, mocium Panie. Kto Cię tak zbluzgał? Pewnie ten cham, ja! A może rzeczywiście, pisanie na portalach o "klapkach" to Twoja jedyna umiejętność? No, ale przecież miałeś już nie pisać. Rzuć okiem za monitor, do okoła jest sześć miliardów ludzi których nic nie obchodzi A1, Pegasos i inne rzeczy, które Tobie wydają się ważne. Znajdź sobie hobby, czy coś.
[#51] Re: Pegasos vs A1

@Torn, post #49

Niestety, MySQL PPA poszedł się kochać, więc moja długa odpowiedź trafiła w pustkę. Streszcze się tym razem.

Może bez chamstwa, co?

Jak już pisałem, nie widzę chamstwa w mojej wypowiedzi. Ale co człowiek, to odmienny ogląd.

A wypowiedzi Amigafana może nie są "bardzo rzeczowe", ale to jeszcze nie powód, by traktować go jak debila.

Traktuje ludzi wg. ich zachowania, a nie posiadanego komputera. To coś, czego wielu ludzi musi się nauczyć. Głupek z AmigaOS, Linuksem czy MorphOSem jest przede wszyskim głupkiem. Koniec pieśni.

Jak już musisz się poczuć lepiej

Nie muszę, czuje się świetnie. Skończyłem właśnie załatwiać duży kontrakt, piję sobię herbatę i czytam Równoumagicznienie. Pisanie na amigowe portale nie poprawia mi humoru, a często wręcz działa w drugą stronę.

Noo... Jest się z czego cieszyć, nie?

Eyetech, jak i Amiga INC, to "firmy" które są mi równie obojętne, jak kurs waluty Eskimosów. Ich pad, czy też sukces nic dla mnie nie znaczy. A mój stosunek do nich nie ma wpływu na to, że są to impotenci jeżeli chodzi o wytwarzanie czegoś. Może Ci się to nie podobać, ale jeśli znasz ostatnie 8 lat naszego podwórka.. no cóż.
[#52] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #45

Jednak jacyś zwolennicy A1 i OS4 na tym portalu są skoro powstało coś takiego jak http://www.ppa.pl/os4/.Kto tą strone stworzył?Wredne Pagaz-owce?A może krasnoludki?Pomyśl jak sie oni teraz czują.Jako zwolennik A1/OS4 nieźle im podziękowałeś stwierdzeniem że portal jest stronniczy.
Problemy z rozumieniem słowa czytanego to raczej masz Ty.W jakim temacie odpowiadasz?Czy temat brzmi co sądze o obiektywności na forum PPA?Chyba nie....Załórz sobie wątek w dziale Hyde Park i tam tocz podobną dyskusje.Tutaj pozwól wypowiadać sie ludzią którzy coś wiedzą w temacie.

[#53] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #50

Przeszedłeś do kontrataku, przynajmniej ja to tak odbieram. Dał byś sobie spokój z tym odbijaniem piłeczki i rozwijaniem wrogości.

Widze, że wszystkie trolle, zarówno czerwone jak i niebieskie wykorzystały okazje, moment gdy moderator musi zająć się swoim życiem.
Na dowód tego, że potrafię jako jeden z moderatorów zapanować nad bałaganem zamykam wątek z powodu braku merytorycznej dyskusji w nim.

Dla tych, którzy pragną odpowiedzi na kolejne posty to proszę to załawiać między sobą poprzez e-mail na przykład lub pisać petycję na mój adres w celu odblokowania wątku. To decyzja moja, podjęta samodzielnie, ale odwracalna.

[#54] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #41

Zauwazylem ze lubisz zrobic burze a potem "taktownie" ignorowac pytania (przegladnij ten watek) kierowane do ciebie zreszta nie pierwszy raz.

Planowales moze zrezygnowac z komentowania na ppa
bo twoje wypowiedzi sa nasycone zlosliwoscia ktora ty tak przeciez nielubisz...

Hmm zadam ci to pytanie jednak:
czy masz w domu komputer z os4 ?
a najlepiej a1 ktora magicznie nie ma buga w artici??

Czekam na odpowiedz chbya ze poraz kolejny schowasz glowe w piasek...

[#55] Re: Pegasos vs A1

@AmiChris, post #54

przecież wszyscy wiemy dobrze, że w tym wątku nie było żadnych użytkowników Amiga OS4.
po co się podpuszczać trollowi?

Ostatnia modyfikacja: 29.10.05 00:34
[#56] Re: Pegasos vs A1

@wali7, post #55

Bo mnie drazni bezczelnosc tego czlowieka.

amigafan: Widze ze sie nie doczekam odp..

[#57] Re: Pegasos vs A1

@AmiChris, post #54

Wybacz ale nie siedzę na portalu 24h/dobę żeby śledzić czy czasem jakaś zacietrzewiona mosowca nie zada mi jakiegoś głupawego pytania.
Zresztą wątek ten został wczoraj zamknięty ze względu na pyskówki opi`ego i jestem zdziwiony, że dziś jest znowu otwarty.
Nigdy nie chowałem głowy w piasek a poza tym pomyliłeś adresata bo chyba cie drażni bezczelność opi`ego a nie moja.
Jakby takie cos jak w komentarzy 40 napisal jakis użytkownik A1 na posiadacza Peg to wszyscy by na niego naskoczyli że "zaczepia jednego z naszych" a tu nastąpiła NICZYM NIE SPROWOKOWANA CHAMSKA PYSKÓWKA którą wszyscy udają, że nie widzieli (pewnie dlatego że napisał to jeden z "naszych" przeciwko "imperium zła" jakim w oczach niektórych jest A1)

Jak ktoś chce merytorycznej dyskusji jestem zawsze gotowy (zresztą kiedyś na prośbę grx`a na forum miało to miejsce) ale przeważnie jak tylko wspomnę przychylnie o A1 (NIKOGO NIE ATAKUJĄC!!!) to zaraz się mnie personalnie obraża
[#58] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #57

Podaj link, bo ja nie pamiętam abyś choć raz na forum wypowiedział się
merytorycznie.... Możliwe, że przeoczyłem, ale to by było coś!!! -
podaj link!!!

[#59] Re: Pegasos vs A1

@Kaczus, post #58

A ja pamiętam, że się wypowiadał merytorycznie i to wielokrotnie, ale linka nie będę teraz szukać i nie wiem czy amigafanowi będzie się chciało tracić czas na to żeby zadowolić twoją ciekawość.
Ja zakładam, że pisał bo gdybym zakładał że nie to bym sądził, że kłamie a wiem, że tego nie robi.

Co do otworzonego wątku - został otwarty decyzją innych moderatorów, nie wszyscy byli za, ale to już inna sprawa. Ja taką decyzję też szanuję.

[#60] Re: Pegasos vs A1

@Kaczus, post #58

Przeszukaj archiwum forum bo jak napisał grx nie mam czasu tego robić tylko po to aby zaspokoić Twoją ciekawość.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem