[#61] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #57

tu nastąpiła NICZYM NIE SPROWOKOWANA CHAMSKA PYSKÓWKA

jak tylko wspomnę przychylnie o A1 (NIKOGO NIE ATAKUJĄC!!!) to zaraz się mnie personalnie obraża

Dostrzegam tu problem z percepcją rzeczywistości. Jak wszyscy dobrze wiemy, Twoim pierwszym postem w tym wątku był post numer 8. Komentarz ten był całkowicie nie na temat, co więcej, była to niczym nie sprowokowana chamska napaść na PPA. Nie było w tym komentarzu żadnego "przychylnego wspomnienia o A1", były tylko i wyłącznie epitety pod adresem PPA, oraz nieprawdziwe informacje na temat Linuksa na A1, przemilczałeś np. fakt, że wymagany jest specjalny dedykowany kernel.

Zanim więc zabierzesz się do pouczania innych, może sam popracuj trochę nad kulturą własnych wypowiedzi i poćwicz powściąganie emocji.

[#62] Re: Pegasos vs A1

@Grzegorz Kraszewski, post #61

Komentarz nr8 nie był atakiem na PPA a jedynie wyrażeniem opinii, że nie ma tu użytkowników A1 a jedynie posiadacze Peg więc nie będzie żadnej bezstronnej wypowiedzi.
Nie chodziło mi w tym momencie o twórców PPA (nie napisałem że odgórnie są blokowane wypowiedzi o A1) a o to, że atmosferę na portalu tworzą jego użytkownicy i to oni (oczywiśćie niektórzy) tworzą otoczkę "bastionu pegaz-owiec"
W tym samym komentarzu zaproponowałem aby szukający odpowiedzi zwrócił się bezpośrednio do użytkowników A1 (przez e-mail) i dla jasności informacji również do użytkowników Peg i uzyskawszy odpowiedzi na swoje pytania sam podją decyzję.

Co do linuxa to pamiętam, że Szaman na Execu pokazywał screeny z linuxa gdzie kopiował z użyciem DMA i potem sprawdzał sumy kontrolne aby pokazać że proces kopiowania przeszedł OK.
[#63] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #62

amigafan napisał(a):

> Komentarz nr8 nie był atakiem na PPA a jedynie wyrażeniem
> opinii, że nie ma tu użytkowników A1 a jedynie posiadacze Peg
> więc nie będzie żadnej bezstronnej wypowiedzi.
To na przyszłość odróżniaj Serwis PPA(gdzie piszą zacni i godni szacunku redaktorzy) od Forum PPA(gdzie wypowiadać się może każdy, a MOSowcy też gdzieś się muszą "zaczepić"), w ten sposób uniknież niepotrzebnych nieporozumień(przyznam się, że ja też odebrałem to jako atak na PPA(serwis)...

> W tym samym komentarzu zaproponowałem aby szukający odpowiedzi
> zwrócił się bezpośrednio do użytkowników A1 (przez e-mail) i
> dla jasności informacji również do użytkowników Peg i
> uzyskawszy odpowiedzi na swoje pytania sam podją decyzję.
Świetny pomysł... A skąd pecetowiec zmieniający platformę, ma znać tych ludzi? Jeśli chciałeś dobrze(a zakładam że tak), to trzeba było podać ich adresy(albo miejsce, gdzie można je znaleść, jeśli nie wiesz czy Ci user'y AOS4 sobie życzą podawania ich adresów)

> Co do linuxa to pamiętam, że Szaman na Execu pokazywał screeny
> z linuxa gdzie kopiował z użyciem DMA i potem sprawdzał sumy
> kontrolne aby pokazać że proces kopiowania przeszedł OK.
Ale czy to jest ogólnodostępne? Czy może jest to tylko nie-systemowy hack, dostępny dla n.p.: beta-tester'ów?
P.S.Ktoś szukał merytorycznych wypowiedzi Amigafana... Proszę: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=4551&t=4551
[#64] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #62

Bądź tak łaskaw i pokaż te screeny. Jedyne screeny w temacie o którym mówisz nie dotyczą linuxa, tylko OS4, i sam byłem obok ma1, kiedy robiono te zdjęcia.

[#65] Re: Pegasos vs A1

@ABUKAJ, post #1

CZY NIE MACIE NIC LEPSZEGO DO ROBOTY TYLKO MUSICIE SIE ZREC O JAKIES BZDURY? (To nie do wszystkich)

Jest tyle fajniejszych tematow do trolowania. Mozna np. potrolowac o pupach pięknych pań (oczywiscie z szacunkiem). Mozna tez zrobic sobotni porzadek na HD lub pograc w jakas gierke. W ostatecznosci mozna wybrac sie na browara do pabu. Albo lepiej - przeciez jest sezon na grzybobranie...Chyba ktos ma porzadne niedotlenienie mozgownicy. Na powietrze!

Naczelny Troll Portalowy
[#66] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #51

opi napisał(a):

> Jak już pisałem, nie widzę chamstwa w mojej wypowiedzi. Ale co
> człowiek, to odmienny ogląd.
To może tak, JA odebrałem to jako uznanie Amigafana za "totalnego lenia" nie robiącego nic i żyjącego na koszt Rodziców(lub państwa polskiego) i zajmującego sobie czas pisaniem totalnych bzdur na forum PPA... Uznałem, że to lekka przesada.
Widzisz, tak już jest, że na sieci nie widać mimiki wypowiadającego się, więc wypowiedzi są zupełnie inaczej odbierane. Dlatego, dobrze jest być dużo ostrożniejszym w sieciowych wypowiedziach...

> Traktuje ludzi wg. ich zachowania, a nie posiadanego komputera.
> To coś, czego wielu ludzi musi się nauczyć. Głupek z AmigaOS,
> Linuksem czy MorphOSem jest przede wszyskim głupkiem. Koniec
> pieśni.
Nie przeczę, ale...;) Traktowanie głupka jak głupka, to zniżanie się do jego poziomu... Wiesz, to nie przynosi chwały(tak samo jak kopanie leżącego)...;) A z resztą, jeśli masz dużo większe IQ, to chyba nie musisz tego potwierdzać "niszcząc" i pokazując swoją wyszość intelektualną, każdemu głupkowi jaki się nawinie, nie?;)
Ja na przykład, nie czyję się lepiej, tylko dlatego, że jestem ten milion razy inteligentniejszy od ameby, mam wobec jej "intelektu" kompletnie ambiwalentny stosunek.;D

> Eyetech, jak i Amiga INC, to "firmy" które są mi równie
> obojętne, jak kurs waluty Eskimosów. Ich pad, czy też sukces
> nic dla mnie nie znaczy. A mój stosunek do nich nie ma wpływu
> na to, że są to impotenci jeżeli chodzi o wytwarzanie czegoś.
> Może Ci się to nie podobać, ale jeśli znasz ostatnie 8 lat
> naszego podwórka.. no cóż.
Oczywiście, firmy amigowe to "firmy"...;) To jednak nie zmienia faktu, że lest lepiej, gdy są(bo przynajmniej część hacków zaimplementują w systemie i nie będziesz musiał tego wszystkiego ładować przez WBStartup).
[#67] Re: Pegasos vs A1

@Torn, post #66

Ja na przykład, nie czyję się lepiej, tylko dlatego, że jestem ten milion razy inteligentniejszy od ameby, mam wobec jej "intelektu" kompletnie ambiwalentny stosunek.;D

Gdyby tak było, to nie zwróciłbyś na to uwagi, iż jesteś inteligentniejszy. ;)

[#68] Re: Pegasos vs A1

@Torn, post #66

To może tak, JA odebrałem to jako uznanie Amigafana za "totalnego lenia"

Chodziło o to, że jego zakup czy też brak zakupu Pegasosa nie zmieni wszechświata. Głosowane portfelem jest bardzo mądre, sam tak robię. Ale nie muszę się z tym obnosić. A jeżeli ktoś twierdzi, że nie robi to, bo mu nie odpowiada środowisko, to w takim razie powinien natychmiast wyprowadzić się do jaskini.

Każde środowisko (myśl: Linuks, AmigaOS, MorphOS, AROS, *BSD, Windows, SkyOS, posiadacze Garbusów, zbieracze znaczków) posiada swój odsetek walniętych w głowę. Walnięci w głowe to Ci, którzy są najbardziej wokalną grupą. Wyją, tupią, mnożą znaki interpunkcyjne i banany. Czym większe środowisko, tym większa szansa, że głośni debile będą zagłuszeni przez ludzi rzeczywiście robiących coś.

Nie przeczę, ale...;) Traktowanie głupka jak głupka, to zniżanie się do jego poziomu...

Nie mogę traktować głupka, jak autorytetu w sprawach o których się wypowiada.

To jednak nie zmienia faktu, że lest lepiej, gdy są(bo przynajmniej część hacków zaimplementują w systemie i nie będziesz musiał tego wszystkiego ładować przez WBStartup).

Zauważ, że nie wymieniłem wśród tych firm Hyperionu, który właśnie robi to, co piszesz. Firma kierowcy ciężarówki produkująca gry na Windows lub co któreś PDA (Anywhere) i naklejacze naklejek z Eyetechu są zupełnie zbytecznym (po)tworem, zżerającym niczym rak ostatnią szansę AmigaOS na załapanie się do mikroniszy.

Chciałbym już skończyć ten wątek. Wczoraj dość długo rozmawialiśmy o tym na IRC-u i zdecydowałem zadać sobie autobana. Szkoda waszego czasu na czytanie moich chamskich wypowiedzi. szeroki uśmiech

Ostatnia modyfikacja: 29.10.05 12:24
[#69] Re: Pegasos vs A1

@amigafan, post #62

Co do linuxa to pamiętam, że Szaman na Execu pokazywał screeny z linuxa gdzie kopiował z użyciem DMA i potem sprawdzał sumy kontrolne aby pokazać że proces kopiowania przeszedł OK.

Próba odpowiedzi przez wyminięcie tematu. Ja nie twierdzę, że DMA pod Linuksem nie działa, natomiast twierdzę, że do prawidłowego działania tegoż DMA jest potrzebny specjalny, zmodyfikowany kernel Linuksa. W tym momencie po wyjściu nowej wersji kernela użytkownicy A1 muszą albo sami sobie patchować nowy kernel, albo czekać, aż ktoś to dla nich zrobi. W przypadku Pegasosa działa standardowy kernel. I to miałem na myśli mówiąc o problemach z Linuksem na A1.
[#70] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #68

opi napisał(a):

> Chciałbym już skończyć ten wątek. Wczoraj dość długo
> rozmawialiśmy o tym na IRC-u i zdecydowałem zadać sobie
> autobana. Szkoda waszego czasu na czytanie moich chamskich
> wypowiedzi. szeroki uśmiech
>
To ja w takim razie króciutko i już po raz ostatni(i to w ogóle w tym temacie, bo jakoś nie widzę tu merytorycznej dyskusji), tym bardziej, że w większości się zgadzam(to o środowisku w 100%, a firmach w jakiś 90%)

> Nie mogę traktować głupka, jak autorytetu w sprawach o których
> się wypowiada.

Pomiędzy postawą "traktuję głupka jak głupka" a postawą "traktuję głupka jak autorytet", jest jeszcze spore pole do mniej skrajnych postaw.;)
Osobiście ja traktuje trolli jak dzieci... I namawiałbym do takiego traktowania trolli po obu stronach, przez obie strony. To zdecydowanie złagodzi konflikt... Jak dzieciak przyjdzie do ciebie z tekstem: "Tato, tato ja wiem, bo mi Marcin powiedział;): Ziemia jest płaska i słońce krąży w okół niej("A1 jest nie zabugowana i nie ma problemów z DMA pod Lin" itp. itd.), to przecież nie wyskoczysz do niego z tekstem: "Ty Debilu, nie jesteś moim synem!", nie?;)
Jak dzieci, traktować ich jak dzieci...
[#71] Re: Pegasos vs A1

@Torn, post #70

a teraz dla mnie, czyli czlowieka ktory nie podnieca sie mozliwosciami i tak dalej, nie chce programowac tylko kocha klasyczne amigi ale chce tez miec w domu "cos nowego"

co wybrac?

chodzi mi glownie o aspekt OS'a?

ktory os bardziej mi bedzie przypominal klasycznego workbencha?

w ogole jakie sa roznice w AmigaOS4 i MorphOS? tak dla laika ktory bedzie ogladal filmy, sluchal muzyki, ew. w cos zargra i pobawi sie w jakims prog graficznym?

[#72] Re: Pegasos vs A1

@jawor123, post #71

"ktory os bardziej mi bedzie przypominal klasycznego workbencha?"

Mysle, ze OS4 bedzie lepszym wyjsciem. Jest bardziej amigowy. Ma np. dragowanie ekranow.

"w ogole jakie sa roznice w AmigaOS4 i MorphOS? tak dla laika ktory bedzie ogladal filmy, sluchal muzyki, ew. w cos zargra i pobawi sie w jakims prog graficznym?"

Tak poza dragowaniem?... Gdybym mial okazje popracowac pod OS4 moglbym cos powiedziec, ale tak... musisz poczekac na opinie innych, ale to chyba nie na tym portalu.

[#73] Re: Pegasos vs A1

@_arti, post #72

Co do tego dragowania ekranów to i na MorphOS-a jest coś takiego przecież. Program nazywa się Dragon - http://amigazeux.net/dragon/

[#74] Re: Pegasos vs A1

@jawor123, post #71

a teraz dla mnie, czyli czlowieka ktory nie podnieca sie mozliwosciami i tak dalej, nie chce programowac tylko kocha klasyczne amigi ale chce tez miec w domu "cos nowego"

Jeżeli pominiemy argumenty techniczne (które przemiawiają na korzyść Pegasosa), oraz cenowe (również na korzyść Pegasosa), jak również sprawę dostępności sprzętu (trzeci punkt dla Pegasosa), zostaje nam kwestia systemu. Który jest bardziej podobny do klasycznego? Moim zdaniem oba. Różnice zewnętrzne są niewielkie z punktu zwykłego użytkownika. Moim zdaniem aktualny Ambient ma nawet niewielką przewagę (ale mogę nie być obiektywny, Ambienta mam na co dzień, Workbencha OS4 znam z opisów). Na obu systemach poczujesz się od razu jak w domu. Niewątpliwym punktem dla AmigaOS 4 jest to, że jest oficjalnie rozwijany, jest jakiś plan na przyszłość i komunikaty Hyperionu. "Zawieszenie rozwoju w powietrzu" jest w tej chwili głównym problemem MorphOS-a. Niby ktoś coś tam robi, ale jest czeski film, czyli nikt nic nie wie. Choć z drugiej strony MOSTeam potrafi zaskoczyć aktualizacjami, pod koniec sierpnia tego roku znienacka ukazał się MOS dla Amig klasycznych i pakiet sterowników 3D dla Radeonów. Co do przyszłości obu systemów to w tej chwili AmigaOS 4 wygląda zdecydowanie solidniej, choć w amiświatku różne rzeczy już widzieliśmy.

tak dla laika ktory bedzie ogladal filmy, sluchal muzyki, ew. w cos zargra i pobawi sie w jakims prog graficznym?

Co do filmów to bez różnicy. Na MOS-a jest MPlayer, na OS4 jest jeszcze oprócz tego DvPlayer, ale korzysta z tych samych kodeków, tyle, że ma GUI (ale za to jest płatny). W grach nieco lepiej wygląda MorphOS, głównie dzięki akceleracji 3D (Quake2, Quake3, kilka innych dobrych gier opartych na bibliotece SDL). Przeglądając Aminet można odnieść wrażenie, że gier dla OS4 jest więcej, ale są to najczęściej proste łamigłówki i gry logiczne, masowo portowane z Linuksa. Jeżeli chodzi o grafikę i odtwarzanie muzyki to oprogramowanie na oba systemy prezentuje podobny, dobry poziom. Mocnym punktem MOS-a jest przeglądarka obrazków ShowGirls, takiego programu (o takich możliwościach) nie ma dla OS4, jest natomiast kilka prostszych przeglądarek.

[#75] Re: Pegasos vs A1

@Grzegorz Kraszewski, post #74

Zapomniałeś jeszcze o tym, ze na Mosie działa już Blender... Pewnie
kiedyś wyjdzie i na OS4, ale to jest wiekszy program i trzeba nad nim
popracować. Do oglądanie filmów jest też natywny frogger, niestety
ładne gui ma tylko w wersji niepublicznej, kiedy będzie wersja
publiczna nie wiadomo, bo autor ma malo czasu... Za to środowisko
developerskie z tego co czytałem w OS4 jest lepsze... W zamian za to
możliwe, że w końcu na systemy Amigowe będzie dobra przeglądarka www,
ale to na morphosa....

[#76] Re: Pegasos vs A1

@jawor123, post #71

ktory os bardziej mi bedzie przypominal klasycznego workbencha?

Wlasciwe oba. Z tym ze AOS4 odrazu, a na MorphOSa trzeba zainstalowac Magellana lub Scalosa, ponieważ nawet najnowszy Ambient ktory jest juz coraz bardziej uzytkowy, znacznie rozni sie od WB (idzie w strone Windowsa - Linuxa. Chodzi o obsluge).
[#77] Re: Pegasos vs A1

@grxmrx, post #73

Hmm, rzeczwiscie - przeoczylem to ;) Moja wina...

[#78] Re: Pegasos vs A1

@Grzegorz Kraszewski, post #74

Jeżeli pominiemy argumenty techniczne (które przemiawiają na korzyść Pegasosa), oraz cenowe (również na korzyść Pegasosa), jak również sprawę dostępności sprzętu (trzeci punkt dla Pegasosa), zostaje nam kwestia systemu. Który jest bardziej podobny do klasycznego? Moim zdaniem oba. Różnice zewnętrzne są niewielkie z punktu zwykłego użytkownika. Moim zdaniem aktualny Ambient ma nawet niewielką przewagę (ale mogę nie być obiektywny, Ambienta mam na co dzień, Workbencha OS4 znam z opisów). Na obu systemach poczujesz się od razu jak w domu.

Poproszę zatem o szczegółowe opisanie rzekomej przewagi Ambienta nad Workbenchem OS 4.
Poproszę również o wyjaśnienie przewagi technicznej Pegasosa (np. Peg-II) nad A1 (np. A1-XE). Jeśli miałoby być tak, że przy MOS'ie użytkownik czuje się "od razu jak w domu", to dlaczego są opinie użytkowników MOS'a, z których wynika, że mają wrażenie siedzenia jak przy emulatorze?

Swoje pytania zadaję absolutnie poważnie i nie w celach prześmiewczych.
[#79] Re: Pegasos vs A1

@Piotr Zadora, post #78

Poproszę również o wyjaśnienie przewagi technicznej Pegasosa (np. Peg-II) nad A1 (np. A1-XE).

Nie wchodząc w szczegóły: jeden z komputerów jest produkowany, drugi nie. Nawet gdyby A1 malowała ściany i robiła kawę, to i tak jej nie kupisz.

z których wynika, że mają wrażenie siedzenia jak przy emulatorze?

Możesz zacytować te opinie?
[#80] Re: Pegasos vs A1

@Piotr Zadora, post #78

Nie wiem czy moja opinia ma dla Ciebie jakieś znaczenie - niemniej chciałbym zaznaczyć że siedząc przed samodzielnie skonfigurowanym MorphOSem nigdy nie miałem wrażenia że siedzę przed emulatorem. Co więcej - takie wrażenie miałem gdy po sesji z MorphOSem chwilę potem włączałem grzyba z windą - ze względu na drastyczną różnicę w prędkości działania systemu.
Opinie o których piszesz mogą wynikac z racji innego wyglądu niż standardowy wb znany z czasów 3.x, i większej prędkości działania. Nic innego nie przychodzi mi na myśl.
Odnośnie Ambienta się nie wypowiadam, gdyż pod MorphOSem go po prostu nie używałem (podobnie zresztą jest z wb pod WinUAE) - na obu systemach miałem identycznie skonfigurowanego Magellana. Odnośnie funkcjonalności wb w OS4 - być może się mylę, niemniej nie zauważyłem jakichś wielkich milowych kroków w zakresie poprawy funkcjonalności względem wb z 3.9, podczas zabaw OS4 na kilku pokazach tego systemu - na których miałem okazję być.
A jeśli chodzi o przewagę technologiczną - jak dla mnie jest to przede wszystkim brak konieczności dublowania sprzętu w przypadku Pegaza. Standardowy kontroler IDE działa bezproblemowo zarówno pod MOSem jak i linuxem, standardowy dźwięk również (tak, wiem, ostatnio pojawił się działający sterownik do dźwięku on-board dla A1, niemniej gdy ja używałem MOSa - nie było go). No i pamięć - w przypadku Pegaza są to tańsze i w chwili obecnej lepiej dostępne DDRy. O Gigabitowym lanie nie wiem czy jest sens wspominać, z racji niewykorzystywania go przez MOSa.

[#81] Re: Pegasos vs A1

@Piotr Zadora, post #78

Poproszę zatem o szczegółowe opisanie rzekomej przewagi Ambienta nad Workbenchem OS 4.

Nie mogę tego zrobić znając Workbencha wyłącznie z opisów, to chyba oczywiste? Pokuszę się jedynie o wskazanie tego, co mi się w Ambiencie spodobało, i proszę pamiętać o tym, że wcale nie twierdzę, że WB tego nie ma. Na pewno fajną sprawą są 24-bitowe ikony z kanałem alpha, dodatkowo są one zwykłymi obrazkami PNG, więc zasoby ikonek np. linuksowych stoją otworem, wystarczy po prostu taką ikonę skopiować i ustawić rozszerzenie na *.info. Kolejną sprawą jest automatyczne skalowanie ikon. Następnie fajne wysuwane panele. Bardzo wygodną rzeczą jest podgląd wersji i sumy MD5 pliku w oknie informacji o ikonie. Pod ikonkami dysków pokazywana jest ich wielkość i ilość wolnego miejsca. Zapewne większość z tych rzeczy posiada również WB, nie mam zamiaru z tym polemizować, zaznaczyłem zresztą, że Amiga OS4 znam wyłącznie z opisów i lekko napastliwy ton Twojej wypowiedzi uważam za nieuzasadniony. Po raz kolejny zamiast skontrować moje argumenty zwolennik OS4 kontruje mnie samego, jakie to szablonowe.

Poproszę również o wyjaśnienie przewagi technicznej Pegasosa (np. Peg-II) nad A1 (np. A1-XE)

Przewaga ta wynika z użytego mostka Marvell Discovery II. I nie chodzi mi tutaj o sprawę słynnych "floating buffers" i nieszczęsnego DMA w Articii S. Chodzi mi o to, że Marvell posiada wewnętrzny przełącznik szyn danych w architekturze krzyżowej (crossbar), dzięki czemu kilka niezależnych transmisji DMA może przebiegać w tym samym czasie. Kolejną przewagą jest wbudowany kontroler szybszych, tańszych i łatwiej dostępnych pamięci DDR RAM. Chciałbym też zwrócić uwagę na to, że model A1-XE nie jest już produkowany i jest dostępny wyłącznie z drugiej ręki.

dlaczego są opinie użytkowników MOS'a, z których wynika, że mają wrażenie siedzenia jak przy emulatorze?

Nie znam takich opinii. Jeżeli jednak takie istnieją, to możliwe że są to opinie ludzi, którzy używali Amig w słabych konfiguracjach bez kart graficznych, a 24-bitowa grafika i ogromne przyspieszenie pracy systemu kojarzyły im się wyłącznie z emulowaną Amigą na szybkim PC. Jeżeli teraz zobaczyli to w MorphOS-ie mogli odnieść takie wrażenie.

[#82] Re: Pegasos vs A1

@grxmrx, post #73

Tylko sa spore roznice w dragowaniu ekranow. Na Ambincie mozna sobie tylko to poogladac, a na WB mozna tego uzywac. Rozumiesz.
[#83] Re: Pegasos vs A1

@reactor, post #82

ale jaki jest inny sens dragowania ekranu, jak nie sprawdzenie co tam sie dzieje "pod spodem"? a pracuje się na ekranie wysuniętym na front...
jak ktoś kocha szczególnie mocno "draggable screens" to jego sprawa, dla mnie to kwiatek do kożucha (akurat dziś odpaliłem sobie pierwszy raz Dragona pod MOSem, stwierdziłem że fajnie działa, i skasowałem... bo po co mi to?)

Ostatnia modyfikacja: 30.10.05 13:56
[#84] Re: Pegasos vs A1

@grxmrx, post #73

Bez przesady. Ten program powstał "dla jaj". Inna sprawa, że w obecnych czasach dragowanie ekranów jest równie przydatne jak wspomniany program...

[#85] Re: Pegasos vs A1

@reactor, post #82

Mylisz się, ale mogłeś o tym nie wiedzieć. Używam Dragona v2 w wersji beta, który pozwala na zatrzymanie ekranu, puszczenia i używania systemu w takim stanie. Bo chyba o to Ci chodzi.
Zapraszam do Legnicy jeśli nie wierzysz :)
Nie mam linka do tej wersji (bo nie jest publiczna), ale jeśli ktoś chce przetestować tę wersję to mogę podesłać.

[#86] Re: Pegasos vs A1

@grxmrx, post #85

Chodzi mi rowniez o mozliwosc przenoszenia ikonek miedzy ekranami.
[#87] Re: Pegasos vs A1

@reactor, post #86

hmmm, a ile razy taką czynność robiles/robisz na swojej amidze ??
[#88] Re: Pegasos vs A1

@rzookol, post #87

Aktualnie, niestety nie mam takiej mozliwosci (P96) :(
Lecz gdy dorobie sie nowej Amigi juz nie bede mial ograniczen pod tym wzgledem :)
[#89] Re: Pegasos vs A1

@reactor, post #86

Moze sie czepiam, ale z feelingiem klasycznych amig to chyba nie ma wiele wspolnego?
[#90] Re: Pegasos vs A1

@opi, post #79

Nie wchodząc w szczegóły: jeden z komputerów jest produkowany, drugi nie. Nawet gdyby A1 malowała ściany i robiła kawę, to i tak jej nie kupisz.

Szkoda, że - nie wchodząc w szczegóły, bo o szczegóły akurat chodziło. Zgrabna zmiana tematu. I zapytam - co z tego wynika, że Peg-II jest produkowany skoro nie działa na nim OS 4 ?
Nie samym sprzętem żyje człowiek, czyż nie?

Możesz zacytować te opinie?

To są opinie wyrażone ustnie w bezpośredniej rozmowie, a nie cytaty cytatów, cytatów, ... cytatów.
I brzmią dokładnie tak jak to wyżej przedstawiłem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem