@Piotr Zadora,
post #90
Szkoda, że - nie wchodząc w szczegóły, bo o szczegóły akurat chodziło. Zgrabna zmiana tematu.
Nie czuje się super specem od sprzętu. Widzę DDR-y, sprawy mostek, Gigabitowy LAN, 100tkę LAN-u, mam wszystkie sloty PCI wolne, dzięki OF i wsparciu Genesi mogę sobie uruchamiać kilka systemów operacyjnych, a nie jeden i pół. Choć właściwie to jeden, bo pół Linuksa i pół AmigaOS, który nadal jest betą. USB widzi mój przenośny dysk, player MP3 i aparat.
G4/1000. Niedługo, jeśli wierzyć moim rozmową z Billem, będę mógł podbić to trochę szybszej wersji.
Może nie jest to super komputer, który możesz zdjąć z wystawy w supermarkecie, który nie jest dla idiotów, ale zupełnie fajna alternatywna maszyna, nad której rozwojem siedzi firma, która może i chce coś w niej zmienić.
I zapytam - co z tego wynika, że Peg-II jest produkowany skoro nie działa na nim OS 4 ?
Przewrotnie odwrócę Twoje pytanie: co z tego, że na A1 działa OS4, jak nie ma A1? Jeżeli ty wolisz gruszki na wierzbie, to proszę Cię bardzo -- smacznego.
Nie samym sprzętem żyje człowiek, czyż nie?
Oczywiście, a dzięki temu, że Pegasos jest zupełnie przyjemną i sprawną platformą, nie muszę żyć tym, czy jakaś firma, o której nikt nic nie wie, wypuści płytę.
Wpierw ,,To są opinie wyrażone ustnie w bezpośredniej rozmowie'' potem ,,Oczywiście nie chcę powtarzać wielu zasłyszanych pogłosek.''.
A ja w zasłyszanej rozmowie dowiedziałem się, że przez kolej krowy przestają dawać mleko. Słyszałem też, że starsze kobiety w kapeluszach rzucają uroki na kokoszki.
Oczywiście, nie chcę powtarzać plotek, których nikt nie może stwierdzić.