[#1] Minimig AGA 060
Tak jak w temacie!

Link do naciśnięcia!
[#2] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

Pięknie to śmiga OK
[#3] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

Wszystko fajnie, ale taki sprzęt jak dla mnie to nic innego jak WinUAE.
Dlaczego?
Bo konstruktorzy zapomnieli o dwóch rzeczach, Kontroler IDE i FDD.
Wtedy bym to kupił, fajnie byłoby na takiej torpedzie włożyć jakiś dysk i sobie pograć z dyskietki, a nie te nieszczenne ADF`y!!
[#4] Re: Minimig AGA 060

@Skiba, post #3

Uważam podobnie pomysł Bez tych kontrolerów mnie nie interesuje pomysł
[#5] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

Super sprawa, nie mogę się doczekać momentu kiedy trafi do produkcji. Wyląduje w mojej obudowie A4000D.
[#6] Re: Minimig AGA 060

@Skiba, post #3

Niestety popieram. To FDD mimo, że rzadko używane to jednak daje klimat.
[#7] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

I cena zaporowa jeśli trafi to to do produkcji, a trafi.
[#8] Re: Minimig AGA 060

@amper, post #7

Można wiedzieć, jaka jest przewidywana cena tego urządzenia?
[#9] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

Piękne, chcę to.
[#10] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

omg 106MHZ!!!!! i ponad 11MB/s dla HDD!!! przydały się jeszcze test w Piccasso 96 i porówanie do AGA i Picasso IV
[#11] Re: Minimig AGA 060

@Skiba, post #3

Podepnij sobie pod USB i FDD i IDE,, do zrobienia.
Dla mnie to nie uae :P
Choć nic by nie kosztowało dodać to nieszczęsne FDD a zamiast IDE mogliby dać SATA, adapterów jest dostatek w obie strony...OK
[#12] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #1

A w ogóle ten doughterboard 060 jest dla Minimiga 1 ? Czy dla robionego następcy ? Bo już sam nie wiem.
[#13] Re: Minimig AGA 060

@sand, post #12

Tytuł wątku jest mylący. Chodzi nie o Minimiga, a FPGA Arcade z dopałką 060, która to wykorzystuje ulepszone "jądro" Minimiga.
[#14] Re: Minimig AGA 060

@Dopuser, post #13

Tytuł wątku jest zaczerpnięty z YouTube.com. Myślę, że autor tego video użył skrótu myślowego.
[#15] Re: Minimig AGA 060

@Sir_Lucas, post #14

Łał !! Aż 82 "mipsy" !!! I pewnie cena w okolicach 500 euro albo więcej.

Ja mam 400 z groszem, i to na laptopie
Moim zdaniem to taka sama "Amiga" jak to "cudo". ;)
[#16] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #15

Możesz też sobie kupić grę Need For Speed za 150zł zamiast prawdziwego samochodu i śmigać bezkarnie ponad 300km/h, zamiast oklepanego 50km/h na zabudowanym.
[#17] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #15

Nie umiesz uszanować pracy, pasji i umiejętności ludzi 100x od siebie bardziej utalentowanych. Niestety typowa w Polsce cecha :(
[#18] Re: Minimig AGA 060

@taahir, post #8

Z tego co pamiętam, na AmiWAWA Jakub wspominał o cenie samej płytki z Minimigiem do FPGA Arcade. Było to coś okolicach 1000-1500zł - jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi. Do tego oczywiście trzeba mieć FPGA Arcade.

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2013 21:39:05 przez gorzyga
[#19] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #15

Że tak się spytam z głupia frant który, ale który to program na klasyka jest tak "mocożerny" że potrzebuje aż 400Mipsów by w miarę wygodnie działać?
[#20] Re: Minimig AGA 060

@gorzyga, post #18

Cena za FPGA Arcade ma się kształtować na poziomie 229 euro + VAT, a daughterboard (bez procesora 060) - około 100 euro + VAT.
Do tego pozostały osprzęt: obudowa, klawiatura, etc...
[#21] Re: Minimig AGA 060

@Dopuser, post #19

myślę że marcolini przedziera się przez obsługę SuperFroga
[#22] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #15

Biorąc pod uwagę ile kosztuje turbo z 68060 i klasykiem to cena podobna, a sprzęt nowy.
[#23] Re: Minimig AGA 060

@Dopuser, post #19

Zawsze coś się znajdzie. Np. Quake odpalony w 800x600, muzyka w OGG, albo NetSurf do WWW.
A ideałem byłoby włożyć jakąś płytę DVD z filmem (nie mówiąc już o DivXach w full HD) i po prostu pooglądać.

Te sprzęty wciąż niewiele bardziej są szybsze od mojego Apollo 040/40 MHz. Nawet jakby dorównywały PPC, ktory mam w drugiej A1200 o mocy 210 MHz, to i tak będzie za mało. :)
Ja czekam na szybszy sprzęt. :)
[#24] Re: Minimig AGA 060

@wali7, post #21

Masz rację "Ali co ci z dupy Wali"
Nie podniecam się przedpotopowymi technologiami w nowym wydaniu bo nie ma czym, prawie każdy dzisiejszy chiński tablet z Allegro za ~ 400-500 PLN ma dwurdzeniowy procesor o mocy około 5000 MIPS.
Więc jak się podniecać 80 za cenę dwu-trzykrotnie większą ?
Skoro Chińczycy pakują bebechy odtwarzające bez problemu Full HD w malutki tablecik (do tego WIFI, GPS i inne), i na których można pograć w gry jakich Amiga nigdy na oczy nie widziała , to taka płytka nie robi na mnie wrażenia.
Niech zrobią klona A1200 z wbudowaną kartą grafiki oraz AGA, i procesorami robiącymi jednocześnie za PPC i 68k, całość właśnie w kompaktowej obudowie od A1200, i na DDR3 bo najtańsze teraz.
I cena poniżej 300 euro oczywiście.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 08:38:06 przez marcolini
[#25] Re: Minimig AGA 060

@Andrzej Drozd, post #23

E tam... czasy się zmieniają, kto dzisiaj ogląda filmy na kompie? Jak film to w jakości FullHD i na 40-50 cali ekranie. Podobnie z współczesnymi grami.

Do tradycyjnego softu amigowego mocy w FPGA Arcade aż nadto, myślę.

Poza tym zawsze można kupić chińskiego tableta :)

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 09:34:09 przez Dopuser
[#26] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #24

Kolejną fazą jest faza analna (nazywana także fazą analno-mięśniową). Dziecko czerpie wówczas przyjemność z drażnienia błony śluzowej odbytu oraz muskulatury jako aparatu mogącego dziecku dać kontrolę nad procesem wydalania. Dziecko oscyluje wokół dwóch skrajności dawanie - zatrzymywanie. Przyznaje także wartość wydalanym ekskrementom, jako częściom swojego ciała. Trening czystości staje się faktem społecznym dzięki temu, że dorośli domagają się defekacji w odpowiednim czasie i karcą za defekacje w czasie nieodpowiednim. Z fiksacjami w fazie analnej Freud wiązał takie cechy jak skąpstwo, rozrzutność, upartość, skłonność do kolekcjonowania, sadyzm i masochizm, stosunek do władzy i dominacji, twórczość, bierność i impulsywność, kontrola, uporządkowanie, czystość i skłonność do brudzenia itp. Karl Abraham wprowadził pojęcie fazy sadystyczno - analnej.
żródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_psychoanalizy#Faza_analna
Niedługo (najczęściej między trzecim a szóstym rokiem życia) wejdziesz w fazę falliczną. Jak widzę, i tę będziemy przeżywać razem z tobą. Dopiero się zacznie.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 10:14:51 przez wali7
[#27] Re: Minimig AGA 060

@wali7, post #26

Bleee weź... Wiadomo, że jakiś, jak to tam licealiści mówią, gimbus ale żeby od razu w owsiki włazić, bleee.
[#28] Re: Minimig AGA 060

@wali7, post #26

[#29] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #24

I cena poniżej 300 euro oczywiście.

No to na co czekasz , siadaj, projektuj i rób skoro to takie proste .

Mylisz dwie różne rzeczy, produkcja masowa idąca w miliony sztuk , a projektowanie dla kilkudziesięciu no maksymalnie kilkuset użytkowników .

No ale, gwarantuje Tobie, że jak zaprojektujesz nową płytę do A1200 opartej na DDR3 i procesorem zgodnym z linią 68k o mocy 5000 mips i to wszystko będziesz sprzedawać w cenie poniżej 300 euro to ami rynek oszaleje, więc - do boju, nie marnuj takiej szansy, zacznij działać
[#30] Re: Minimig AGA 060

@marcolini, post #24

"ekspert" od chinskiego zlomu nie pojal, ze to fpga arcade, czyli baza dla sprzetowej (nawet idealnej, to najtrudniejsze) Amigi, C64, Atari, Segi itd.. a nawet odtwarzacza filmow hd itp.. Obecnie jest to oczywiscie tylko Amiga.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem