Ależ oczywiście, że się sprawdzają, jeżeli działają i mają taki biznesplan przygotowany.
Inna sprawa jeżeli ktoś zabiera się do tego jak nie powiem do czego... gdzie podejmowane są złe decyzje, czas mija i nagle okazuje się, że inni już nas dogonili i wprowadzają praktycznie ten sam patent już w gotowym produkcie (patrz niebieski laser w odtwarzaczach BD i konsolach PS3).
Po prostu do tego typu działań, logistyki i całego biznesu z ramienia państwa powinni być dobierani sprawdzeni w biznesie ludzie z wyobraźnią i odwagą, którzy potrafią przekuć to na sukces, a nie ludzie którzy nie mieli jakiego resortu zająć by dostać się do państwowego korytka.
Nie ma sensu rozwijać tematu. Wiadomo, że nasza władza czuje się bezkarna i ma grubą skórę widząc, że takie decyzje jak z fotoradarami czy innymi skokami na społeczną kasę nie mają wpływu na notowania w sondażach, ale w normalnie zarządzanych państwach czerpanie zysku i renomy z wynalazków tworzonych przez geniuszy jak i specjalne struktury państwowe złożone z naukowców i zajmujące się opracowywaniem tychże, to normalna praktyka będąca niczym kura znosząca złote jaja.
Nie ma złego PR, nie ma negatywnych reakcji społeczeństwa, a jest ścisła współpraca i obopólny zysk tak wizerunkowy, jak gospodarczy, finansowy, etc.
"Też byłem już lekko spanikowany, ale odzyskałem spokój. Natami nie będzie, ale... będzie"
Mógłbyś tą myśl jakoś rozwinąć?
No właśnie problem z tym, że nie bardzo mogę coś więcej powiedzieć, ale nie chce też tworzyć błędnego wrażenia, że jestem jakąś szarą eminencją z dostępem do tajemnej wiedzy zakazanej innym
Mogę jedynie powiedzieć, że niektórzy idą dobrą drogą dedukcji ;) Należy po prostu czekać (też bym nie chciał aby zbyt długo to trwało) a najlepiej po prostu szukać i pytać tam gdzie taka wiedza z pierwszej ręki może być dostępna. Mi po prostu bardzo zależało, bo napaliłem się na ten projekt jak szczerbaty na orzechy ponieważ biorąc pod uwagę obecne realia, to tylko w tym projekcie widzę szansę na autentycznie nową Amigę, która ma jeszcze do tego szansę na jakiś marketingowy sukces oczywiście w rozsądnej skali dzisiejszego rynku upchanego po brzegi gadżetami wszelkiej maści :)
Ostatnia aktualizacja: 29.01.2013 14:14:16 przez Duracel