@marcolini, post #57
podróbka klasyka o funkcjonalności dokładnie takiej jaką posiada UAE
@Wojox, post #55
Poszperałem trochę po stronce NatAmi projekt i jednak Marcolini się myli. Nie dość że oczekuja od swojego projektu wysokiej wydajności to zapewniają że sprosta DVD,Divx itp. Zapewniają iż moc systemu AmigaOS jest imponujaca i pozwoli na zastosowanie tego systemu do większosći zastosowań, w tym obsługę internetu.
Oto dowód poczytajcie po angielsku.:
Zaznaczono także iż nie będzie zamiennikiem dla Wintel platform i nie będzie zabójcą PS3. Więc Marcolini będzie zawiedziony. Ale używanie tego do 99 % zastosowań będzie wykonalne. Wielu ludzi pogodzi się z tym że nie będzie godzinami renderować projekty 3D...w tym wypadku zrobi to inny piecyk....
@Ender, post #64
@marcolini, post #69
@gx, post #63
bez przesady z tymi miliardami , wystarcza miliony, ale to tez duzo i dlatego wybor pada na fpga.
ale za malo do czego ?
@marcolini, post #51
Moim zdaniem te wszystkie projekty nie mają żadnego sensu, dziś procesor 060 to już antyk nie mający żadnego praktycznego zastosowania nawet jeśli jest taktowany 150 Mhz
Taka sprzętowo emulowana 68k 060 będzie bezużyteczna w codziennych zastosowaniach (nawet jeśli na kompie nikt już filmów nie ogląda to jednak ta forma przekazu jest wszechobecna w internecie, życzę szczęścia przy oglądaniu YouTube na 060
z kolei dla kolekcjonera staroci to nie jest Amiga tylko sprzętowa wersja UAE.
Niestety ale w tej chwili amigowcy są dojeni z każdej strony, każda firma chce zrobić skok na kasę wypuszczając coś od czego jeleniom się łezka w oku zakręci.
I tak, nie mam już Amigi a jedynie WinUAE, kupowanie sprzętu na opanowanym przez handlarzy Allegro jest czystym idiotyzmem, każdy zestaw od byłego amigowca w rozsądnej cenie jest kupowany na pniu i odsprzedawany na Allegro albo Ebayu z dużym przebiciem.
Na pewno nie kupię A4000 za cenę kilku tysięcy złotych skoro dokładnie to samo mogę sobie robić za darmo na już posiadanym sprzęcie. ok, racja
@Duracel, post #74
Jestem kolekcjonerem, jestem Amigowcem i nie uważam Natami ani Minimiga za sprzętową wersję UAE a za autentyczną Amigę ponieważ wyznacznikiem Amigowości jest dla mnie kompatybilności i konkretne, jednoznaczne przeznaczenie sprzętu który ma być AMIGĄ. WinUAE nią nie jest, Minimig i Natami jest.
Nikt mnie nie doi. Potrafię odróżnić Amigę od czegoś co tylko na siłę jest tak nazywane w celu dojenia.
@marcolini, post #69
@XoR, post #73
@marcolini, post #69
@XoR, post #72
Mając mały zapas zegara można się ratować dobrym IPC czyli wydajnością na takt zegara.
a i tak wydajność jaką można z 250MHz uzyskać jest biedna
teoretyczna wydajność N68070 to byłoby coś ok. kart turbo PPC
@Shredder, post #78
UAE nie obejrzę sobie płynnie swoich prezentacji ze skali bo scroling kuleje
@marcolini, post #69
@Dopuser, post #25
@Ender, post #64
@Ender, post #76
@Wojox, post #81
@XoR, post #75
no Minimig, FPGAarcade i "NatAmi" nie są żadnymi Amigami, są tylko ich klonami