[#202]
Re: Jak wygląda twój "Amigowy pokój"?
@Motyl,
post #199
Gdy w przed laty kupiłem A600 to się nasłuchałem od kolegów Amigowców jaką to straszną głupotę popełniłem, bo nic mi na tym nie będzie chodziło no i w Prince Of Persia sobie nie pogram, bo nie mam numerycznej klawiatury.
A tymczasem było tak jak napisał Motyl.

Ale ludzie wtedy tak bardzo wierzyli w te bzdury że używane A600 były sporo tańsze niż A500. Osobiście nie cierpiałem tej kanciastej łapy z A500, a w A600 tęczowe logo i animowana dyskietka były takie ładne.

Ładniejsze okienka i czcionka, więcej chipu, wbudowany modulator... Na A1200 więcej rzeczy z A500 nie działało lub działało źle, niż na A600.
Ale faktem jest że twardzielki 2,5" były rzadkie i droższe od 3,5", ale mimo tego były tańsze niż "Scaziki" do A500 z interfejsem. Ale prasa amigowa piała nad gorszością PieCowego IDE od Amigowego SCSI, przez co ludzie woleli zoranego badami SCSI z Maca podłączyć niż nowego IDE. Ale po pewnym czasie beczeli "kiedy wreszcie do A500 pojawi się IDE".

Przejściówki 2,5-3,5 nie pojawiły się tak od razu, zresztą wepchnąć go do A600 się nie dawało a i, nie zawsze zasilacz potrafił go uciągnąć. A karty Pcimcia pod strzechy trafiły dopiero prawie dekadę później. Na Turbo i ekstra ramy też trzeba było poczekać, ale do A500 przecież też się nie pojawiły wraz z jej premierą.
Ostatnia aktualizacja: 11.09.2014 19:31:42 przez ZbyniuR