Sprawdziłem z ciekawości ile ofert kart ACA1230 jest na Allegro (0), eBay (0),
Amibay pierwsza strona poszukiwań (0) / Blizzardów 1230 (5). Albo się wszystkie ACA popsuły, albo wyprodukowali ich 10 albo ludzie są z nich
zadowoleni i nie chcą sprzedawać.
Kolejną przewagą Blizzardów jest fakt że kompletowanie ciekawej konfiguracji mozna rozłożyć na etapy, zacząć od Blizarda IV, przejśc potem na 040
A z karty ACA1232 nie można przejść na 040? Czy może B1230 da się przerobić na B1240/60? Oczywiście zgodzę się, że zmiana karty na taka z 040 czy 060 załatwia sprawę małej wydajności kart z 030
Wysoka temperatura ma wpływ na elektronikę i to niestety negatywny. Dlatego też stosuje się rozmaite radiatory i wentylatory. Im coś mniej się grzeje tym lepiej.
Ja mam świadomość, kto kupuje te karty. Kojarzę ludzi z PPA i wiem kiedy robią zakupy, a kiedy jest to osoba "z ulicy". Natomiast Ty nie masz pojęcia, kto te karty kupił i czy ma problemy, czy nie, możesz na ten temat fantazjować, ale nijak się to ma do rzeczywistości.
Widzę ile jest wątków dotyczących wadliwych kart (jeden, gdzie uszkodzona była karta) ACA1232 na PPA i konieczności przerabiania pod nie Amigi (zero). Problemy były z ACA1230 i 1231. Mam zapytania po sprzedaży odnośnie innych produktów, ale co do kart 1232 ich nie ma.
A dla mnie o problemach ze sprzętem najlepiej świadczą opinie posiadaczy/użytkowników - proszę o przytoczenie kilku, żeby daleko nie szukać, to najlepiej z forum PPA.
Opinia sprzedawcy jest miarodajna, bo ja sprzedając sprzęt do PC wycofałem się z tych producentów / modeli, które zmuszały mnie do częstego wysyłania sprzętu do serwisu, denerwowało to mnie i moich klientów. I taką mam zasadę, że jak coś się nie sprawdza, to lepiej tego nie sprzedawać, bo później więcej kłopotu i wysiłku z reklamacjami, niż to warte. Nie polecam ludziom sprzętu, z którym miałem do czynienia i się do niego zraziłem, bo był wadliwy.
Uwaga na koniec. Przeglądając posty odnośnie kart ACA, nieodmiennie te same osoby wygłaszają te same negatywne opinie, nie oparte nawet o ich osobiste doświadczenia, tylko zasłyszane/przeczytane gdzieś tam. Czarny PR, który jest nieobiektywny i ma na celu dowalenie komuś tylko dla zasady.
Ostatnia aktualizacja: 21.12.2013 13:57:03 przez ITU