Co do gier PAL, to najlepiej podlacz jeszcze do modulatora (kabelkiem antenowym) maly telewizor. Innym wyjsciem jest Scandoubler (nie polecam poniewaz gry wygladaja tragicznie). Jeszcze innym rozwiazaniem jest monitor Multiscan, ktory potrafi wyswiwtlic PAL i VGA (np. Mitshubishi Multisync i pare innych).
Andrzej, a mógłbyś mi coś więcej powiedzieć na temat scandoublera?
Mówisz że tragicznie? Bo ja poważnie myślałem nad Elboxowskim SD z FF licząc na to, że na piecowym monitorku pooglądam sobie gierki PAL i pobawię się grafiką w wyższych rozdzielczościach :(
Multican to jest drugie rozwiązanie, ale to oznacza 3 monitor w moim pokoju (czwarty licząc TV) Poza tym odzwyczaiłem się od patrzenia na obraz o odświeżaniu 50Hz... Po godzinie oczy mnie bolą :(
Zastanawiam się czy ten VGA Box z allegro jest dobry, bo rzekomo na wyjściu zapodaje obraz 800x600 do 75Hz włącznie. Więc jakby ładnie przerobił 50Hz PAL'a na 75Hz 800x600 bez specjalnych zniekształceń, to go kupuję bez zastanowienia...
Co do operacji pod kryptonimem ALICJA :D
- Wywaliłem całkowicie ekran, nałożyłem ALICJI radiator od GeForca2 :D (oczywiście dałem miodzio pastę silikonową) złożyłem to do kupy i potestowałem w różnych trybach (nawet Euro72) :D
Efekt nie występuje... Praca w WB przy 32 kolorach ;)
Aby chuchać na letnie wstawię w obudowie mały wiatraczek, coby przewietrzał wnętrze, albo prościej - będę stawiał AMI przy zasilaczu (on nieźle dmucha) Jak go dobrze postawię przy gnieździe PCIMCIA to czuję jak przez kratki u góry AMI leci powietrze
EDIT:
To powinno być na początku właściwie:
Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi i rady. Imiennie nie chcę dziękować, bo jeszcze kogoś pominę i co będzie?

Fajni z Was ludzie, naprawdę porządne forum! (czuć dawne klimaty!)
PS> To właśnie lubię w Ami, można coś podłubać, posprawdzać. Proszę o ile więcej już wiem nt. swojego sprzętu. Czasem miło też poprawić fabrykę... Ten komp ma klimat. Do wnętrzności mojego PieCa się nie dotykam, ten wielki toster ma chodzić i koniec, zero sentymentu ;)
Ostatnia modyfikacja: 18.05.06 20:38