[#91] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@DarQo, post #89

dragon?

Dragon zgodnie ze swoją specyfikacją, w żadnym razie nie podniesie A1200 do poziomu Pegasosa II...
[#92] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@DarQo, post #89

Dragon jest za wolny. Ma tylko jakieś 419 Mipsów.

To musi być przynajmniej coś 2,5 raza szybszego :D, coś co daje tak około 1000 mipsów z zegarem "teoretycznie" 933Mhz. Do classica to byłaby BOMBA.

Mam specjalnie złożoną a1200 w obudowie E/Box z fast atą i Mediatorem która czeka na "dopłynięcie" Sharka. sonar cool

Rodzyn mile mnie zaskoczyłeś.

Popijam własnie zimne piwko.

Twoje zdrowie: piwo

Ostatnia modyfikacja: 22.06.06 13:51
[#93] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Grzegorz Kraszewski, post #91

Dragon z Szarikiem ... ups Sharkiem... nic tylko rozbijać skarbonki, o ile ktoś ma wyjątkowo pojemną :)
[#94] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #84

[b]...Choć problemy z 'kanapkowatością' zapewne dalej będą występować, ale w kontekście finansów będzie to gra warta świeczki...[b]

To bym chętnie "rozwalił" swoją świnke skarbonkę a nawet dwie aby coś takiego dostać. Jakby to się nie nazywało, Shark, Szarik, Dragon, Dżeki, Nuka, Robocop, Rudy 102, Jazon z gwiezdnego Patrolu etc. OK

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 22.06.06 15:03
[#95] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Sir_Lucas, post #92

To musi być przynajmniej coś 2,5 raza szybszego , coś co daje tak około 1000 mipsów z zegarem "teoretycznie" 933Mhz. Do classica to byłaby BOMBA.
A co Ty na 1350 Mipsów :) ??

[#96] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #95

A co Ty na 1350 Mipsów usmiech ??

Przecież to totalne świrostwo !!!! pomysł

To napęd dający classicowi prędkość WARPOWĄ!!!! ok, racja OK

[#97] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #95

montujesz to w wolnym czasie w grazu czy jak?
[#98] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@wali7, post #86

Przejdź na FreeCiv :D

[#99] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #95

A co Ty na 1350 Mipsów ??

Ja ze swojego Pegasosa (G4) wyciągnąłem ostatnio 13080 MIPS i to bynajmniej w żadnym benchmarku, tylko w normalnej aplikacji...
[#100] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Grzegorz Kraszewski, post #99

moze to cudo tez bedzie mialo altiveca...
[#101] Re: Jak rozbudowac sprzęt??

@quaint, post #100

moze to cudo tez bedzie mialo altiveca...

Jakie cudo? Na razie to nam tu Rodzyn wali smutki klasy pana ACK Kowalczyka, tylko że nawet specyfikacji nie podał .

[#102] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Grzegorz Kraszewski, post #101

Zastanow sie dlaczego nie ma specyfikacji ;). A pozatym juz niebawem nadejdzie dzien w ktorym wszytkie pagaowce a1owce i nawet niektore pctowce klekna przed amiofcami i powiedza "Przepraszam ,myslilem sie ..."

BTW ... Grzegorz Kraszewski pan zapewne jest szczesliwym urzytkownikiem Pega ?

Ostatnia modyfikacja: 22.06.06 17:55
[#103] Re: Jak rozbudowac sprzęt??

@kamcash, post #102

Zastanow sie dlaczego nie ma specyfikacji

Nie wiem dlaczego, może być szereg powodów, w zależności od tego czy Rodzyn po prostu się z nas nabija, czy ma kontakty z którymś z potencjalnych producentów (Troika, Elbox, może jednak Kowalczyk), czy też może sam coś konstruuje w domowym zaciszu. No ale Ty wiesz lepiej, więc może mi powiesz.

Jeżeli to coś ma 1350 MIPS-ów, to może to być szybki ColdFire, albo jakieś nie za mocne PowerPC, ewentualnie PowerQUICC. Cokolwiek by to nie było z wymienionych, to z G4 7447 raczej nie zawalczy. Tym bardziej jeżeli to by miała być karta turbo do A1200 (chyba że wykonanie wymagające przełożenia tysiącdwusetki do wieży).

Dzień, w którym pegazowce miały paść na kolana zapowiadano chyba więcej razy niż świadkowie Jehowy zapowiadali koniec świata, także tego rodzaju teksty przestały na mnie już robić wrażenie. A co do szczęśliwego użytkowania Pegasosa, to owszem, mam Pegasosa 2 i jestem z niego bardzo zadowolony, żadna skanapkowana A1200 nie ma z nim szans, przykre to może dla niektórych, ale prawdziwe. Nie zmieni tego dowolna ilość mordek dodana do Twojej wypowiedzi.

[#104] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Grzegorz Kraszewski, post #103

Nie wiem dlaczego, może być szereg powodów, w zależności od tego czy Rodzyn po prostu się z nas nabija, czy ma kontakty z którymś z potencjalnych producentów

Daleki jestem od nabijania się z kogokolwiek i czegokolwiek. Specyfikacji nie podaję, bo na razie nie trzeba rozgłosu, to raz po drugie - nie trzeba zbędnej dyskusji dopóki wszystko nie jest zapięte na ostatni guzik.

Sprzęt jest (oparty o G3 choć i potencjalnie G4 może być), teraz trzeba zawalczyć o soft i tutaj pies pogrzebany, tym bardziej że wiekszość programistów odeszła od platformy classica.
Nie ukrywam też, że przydałby się wrescie OS4 a i chętnie bym zobaczył Sharka w akcji, a szczególnie jego sterowniki...

Myślę, że wątek trzeba na razie zakończyć, bo już widzę, że zbyt dużo emocji wywołuje a i tak niewykluczone, że projekt skończy w koszu...
Wszystko zależy od wielu czynników....

[#105] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@quaint, post #97

też chciałem o to spytać

[#106] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #104

Chodzi ci o Sharka czy sam coś dłubiesz w garażu? Takie tajemnice to były modne jak sie bawiłem w piaskownicy gdy miałem 5 lat

[#107] Re: Jak rozbudowac sprzęt??

@Rodzyn, post #104

Rodzyn projektow byly juz dziesiatki :)
nawet jakby to bylo g5 do a1200,nie chcialbym
tego czegos,co do swojego dzialania wymaga a1200

Ostatnia modyfikacja: 22.06.06 23:34
[#108] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@AmiChris, post #107

wiecie w zyciu bym nie pomyslal ,ze moj pierwszy watek na tym forum rozrosnie sie do takiego kolosa :)

Benedykt
[#109] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #104

Pomacam - uwierze,a co do projektow to bylo nawet PPC i AGA do A500 z DCE, pokazali to jako ciekawostke na jakis targach, zeby sie pochwalic, byl AmiJoe i nie wiadomo co jeszcze i rzeczywiscie w koszy ladowalo...

http://www.amiga.org/modules/myalbum/photo.php?lid=2381&cid=7

http://www.amiga.org/modules/myalbum/viewcat.php?cid=8

Ostatnia modyfikacja: 23.06.06 10:43
[#110] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Benedykt Dziubałtowski, post #108

@Malin tu nie chodzi o zachowania 5 latków ;) Wypsnęło mi się zupełnie niepotrzebnie i rozpocząłem brednioserial kolejny :P
Niech każdy robi swoje, a co z tego będzie - czas pokaże.
@AmiChris zapewne masz rację z A1200... Ale tutaj chodzi o pewne idee i wartości ;)
Szanuję zdanie każdego usera, rozumiem entuzjastów Pega, ba nawet zwolenników A1 - ale nawiązując do tematu wątku (nota bene gigantycznego :) ) "Jeszcze classic nie umarł", a granica możliwości starego złomu nie została osiągnięta ;)
I takim oto radosnym akcentem zakończmy sprawę omawiania prototypowego sprzętu...Bo samym paplaniem na forum nikt jeszcze niczego nie osiagnął...

[#111] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Rodzyn, post #110

Rodzyn, ja chcę to zobaczyć! Sam siedzę na/przy classicu i jestem ciekaw... A chciałbym zobaczyć pecetowca któremu byś powiedział że ten sprzęt ma 14 lat i ma tyle MHz/tyle Mipsów/tyle możliwości. Jeśli konstruujesz to w garażu tak jak to napisali powyżsi koledzy to gratuluję :) Jay Miner też w garażu zaczynał ;) Pozdrawiam i czekam na jakieś newsy :P
[#112] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Radek, post #111

Nawet gdyby sie udalo:). To co Twoim zdaniem powie pecetowiec?
1. Łał ale wypas
2. 14 lat, to po co takiego zlomu jeszcze uzywasz
3. A ja mam 8 cora 20 Ghz
4. A działa na tym Quake 6
Osobiście stawiam na odpowiedzi od 2 do 4:). Czasy "pokazywania" pecetowcom juz dawno minely niestetety.

[#113] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Fazior, post #112

Czy ja wiem,pokazalem OS3.5 w normalnej rozdzielczosci i 16bit,jakiegos AmigaAMPa, pare p******, Quake (ze w ogole sie odpalil) i sie zdziwili, ze to "normalny" komputer;)

Pamietajmy, ze dla wiekszosci ludzi Amiga to A500 z dyskietkami i nawet nie wiedza, ze ta A500 miala system operacyjny...

Ostatnia modyfikacja: 27.06.06 09:41
[#114] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@MrT, post #113

ano prawda......... raz pokazałem dział graffiti pewnej niewiaście z gdańska i powiedziała mi zaskoczonym głosem:

"przecierz to wygląda jak normalny komputer"

sił starczyło mi tylko na zapytanie........czy amiga nie jest normalnym komputerem??

Benedykt
[#115] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Benedykt Dziubałtowski, post #114

Hehehe w dawnych czasach dawalem korepetycje, przyszla raz do mnie jedna dziewczyna, akurat czekajac cos tam sobie grzebalem, spojrzala na monitor i stwierdzila. "Hm tez chyba sobie windowsa zainstaluje" :P

[#116] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@MrT, post #113

Na jakim konfigu ten quake?

[#117] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@MrT, post #113

To ja znam innych pecetowców:D

[#118] Re: Jak rozbudowac sprzêt??

@Malin, post #116

Oj bylo tych konfigow:))))...a jako iekawostke odplailem to na moim aktualnym konfigu, nie gralem , tylko pokazalem ze jest cos takiego;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem