@MDW,
post #9
Kilka dni temu kolega wywalil na smietnik sprawny monitor Commodore 1084S. Stalo to iles lat na strychu i nie wiedzial co z tym zrobic.
Np. dać szanę innym, którzy być może chcieliby taki monitor? Mnie na przykład. Allegro jest dobrym rozwiązaniem.
bez sensu jest tracic chocby sekunde na taka prehistorie
na allegro bardzo fajne monitory 21 cali kosztuja
mowy nie ma zeby schodzic nizej 21 cali
I pomyśleć, że parę lat temu, jeszcze w czasach ACP, szanowałem Cię za zrozumienie dla hobbystycznego podejścia do Amigi (rzadkie wówczas). Teraz poczułem się tak, jakbym czytał jednego z tych sfrustrowanych pecetowców-neofitów, którzy wtedy nachodzili tam stadami celem udowadniania czegoś sobie i innym, a tak naprawdę nie wiadomo po co. Ja rozumiem, że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale mimo wszystko to smutne...
Co jeszcze robisz pośród amigowców z takim podejściem?
Urzadzenie bez sensu. To juz dzisiaj nie ma zastosowania.
Ma. Świetnie nadaje się do A500*, ośmiobitowców* i do zastosowań video. Szczególnie jedna cecha tego monitora jest w tym ostatnim przypadku cenna: można go tak ustawić, aby widzieć CAŁY obszar overscanu. To w wielu przypadkach niezbędna funkcja. Żaden "tani normalny TV" tego nie zapewni. Obraz z DVD, podłączonego przez S-Video albo RGB wygląda na C1084S lepiej, niż na normalnym telewizorze 14". Obraz z VHS-u też. Znam Twoją pogardę dla VHS-u, więc nie powinienem nawet o nim wspominać. VHS ma jednak zalety, których uświadomienie, być może, pozwoliłoby Ci spojrzeć przychylniej na ten system. Na przykład kasetę VHS ZAWSZE można przewinąć - nikt Cię nie zmusi do oglądania 10 minut reklam przed każdym uruchomieniem ulubionego filmu.
Monitorami uzywanymi sie ma sie co przejmowac i podniecac. Jest ich tak ogromna ilosc
Amigowych?
Rety, pamietam jak z 10 lat temu szef firmy w ktorej wtedy pracowalem za 19 calowy zaplacil tyle co za calkiem sensowny samochod.
Kolejna niespodzianka. Wydawało mi się, że jesteś wolny od tego jednego z polskich kompleksów, każącego uważć samochód za najwyższą formę dobra materialnego. Ja tam wolałbym sensowny monitor od samochodu.