[#119]
Re: Nagrywanie gier z ADF na dyskietki przy pomocy zewn. Goteka
@BATSZAMAN,
post #118
Przeczyściłem rozszerzenie i w systest niby jest ok. Tak mi się zdaje bo "mielił" dobre 3h i nic nie wykazało. Co do różnych problemów i błędów z gotekiem jako df1 - przynajmniej z moim - podzielę się moimi doświadczeniami, może komuś się przydadzą te informacje.
1. Pisałem, że w WB i X-Copy nie wykrywa goteka - trzeba zrobić "miękki reset i po problemie. Trzeba tak robić po każdym wyłączeniu zasilania.
2. Wspominałem, że często "wywala" mi key 880 checksum error albo NOT A DOS DISK IN UNIT....- z reguły trzeba wyjąć pena z goteka albo ustawić na inny slot i jest ok (może warto zrobić wyłącznik zasilania w goteku).
Początkowo myślałem, że te problemy to wina mojego rozszerzenia ale już na 100% wiem, że to gotek robi takie rzeczy. OCZYWIŚCIE TAK JEST U MNIE I NIE WIEM CZY TYLKO MÓJ GOTEK TAK DZIAŁA CZY WSZYSTKIE TAK MAJA NA FLASH FLOPPY (oczywiście mam najnowszy firmware). Może komuś przydadzą się te informację. Sporo czasu minęło zanim do tego doszedłem. Sprawdzałem kabel czy dobrze zlutowany, czy wirusów nie ma, czy dobre dyskietki, wyjmowałem rozszerzenie itp.
Ostatnia aktualizacja: 10.10.2018 22:20:19 przez BATSZAMAN