@Sventevith, post #60
@mschulz, post #62
@Hexmage960, post #59
@stefkos, post #64
To ze cos dziala z predkoscia 1FPS to tylko "Twoja wina". Ty kupiles taki sprzet a nie inny a wymagan nie zmienisz, mozesz zmienic swoja konfiguracje. Majac teraz Celerona 300 bedziesz pisal ze nie dziala Ci najnowsze Call Of Duty?
Wiekszosc programow w porwnaniu do przegladarki to pchelki.
Taki Blender na MorphOS'ie jeszcze ani razu mi sie nie zawiesil
Z trendem mozesz cos zrobic, mozesz go zmieniac chociazby poprawiajac te oprogramowanie, github czeka!
@Cedrat, post #58
Marzenie... ale jeśli Cloanto wygra i otworzy źródła OS 3, to kto wie :)
@okejokej, post #66
@jarokuczi, post #67
Osobiście z chęcia przyjmę AmigaOS rozwijany jako open source.
@Hexmage960, post #65
@GraBoski, post #70
Przecież kolega HEX żyje w swoim świecie i do niego nie trafia NIC z argumentów jakie przytoczymy :)
Za to jego piękne litanie odnośnie klasycznej amigi, itd są cudowne i tak pięknie powtarzalne
2 Czyli nie bedziesz uzywac przegladarki na Amidze bo w zamian bedziesz uzywac PersonalPainta ktory jest stabilny
3 Rozumiem ze piszesz gre na Amige, jednak narzekanie na aktualny soft nic nie wnosi
@Hexmage960, post #71
Będę używał i PPainta i DPainta i przebierał spośród 98% wszystkich pakietów z Aminetu! Są to programy, które ludzie pisali z głową,
@michal_zukowski, post #32
@Hexmage960, post #71
@Hexmage960, post #71
@wawrzon, post #73
@michal_zukowski, post #76
po drugie Odyssey jest nadal traktowany jako exclusive dla MorphOSa.
Ale możesz prosić Piru
Z nową wersja MorphOSa upublicznione będą także źródła moich sterowników do skanerów. To jak ktoś będzie chciał kompilować to mogę podesłać pozostałe pliki, które kiedys Deadwood przygotował dla Arosa, w celu łatwej kompilacji.
@mschulz, post #72
Przeceniasz amigowych programistow. Wiele z tych programow ma powazne bledy wynikajace z niewiedzy lub/i niechlujnosci podczas pisania. Czesto dzialaja z pozoru niezawodnie tylko z jednego powodu - AmigaOS na tyle slabo chroni swoje zasoby, ze bledne dzialanie programow pozostaje niezauwazone.
@Sventevith, post #4
Game over Hyperion. Pytanie czy Colanto coś z tym zrobi czy będzie odcinać kupony.
Niech jeszcze odkupią Fazę5 od Moralesa i będzie spokój
Jest też możliwy scenariusz, że Cloanto dogada się z Trevorem i wylicencjonuje mu bezpośrednio znak "Amiga" zamiast ułomnego "AmigaOne" od Hyperionu i będzie można odciąć się od tej firmy.
Pójście w open source nie do końca rozwiąże problem aktualizacji, rozwoju systemu
@QkiZ, post #80
@MUFA-amigaone-pl, post #83
Wszystkim, którzy tak łatwo wierzą że właśnie nadjeżdża Mike na białym koniu i da ludziom AmigaOS na otwartych źródłach
@michalmarek77, post #84
W tym wszystkim ciekawi mnie tylko, co Mufa napisze za kilka tygodni na swoim forum, gdy werdykt sadu juz zapadnie.
Czekam z niecierpliwoscią
@QkiZ, post #85
Ja jestem sceptycznie nastawiony, że coś takiego będzie miało miejsce, ale chciałbym aby tak było. Aby źródła były na githubie. BTW wrzucasz linka do forum które jest zamknięte, tylko dla zarejestrowanych.
@MUFA-amigaone-pl, post #88
Mianowicie czemu nie można nigdzie znaleźć źródeł do Amiga Forever,
które defacto powinny być dostępne na sieci od kilkunastu lat
gdyż to rozwiązanie bazuje na otwarym UAE?