[#31] Re: Kilka pytań początkującego...

@Kaczus, post #30

WinUAE se zainstaluj, a potem jest szatan

[#32] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #31

Arti: fajny masz laptop na allegro :P

DanielJ: mimo wszystko polecam A1200, 2MB ramu na starcie a to oznacza mniejszą żonglerkę dyskietkami i nie ma problemu że nie działa twardy dysk bo kickstart za stary
[#33] Re: Kilka pytań początkującego...

@Sylwester, post #32

dzięki :D

Edycja" Lubie hłam i kkocham starocie, dlatego mam konto na ppa.pl można pogadać na temat komputera moich mażeń(od roku:D)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 18:52
[#34] Re: Kilka pytań początkującego...

@pwe, post #29

Tak sobie myślę, kto kupuje te A500 i A500+ na Allegro (oprócz takiego mnie)? Co ktoś się pyta o radę to albo A1200 lub A600. Pewnie, że te modele mają oczywiste zalety, ale nikt nie pozna klimatu prawdziwej Amigi nie pracując chociaż przez jakiś czas na A500/A500+ lub CDTV (chodzi mi głównie o poznanie AmigaOS 1.3 - mnie się on podoba OK ). Przecież to A500 podbiła świat i to ona pozwoliła na budowę kolejnych modeli (zysk z jej sprzedaży). Amiga 1200 to godny następca A500 ale "tylko" następca. Pierwsza była A500 (oczywiście pionera czyli A1000 pomijam) i to od niej powinno się zacząć zabawę. Moje zdanie jest jednak subiektywne i pewnie tylko ja tak myślę .
Chyba zgredziałem na starość... ;)

Pozdrawiam

Azzorek

[#35] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #33

Ej to sprzedaj mi ktoś ami 1200 xD będe o nioł dbał i będe ją kochał :)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 19:03
[#36] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #35

Proszę bardzo, Amiga 1200 - http://www.allegro.pl/item200320203_amiga_1200_monitor_dodatki.html
http://www.allegro.pl/item203389053_amiga_1200_kickstart_3_0_elsat_8_mb.html
http://www.allegro.pl/item204347992_a1200_hd_a600.html .

Możesz kupić i pokochać :P .

Pozdrawiam

Azzorek

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 19:09
[#37] Re: Kilka pytań początkującego...

@Azzorek, post #36

chcem "gołą" amige, w zestawie sam komputer, ewnetualnie zasilacz i inne bajery, turbo mam, zasilacz mam(wziąłem zasilacz od 500, wyptółem mu flaki i do środka wsadziłem zasilacz ATX o mocy 150W), myszka to nieproblem, zrobie sobie przejściówke i z ps/2 i będzie git. Może się ktoś zamieni, dam takie coś http://www.amazon.com/Vadem-Clio-C-1050-PC-Companion/dp/B00004T2LM wzamian za amige 1200 :D

Edycja: Zasilaczwygląda jak orginalny, tylko troche chuczy wentylator, ale to da sie przeżyć :D

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 19:15
[#38] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #35

Każdy musi dbać o swe przyjaciółki :D.
Gdy już Amisia będzie leżeć u mnie na stole, na pewno będe ją kochać.. :P
Nie ważne jaka ważne że Amiga... :O
[#39] Re: Kilka pytań początkującego...

@DanielJ., post #38

Jeśli nie ważne jaka to weź A1000 :)

[#40] Re: Kilka pytań początkującego...

@pwe, post #39

ja jak bym rafil tanio, to bym brał xD

Edyscja: to muj 100 post ;o

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 20:25
[#41] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #40

Szanowny kolego arti4-92. Jeżeli nie poprawisz swojej ortografii, Twój setny post może być jednym z ostatnich. Nikt się nie czepia rzecz jasna przecinków, czy sporadycznych błędów, ale powtarzające się niemal w każdym poście kwiatki w rodzaju "przyjaciułka", "hłam", "mażeń", "nioł", "chuczy", czy (to już maks odjazd) "muj", dezorientują innych piszących na forum kolegów (zwłaszcza tych w wieku szkolnym). W trosce o ich dobro, trzeba będzie z Twoich postów wycinać wyrazy z drastycznymi błędami ortograficznymi...
[#42] Re: Kilka pytań początkującego...

@moderator, post #41

Dobrze powiedziane, na innych forach jest czasami taki fajny guzik "sprawdź ortografie", powiedzcie programiscie tego forum żeby dał jakiś patch który tez da taki gózik

P.S. takim foróm jest www.pdaclub.pl/forum/

[2 rażące błędy ortograficzne w tym poście]
[#43] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #42

Oczy mało mi nie wypadły.
forum !!!
nie wiem czy słowników ortograficznych już nie drukują czy co.
[#44] Re: Kilka pytań początkującego...

@moderator, post #41

spam Popieram inicjactywe spam

Fragment dodany w edycji:
Ponieważ pojawiły się już nowe posty, w tym kolejny post naszego "zdolnego" kolegi, wznoszę okrzyk bojowy: MODERATOR DO DZIEŁA!!!

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 20:56
[#45] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #42

powiedzcie programiscie tego forum żeby dał jakiś patch

Ale to Ty masz problem z ortografią, a nie programista tego forum...
[#46] Re: Kilka pytań początkującego...

@moderator, post #41

Ale jak będziecie wycinać artiemu błędne wyrazy, to jego posty będą jeszcze mniej zrozumiałe (a w większości przypadków będzie tylko puste miejsce ;) ). No i kto niby miałby się podjąć takiej syzyfowej pracy?

Do artiego - wiesz, że instalacja słownika ortograficznego, sprawdzającego na bieżąco wpisywany tekst to tylko 5 kliknięć myszą w Firefoksie?

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 20:57
[#47] Re: Kilka pytań początkującego...

@APC74, post #46

mam firefoxa, ale zamula mi kompa, więdz niużywam, a jak używam to jak pisze to musze poczekać 30 sekund aż mi sie pojawią wszystkie literki, a i na wynik sprawdzania ortografi musze czekać kolejne 30 s, w sumie wychodzi cała minuta :D

Edycja:
To dla mnie za dużo :)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 21:24

[post zawiera 1 rażący błąd ortograficzny]
[#48] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #47

Nie bądź takim egoistą. Pomyśl czasem o innych.
Jeśli Firefox działa powolnie, to odchudź go i wyłącz wodotryski/fajerwerki w Windowsie.

w sumie wychodzi cała minuta
To co Ty masz za procesor - Pentium 100? Bo już na PentiumieMMX 160MHz Firefox działa znośnie.
[#49] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #47

dokup sobie ram i popraw podpis jeszcze.
[#50] Re: Kilka pytań początkującego...

@APC74, post #48

Tak się mówi, na p3 1100, 512 mb ramu firefox-a muli :D, mój kąp wogule jest lewy, niemoge na nim emulować amigi ;/, naszczęście zostaje piec ojca :D

[post zawiera dwa rażące błędy ortograficzne]
[#51] Re: Kilka pytań początkującego...

@APC74, post #48

Kurcze, coś się mały offtopic zrobił.
Dosłownie mówimy tu o wszystkim... xD
O Amigach, Firefoxie, procesorach, ortografii... xD
Ludzie opamiętajcie się... :P

arti4-92, słowniki (papierowe) są, MS Word jest, czego chcieć więcej?

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 22:08
[#52] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #50

Tak się mówi, na p3 1100, 512 mb ramu firefox-a muli

Na takiej konfiguracji Ff powinien śmigać aż miło. Twój system wymaga porządnej rekonfiguracji.
Jeden z używanych przeze mnie w pracy komputerów to PentiumMMX 233MHz (384MB RAM, WindowsNT4) i jakoś nie zauważam by Firefox działał na nim wolniej niż na innym używanym przeze mnie komputerze z AthlonemXP 2600+ (512MB, Windows98SE). Jedyna różnica, to dłuższy czas startu, ale gdy już się załaduje to działa tak samo.
[#53] Re: Kilka pytań początkującego...

@APC74, post #52

Od zawsze tak miałem, zawsze coś niebędzie pasować, np u mojego ojca na komputeże niemożna zainstalować Avant Browser i FlashGet na raz, bo przy próbie ściągnięcia czegoś z neta, komputer się zawiesza :)

[limit rażących błędów ort. do wykorzystania w tym miesiącu: zostało 19]
[#54] Re: Kilka pytań początkującego...

@DanielJ., post #51

Szkoda kupić mi pakietu office(troche kosztuje), a i nie chcem piracić :D(zawsze znajdzie sie dobre wytłumaczenie), słowniki papierowe mam :D

Edycja:
Faktycznie się zrobił offtop :D, czas zmienić temat, wyprowadzić go spowrotem na "własciwy tor". Radził bym ci kupić amige 1200, niemam żadnego doświatczenia z tą amigą, ale z opinni innych wiem, że amige 1200 łatwo rozbudować, zaopatrzyć ją w dysk twardy(ktoś wspomniał o karcie CF, system z niej ładuje się aż 15 s), przejściówke CF 2 PCMCIA i czytnik kart pamięci, ten zestaw spokojnie pozwoli ci na odpalanie gier, a i będziesz się mógł pobawić w WB:)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 22:52
[#55] Re: Kilka pytań początkującego...

@APC74, post #52

Czy to http://img519.imageshack.us/img519/9920/20070609009rc9.jpg jest wejście CINCH ? Jeśli tak, to jestem uratowany, ale tylko na wpół, bo to TV mojej siory... xD

Sorry za niewyraźne zdjęcie, robione Nokią N70 z lampą błyskową... xD

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 22:48
[#56] Re: Kilka pytań początkującego...

@DanielJ., post #55

to euro, ale możesz se podłączyć do tego composite(chincz to bardzo głembokie pojęcie, po chincz leci dzwięk analogowy jak i cyfrowy(conax), no i wideo composite) :)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 22:54
[#57] Re: Kilka pytań początkującego...

@DanielJ., post #55

Nie, to nie jest cinch, na oko wygląda na eurozłącze.

[#58] Re: Kilka pytań początkującego...

@Grzegorz Kraszewski, post #57

a co innegoo to może być, euro to standart i prawie każdy tv ma to złącze(czasami je zastąpują hdmi, w tych nowszych oczywiście;/)

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 22:55
[#59] Re: Kilka pytań początkującego...

@arti4-92, post #56

Kurde, pomyliło mi się, czyli jest prawie dobrze... :D
Mam TV z Euro, niedługo dojedzie Amy, a za chwile koniec szkoły... xD
Wszystko się idealnie ze sobą połączyło... :P
[#60] Re: Kilka pytań początkującego...

@DanielJ., post #59

naszukałem sie rozpiski, ale byłeś szybszy xD niemam po co ci dawać xD, ale i tak dam http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml

20 bieżesz to dzubka, a 17 do metalowej obwódki

Ostatnia modyfikacja: 09.06.07 23:00
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem