[#421] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@X-Type^HVR, post #420

silnik IMPBOY :)
3
[#422] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@X-Type^HVR, post #420

Jak tak dalej pójdzie to niedługo IMP stanie się pełnoprawnym zamiennikiem Workbencha lub OpusMagellana ok, racjaOK
5
[#423] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@BULI, post #422

Już przy IMP 1 delikatnie żartowaliśmy że czekamy na ImpOs.
6
[#424] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #423

Przy Juenie trzeba chyba bardziej uważać, co się mówi

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2024 14:31:46 przez X-Type^HVR
4
[#425] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@X-Type^HVR, post #424

IMP to najlepszy współczesny program na Amigę.
8
[#426] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@rbej1977, post #425

Już tak zachwalacie, że trzeba będzie się kiedyś nad tym "kombajnem" pochylić. Zastanawia mnie tylko, czy jak Juen nie daj Boże odpali wrotki to co się stanie z tym wszystkim? (programem, bazą,serwerami)
1
[#427] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@koczis, post #426

Odpowiadam, zdechnie bo serwer sam się nie ogarnie i jego ew resety. Na szczęście Rzułen jest młodym śpikiem i nigdzie się nie wybiera.
6
[#428] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #427

Tak, pewnie mnie przezyje.
Ale o ile to jest mozliwe to przydaloby sie wprowadzic mirror lub mirrory, tak jak to ma najstarszy serwis Amigowy czyli Aminet.
Albo w ogole dogadac sie z Aminetem, zeby to oni byli takim mirrorem dla Impa, lub zeby Imp to byla jedna z ich uslug (wiecej uzytkownikow by bylo).
3
[#429] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #428

sa 3 serwery, glowny i dwa backupy, jak glowny pada to sie polaczysz z drugim, pozniej z trzecim.. to jest dobrze zabezpieczone. trzy zupelnie rozne lokacje - jedna jest u mnie w domu wiec gdy kojfne to wystarczy zgarnac dysk z pelnym backupem serwera i odpalic :)

i jak Ciosu mowi, nigdzie sie nie wybieram a Imp w sumie w tym miesiacu skonczyl pelne 4 lata bezawaryjnego dzialania :)

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2024 21:13:55 przez juen
14
[#430] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #429

To ladnie, gratki.
Mysle, ze najwieksze "branie" IMP mialby wtedy jakbys dodal mozliwosc obslugiwania prostej poczty do niego.
Tego mi brakuje na Amidze.
Przez "prosta poczte" rozumiem wysylanie i odbior mejli z nieduzymi zalacznikami, powiedzmy max 10 MB, dla tych co nie sponsoruja. Dla tych, co sponsoruja, byloby wiecej powiedzmy 50 MB.
Tak, ze zarejestrowany uzytkownik IMP-a dostawalby od razu mozliwosc skorzystania z mejla na Twoim serwerze, o ile by chcial.
W tej chwili w zasadzie nie ma mozliwosci uzycia czegos takiego jak byl kiedys YAM na Amidze 68k.
To sa jakies kombajny pocztowe, ktore na klasyku i tak nie dzialaja.
[#431] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #430

Kurde. Rzeczywiście fajnie by było.
Ja chciałbym streamy internetowych radio rozgłośni (zwłaszcza Nectarine).
I najlepiej aby Juen jeszcze coś podobnego zrobił. Program, tool, grę edukacyjną, która byłaby tak rozwijana i dopracowana jak imp.
Lepiej by się nam żyło w naszym amigowym światku.
[#432] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Ralpheeck, post #431

No i żeby IMP odpalał gierki z PS5 na A500 z 0.5Mb Ram.
4
[#433] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #430

Czy Wy za bardzo nie odlatujecie z tymi dodatkowymi funkcjami? Za chwilę zrobi się z tego programu Ashampoo Imp
1
[#434] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Madman, post #433

Apropos funkcji. Fajnie jakby dało się zminimalizować program do ikonki.
2
[#435] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QkiZ, post #434

[3.426, 12.06.2024]

- fixed download progress bar
- impbox recoverable, no more sending/receiving freeze of death :)
- impboy - watch img, frames from video, read pdf, view random images, watch www snapshots on any amiga

IMPBOY ALFA! :)

11
[#436] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #435

Zaczyna się robić interesująco, a co to jest ten "watch img"?
[#437] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@koczis, post #436

wbudowany czytnik obrazków, na zdjęciu powyżej jest widoczny obrazek, który został wrzucony na chat przez discorda, impboy automatycznie go wyświetlił dostosowywuje się do aktualnej palety ekranu, wyświetlanie jpg, png, mp4 czy pdf nie jest dla niego problemem, a konwersja odbywa się na serwerze
9
[#438] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #437

czcionka 6pack (8) z Eurofonts.lha (aminet) robi robote... 1280x1024:

Ostatnia aktualizacja: 28.06.2024 08:07:24 przez juen
8
[#439] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #438

BAZA WIRUSOW ZOSTALA ZAKTUALIZOWANA!!!

tzn przebrnalem przez zmudny proces proby powiekszenia bazy utworow w impie - z 169 tys na 189 tys
wszystkie nowe utwory sa oczywiscie unikalne (a przynajmniej ich suma kontrolna..)

milego sluchania :)

(doszlo okolo 4tys modulow i 14tys sidow)
4
[#440] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #439

4 tysiące modułów!!! To do końca życia można słuchać. Paweł super robota.
3
[#441] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@jimiche, post #440

samych modow (bez ahx, dbm, sid, xm) jest 94,653 :)
4
[#442] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #441

Może to coś oczywistego, ale mam problem z odpaleniem impa na impboxie. Na parę miesięcy wyłączyłem się z Amigi i nie odpalałem też impa. Teraz jak próbuję odpalić to wywala "unable to open bsdsocket.library". Dorzuciłem do Libs bsdsocket.library (z innej amigi z zainstalowanym Roadshow) i teraz wywala "unable to connect imp server". Nie działa zarówno na A1200 030, jak i na A500 - a ostatnio jak używałem działało bez problemu na obu.
Impbox chyba jest połączony do wi-fi bo fw się zaktualizował i wyświetla liczbę userów. Na Amigach nic nie zmieniałem od tego czasu, bo ich nawet nie włączałem.
A innej A1200 z warpem 1260, który łączy się przez kartę wi-fi na warpie imp działa bez problemu, więc problem jest z chyba z impboxem.
[#443] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@nazwa_użytkownika, post #442

Na ile zrozumiałem działanie IMPBoxa, to on nie potrzebuje stosu TCP na Amidze, bo ma swój. Pewnie IMP nie może wykryć IMPBoxa z jakiegoś powodu i wtedy szuka bsdsocket.library.
1
[#444] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@nazwa_użytkownika, post #442

to odpal komenda imp3 ib a nie samo imp3
2
[#445] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #443

Ok. Już działa. Było kilka prób odpalenia na przez dwa dni i nawet zmieniałem ssid i hasło, choć nic nie zmieniałem. Teraz jeszcze raz mnie naszło żeby znów na nowo wszystko powpisywać i... zadziałało.

Edycja
@QUAD
Wydaje mi się, że próbowałem też Imp ib. W każdym razie już działa.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2024 19:31:55 przez nazwa_użytkownika
[#446] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #444

Ok. Czyli imp3 ib wpisujemy jak korzystamy z impboxa, a samo imp3 jak korzystamy z innej karty sieciowej. Dzięki za podpowiedź. Wcześniej działało, więc musiałem poprawnie wpisywać, ale teraz kompletnie tego nie kojarzyłem. Jak imp3 ib nie zadziałało mi za pierwszym razem, to później faktycznie wpisywałem już tylko imp3, tym bardziej, że jak testowałem na warpie to wystarczyło wpisać samo imp3. Już wszystko jasne.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2024 20:22:46 przez nazwa_użytkownika
[#447] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@nazwa_użytkownika, post #446

tak, jesli widziales komunikat o bsdsocket.library to na 100% braklo argumentu ib :)

najwazniejsze ze juz dziala :)

---

backend update, doszla komenda do set:
/set follow yes
/set follow no

po wklepaniu automatycznie beda nam sie kolejkowac utwory, ktore sa szerowane przez uzytkownikow kanalow na ktorych jestesmy
5
[#448] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #447

udalo sie jeszcze przewertowac zasoby i uzyskac 1750 dodatkowych modulow i 4000 xm

mamy teraz ponad 194 tys utworow, lacznie 30GB :)
2
[#449] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #448

Kiedy to wszystko napisano ?
:)
1
[#450] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #448

Nie mogę uruchomić IMPboxa na A4000. Wpisuje nazwe sieci, haslo, na wystwietlaczu IMPboxa jest informacja, ze sie polaczyl i pokazuje liczbe uzytkownikow. Gdy wpiszę komendę IMP3 IB, zeby uruchomic aplikacje nic sie nie dzieje na kompie - shell sie zawiesza, a IMPbos sie resetuje (wyswietla checking firm itd). Mam swiezy system OS 3.2. Na A1200 tez sam IMPbox mi dziala. Co moze byc przyczyna?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem