Dobre. A co to za skórka, że emotki działają itp?
To jest tylko wizualizacja jak mógłby wyglądać IMP w 320x256 i 16 kolorach.
18 października jak jechałem na amiparty do Mokrego to rozmawiałem z Sordanem jaki program chciałbym na amidze i Sordan wspomniał, że większosć z tego oferuje IMP. Stworzyłem później galerię jak taki program mógłby wyglądać no ale cały czas czekam kiedy Szymon to opublikuje na eXecu.
W skrócie możliwości oferowane przez program:
AWEB - przeglądarka stron internetowych (konwersja html do txt) + filtr wyświetlania tekstu z <?></?>.
WORD - prosty edytor tekstu z możliwością zmiany koloru czcionki oraz oferujący wklejanie obrazków.
GAMES - wbudowane gry w IMPie oferujące zarazem możliwość jednoczesnego czatu z osobą z którą gramy.
P2P - przeglądanie udostępnionego katalogu z danymi osoby z którą czatujemy.
AMINET/MODS - działa podobnie jak P2P, mamy wyszukiwarkę i możemy pliki pobierać do naszego katalogu SHARE.
IPAINT - to okrojony Personal Paint z opcją wczytania/zapisu obrazka oraz wysłania zrzutu obrazu do osoby z którą piszemy na czacie.
Wszystkie te programy, gry korzystają z tej samej palety 16 kolorów.
Wszystkie gry wyświetlane są w oknie 230x150 a poniżej jest okno czatu.
Tutaj dwa przykłady jak mogłoby to wyglądać (
PIC), (
PIC) resztę możliwości zobaczycie w galerii jak zostanie opublikowana.
W skrócie, nowy IMP oferowałby proste rysowanie, słuchanie muzyki, granie w gry z oknem czatu, pobieranie plików, proste przeglądanie Internetu czy stworzenie dokumentu tekstowego z obrazkami wszystko to na podstawowej A600.