[#541] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@moulder, post #540

dla uzytkownikow Androida:

Mirq wypuscil impcontrol.apk - widget, ktory uzywa strony www do zdalnej kontroli nad imp3 (play, pauza, itd)

https://szajb.us/app-release.apk

screenshot http://postimg.cc/DmbD6Yjm
3
[#542] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #541

Pobrane
2
[#543] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@QUAD, post #542

zapraszam dzisiaj na sylwester z impem, same najlepsze przeboje :D
może pobijemy rekord userow online?
4
[#544] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #543

Picie gratis ?
3
[#545] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@djwozik, post #544

Napewno dobra zabawa
2
[#546] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #541

A kiedy na IOSa ?
3
[#547] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Paulina, post #545

3
[#548] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #543

Nie będzie mnie w domu, chyba że kolo 1wszej
2
[#549] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #547

IMP to najświeższa rzecz, jaką widziałem w ostatnich latach. Totalnie czysty tlen dla amigi. Ostatnia sprawa, która mnie tak poruszyła, to Sonnet Library od Hadeona.

Gratuluję pomysłu i realizacji. Czuć serce w****
3
[#550] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@sand, post #546

Tak jest :) Żądamy dostępu do IMP na nowe osx i ios ;) i najlepszego w nowym roku :)
3
[#551] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Mariodj, post #550

Oj oj oj! I kolejna dyskryminacja ze względu na OS szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
Żądamy dostępu do Impa na wszelakiej maści Linuxach!!!
[#552] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Mariodj, post #550

Na OSX moge napisac. @juen jest jakies API do tego?
1
[#553] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@sand, post #552

Zanim Juen się wyprodukuje to odpowiem za niego. IMP jest Amiga exclusive only. Wydaje mi się ze prędzej odgryzie sobie stopę albo pochwali dźwięk w Atari st niż napisze port na coś innego niz Amiga i pochodne.
5
[#554] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #553

Ale tu chodzi tylko o sterownie z MacOS.
[#555] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@sand, post #552

[#556] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #553

dokladnie i trzeba uwazac z takimi pytaniami, bo mam tylko dwie stopy :D
1
[#557] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mikecios, post #553

IMP jest Amiga exclusive only.
To by była prawda, jakby nie było bramki czatowej na Discorda. Efekt jest taki, że większość ludzi na czacie wchodzi właśnie z Discorda i siedząc tam z "Amiga exclusive only" Impa trochę się czujesz jak na tureckim kazaniu z tymi wszystkimi linkami do tinyurl, cdn.discordapp i gdzie nie tylko jeszcze, zastępującymi normalną rozmowę.
15
[#558] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #557

Niestety są to "święte" słowa.
6
[#559] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #557

W takim razie Juen moglby dodac button "Amiga only", ktory by wylaczal Discorda, dla tych ktorych to nie interesuje.
5
[#560] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #557

Wszystko zalezy od punktu widzenia, przeciez nie ma przymusu korzystania z Discorda, choc osobiscie uwazam ze to przydatna opcja bo nie ma mnie w domu 24/h zeby siedziec przy prawilnej Amidze.
2
[#561] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #559

Teoretycznie na pierwszy rzut oka miałoby to sens, jednak często są tam mieszane rozmowy, typu ktoś pisząc z Discorda rozmawia z kimś kto pisze prawilnie z IMPa. Ciężko to w sumie ze sobą pogodzić żeby to miało ręce i nogi jak się już zdecydowało na taką bramkę, dlatego na IMPie powstał nieoficjalny podział na ogonkowców (piszących z Discorda dlatego, że wtedy przed nickiem ma się znaczek ~) i tych piszących bezposrednio z IMPa
3
[#562] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Krashan, post #557

Dlatego powinna powstać wersja dla "Amiga chipsets only". (PIC) szeroki uśmiech
4
[#563] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Leon, post #562

Dobre. A co to za skórka, że emotki działają itp?
[#564] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@sordan, post #561

Nie widze problemu.
Po prostu w wersji "Amiga only", teksty z Discorda sie nie wyswietlaja, albo sa ukrywane jak OT na PPA.
Ten kto uzywa "Amiga only" dobrze o tym wie.
I ten ktory pisze z Discorda tez wie, ze nie wszyscy czytaja jego teksty.
1
[#565] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #564

Mam IMPa z MorphOS i rzeczywiście coś jest nie tak z tym czatem. Piszą osoby z nikąd jak duchy i nie odpowiadają na wpisy. Odczucia mieszane, zniechęcające do korzystania.
[#566] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@koczis, post #565

Zarzuć screena.
[#567] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #559

nie ma obowiazku wchodzenia na kanal polaczony z bramka discorda i kazdy moze zalozyc dowolny kanal :)
6
[#568] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@kubaslonka, post #563

Dobre. A co to za skórka, że emotki działają itp?

To jest tylko wizualizacja jak mógłby wyglądać IMP w 320x256 i 16 kolorach.
18 października jak jechałem na amiparty do Mokrego to rozmawiałem z Sordanem jaki program chciałbym na amidze i Sordan wspomniał, że większosć z tego oferuje IMP. Stworzyłem później galerię jak taki program mógłby wyglądać no ale cały czas czekam kiedy Szymon to opublikuje na eXecu.

W skrócie możliwości oferowane przez program:
AWEB - przeglądarka stron internetowych (konwersja html do txt) + filtr wyświetlania tekstu z <?></?>.
WORD - prosty edytor tekstu z możliwością zmiany koloru czcionki oraz oferujący wklejanie obrazków.
GAMES - wbudowane gry w IMPie oferujące zarazem możliwość jednoczesnego czatu z osobą z którą gramy.
P2P - przeglądanie udostępnionego katalogu z danymi osoby z którą czatujemy.
AMINET/MODS - działa podobnie jak P2P, mamy wyszukiwarkę i możemy pliki pobierać do naszego katalogu SHARE.
IPAINT - to okrojony Personal Paint z opcją wczytania/zapisu obrazka oraz wysłania zrzutu obrazu do osoby z którą piszemy na czacie.
Wszystkie te programy, gry korzystają z tej samej palety 16 kolorów.
Wszystkie gry wyświetlane są w oknie 230x150 a poniżej jest okno czatu.

Tutaj dwa przykłady jak mogłoby to wyglądać (PIC), (PIC) resztę możliwości zobaczycie w galerii jak zostanie opublikowana.

W skrócie, nowy IMP oferowałby proste rysowanie, słuchanie muzyki, granie w gry z oknem czatu, pobieranie plików, proste przeglądanie Internetu czy stworzenie dokumentu tekstowego z obrazkami wszystko to na podstawowej A600.
2
[#569] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Leon, post #568

WOW!
Czyli ten program byłby klientem?
Dobrze rozumiem?
[#570] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Leon, post #562

Co za problem stworzyc kanal i banowac ? No UAE No Discord
Korzystam glownie z uae i discorda. Dla mnie to duza zaleta. Liczy sie spoleczenstwo,a nie sterylny sprzet. Chyba powinnismy sie łaczyc nie dzielic...
6
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem