[#601] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@AngelClaw, post #600

Andrzeju, nie denerwuj się.
5
[#602] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Paulina, post #601

To się wyklepie!

DD: masz "okienko" w zajęciach, że znalazłeś czas wrzucić OT w nurt wartko płynącej wymiany informacji i spostrzeżeń próbując zrobić z niego ściek?

Mam nadzieję ostatni raz 🙂
4
[#603] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@kubaslonka, post #602

Ja mam ciągle okienka.

A ściek… nie płynie ode mnie, tylko od osób atakujących mnie. Ja się tylko bronię przed niewspółmiernymi zarzutami.

Jeśli chcesz zakończyć OT, to rzeczywiście spróbujmy.
[#604] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@_DiskDoctor_, post #603

A ściek… nie płynie ode mnie, tylko od osób atakujących mnie. Ja się tylko bronię przed niewspółmiernymi zarzutami.

Masz na myśli kogoś konkretnego?
[#605] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@AngelClaw, post #604

Zgaduję, że konkretnie "kogoś takiego atakującego"
1
[#606] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@karolb, post #605

w dniu dzisiejszym, kolo godziny 18ej bedzie wylaczony glowny serwer, wymagana konserwacja sieci elektrycznej, nie powinno to dlugo potrwac

- beda dzialac dwa zapasowe serwery imp3, wiec program bedzie dzialac
- impbox polaczy sie z backupami wiec tez bedzie dzialac
- bramka discord nie bedzie dzialac
- dane z serwerow backupowych nie zostana zachowane (nowe konta, favy, wiadomosci itd)
3
[#607] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #606

już po, wolałem dmuchać na zimne.. 401 dni uptime serwera to nigdy nie wiadomo czy wstanie :)

całość trwała 30min

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2025 17:45:14 przez juen
2
[#608] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #607

nie zgadzam się
[#609] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Dorian3d, post #608

v3.441 wprowadza WARCABY ONLINE, mozna grac z wieloma naraz oraz soba.. (MORE -> CHECKERS)

wersja beta :)

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2025 09:03:40 przez juen

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2025 09:04:01 przez juen
8
[#610] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #609

Nie wiem czy śledzisz forum amigans.net, ale ktoś zgłasza problem związany być może z samym IMPem, a może po prostu jedną z bibliotek.
[#611] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@MUFA-amigaone-pl, post #610

ciężko mi stwierdzić, u mnie na bppc działa, nie mam amigi NG, będę musiał podpytać na impie czy ktoś ma taki problem żeby to wzeryfikowac
1
[#612] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #611

Ja zgłaszałem kiedyś taki problem, ale wtedy padło podejrzenie na neta i jakoś nie drążyłem a że ostatnio mało na IMPie bywam to nie drążyłem ale jak coś to mogę służyć jako tester. Wiem że problem wciąż występuje pomimo dobrego połączenia kablem bezpośrednio do routera.
[#613] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@jarokuczi, post #612

Mi na OS4.1fe też wiesza impa jak ma zmienić np. moda na drugiego bo pierwszy się już skończył.
Kiedyś to mowilem
[#614] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mwb113, post #613

Nie bym był sobą, gdybym czegoś głupiego nie na pisał.
Imp na pc nie działa z tego, co pamientam
2
[#615] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Dorian3d, post #614

Działa, wystarczy uruchomić aplikację WinUAE
3
[#616] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mwb113, post #613

Dokładnie to samo czasami mam na Pistormie. W momencie wczytywania nowego utworu na ułamek sekundy pojawia się guru meditation

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2025 18:26:39 przez amigachelm
[#617] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@amigachelm, post #616

to co innego, z niektorymi modulami ptreplay.library sobie nie radzi i robi guru, byc moze to brak obslugi bledow, a dany mod jest wadliwy, w kazdym razie takie mody sa dodawane do banlisty i nie losuja sie automatycznie userom
1
[#618] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@mwb113, post #613

imp3 na amigaos, morphos i klasyku uzywa takiej samej biblioteki, wiec kod jest dokladnie jeden dla tych 3ch maszyn, wiec szukalbym bledu w natywnej wersji dla amigaos4, byc moze ktos by przegladnal i cos znalazl? moze Apolkosnik Ty?

--

ja sam znalazlem pare bledow w klasycznym ptreplay i je obchodze w locie. jeden z takich bledow to to, ze po x razach odtworzen modulow, ptreplay w zlej kolejnosci zwalnia kanaly i prowadzi to do wywalenia sie calej biblioteki, jedyne mozliwe obejscie bylo takie, ze po kazdym modzie biblioteka jest zamykana i przy nastepnym otwierana na nowo

moze ktos podrzucic logi ze snoopdosa od momentu wlaczenia impa i przesluchania moda i zmiany na nastepny na amigaos4 na amidze ng?

reasumujac, skoro nie dzieje sie to na klasyku ani na mosie to na 100% blad jest w bibliotece na aos4...

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2025 19:09:28 przez juen
[#619] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #609

4
[#620] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #617

Mi to raczej wyglada na bug typu, ze gdy utwor jest restartowany to zamiast procedury InitSong (ktora dla kazdego utworu moze byc wywolywana wielokrotnie w dowolnym momencie) jest wywolywana procedura InitPlay (ktora dla kazdego modulu, powinna byc wywolywana tylko raz). Nie wiem czy to bug w tej bibliotece czy Twoj.

"The crashes/freezes happens only when the current playback of the mod is finished."

Normalnie player Amigowy powinien miec takie procedury.
InitPlayer (inicjalizacja danego playera)
InitSong (inicjalizacja wybranego utworu)
Play (Interrupt)
EndSong (zwykle tylko wylaczenie kanalow audio)
EndPlayer (wywalenie/deaktywacja playera)
[#621] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #620

zatem blad jest w bibliotece na aos4 niestety, ja wykonuje _LVOPTSetupMod, _LVOPTPlay, (...) _LVOPTStop, _LVOPTFreeMod i od nowa
[#622] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #621

Nie wiem, mozliwe. Zajrzalem w archiwum, ale to wszystko w C, czyli to nie dla mnie.
Wszystko zalezy jak ta biblioteka obsluguje SongEnd lub co IMP wtedy robi.
Bo ta biblioteka ma taka flage.
Normalnie sa wtedy 3 mozliwosci.
1. Flaga jest nieustawiona, czyli utwor sie zapetla samoczynnie, nic wtedy nie trzeba robic z playerem.
2. Flaga SongEnd jest ustawiona. Wywolywane sa StopInterrupt a potem EndSong (wylaczenie kanalow).
3. Flaga SongEnd jest ustawiona, ale nastepny mod ma byc wczytany.
Wtedy wywolywane sa StopInterrupt, EndSong, EndPlayer.
Wczytywany jest nowy mod, potem wywolywane sa InitPlayer, InitSong, StartInterrupt.
[#623] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #622

Oczywiscie pomijam tutaj takie rzeczy jak wczytanie pliku (alokacja pamieci), rozpoznanie moda na poczatku.
I dealokacja pamieci (uzywanej przez mod) po EndPlayer.
Bo to tez mozna zle zrobic/wywolac.
[#624] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #623

ponownie - to jest jeden ten sam kod, który działa na klasyku i mosie, a coś jest nie tak na os4 (ale tylko NG) więc winna jest biblioteka

ps: prośba o logi ze snoopdos wciąż aktualna, być może i ten błąd biblioteki uda się jakoś obejść, ale wolę unikać takich haków, a lepiej by ktoś poprawił sama bibliotekę

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2025 06:15:04 przez juen
1
[#625] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #624

Pisalem wczoraj na impie ze wrzucilem logi do mojego stasha do share.
[#626] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #624

pierwsza proba obejscia (bez logow, na sucho i nie mam na czym sprawdzic) - prosze o sprawdzenie na amigaos4 (NG, nie bppc...) - STASH/juen/SHARE/imp3betaos4
1
[#627] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@jarokuczi, post #625

dzieki, jarokuczi jak mozesz to sprobuj ten exec, wczoraj napierdzielalismy warcaby w pare osob i nie wylapalem :)

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2025 08:35:19 przez juen
[#628] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #627

Sprawdzę wieczorem po robocie :)
[#629] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@juen, post #624

Nie wiem, to nie moja sprawa.
Ale wedlug mnie sie mylisz.

link

To jest raczej blad w IMP-ie.
No chyba, ze PiStorm to nie klasyk.
Po prostu to sa szybkie procesory.
I wedlug mnie przy wczytywaniu nastepnego moda jest jakis blad w obslugiwaniu tej biblioteki.
A jezeli to jest blad w samej bibliotece to wystarczy dodac 1-2 sekundowego waita pomiedzy wywolaniami biblioteki przy zmianie modulu.
[#630] Re: Infinity Music Player v3.0 (i wyzej)

@Don_Adan, post #629

ale co ma do tego pistorm, mówimy o os4

guru na pistormie to wina konkretnego modułu, to już odkryto bardzo dawno temu skąd guru. jest pewien autor, którego wszystkie mody powodują żółte guru z ptreplay i te mody zostały zbanowane, za to 95tys innych modów nie ma tego problemu

żółte guru pojawia się zawsze na klasyku 100 na 100 razy jeśli poprzedzający mod to ten o którym mówię, od kiedy zostały pobanowane to problemu z guru już nie ma

zapraszam na impa, tam ludzie o tym wiedzą.
ja się staram rozwiązać problem, który zauważył Mufa i np jarokuczi. os4...

Don Adam my tu potrafimy słuchać modów parę dni bez resetu, nie wmawiaj mi że mam błąd :)
Stingrayowi zgłosiłem już dwa bugi które poprawił w wersji dla klasyka, ale jest ich więcej. wykorzystuje ptreplay najoptymalniej jak to możliwe. A pauza? między załadowanie się modów mija minimum 2sek..

ps: ten błąd, ze konkretny moduł otworzony przez pt psuje pamięć nie występuje na mosowej wersji

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2025 14:44:31 przez juen
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem